Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Windows XP в среда на Server 2003

Използвам следния скрипт за стартиране на прoграма като admin юзър. Искам паролата да не се вижда в явен вид в скрипта т.е. да не бъде възможно евентуалното отваряне на скрипта и прочитане на паролата от неоторизирания за това юзър.

Не може ли евентуално да се направи така, че паролата да се чете от друг файл по файловата система (на локалния компютър) или пък да се чете по мрежата от някакъв share?

Благодаря предварително на отговорилите.

Visual Basic

Option explicit

dim oShell

set oShell= Wscript.CreateObject("WScript.Shell")

oShell.Run "runas /user:testuser ""Some.exe"""

WScript.Sleep 100

oShell.Sendkeys "test123~"

Wscript.Quit;

По-добре измисли друг начин, стартиране от администратор (или подобен потребител) на програми в обкръжение на web сървър не е добра идея от гледна точка на сигурността. Какво толкова прави тази програма че не може да се стартира като потребителя на сървъра?

• Автор

1. Никой не говори за Web сървър.

2. Web сървър за Windows e IIS.

3. Windows XP в среда на Server 2003 значи, че имам Windows Server 2003, който "управлява" няколко XP машини. Става въпрос за Domain, Active Directory и разни други неща...

4. Защо реши, че някак си ще пусна XP под сървър 2003?! Тва без виртуални машини не знам как би могло да стане, защото все пак говорим за операционни системи (а не за ЦС)

5. Юзъра е локален. Не е домейнски.

Въпроса не е дали и защо ми трябва, а как може да стане...И повярвай ми има сериозна причина да искам да стане.

Надявям се бях достатъчно ясен.

• Автор

Питането ми е свързано главно с това дали може да се преправи скрипта така, че да си взема паролата отнякъде другаде. Къде ще е тва другаде за мен е без значение....

Идеята е юзъра да не я вижда. Питането ми е свързано само с направата на такъв скрипт. Не искам алтернативни начини за пускане на програната т.е. използване на други юзъри и т.н. и т.н.

Затова и съм си написал поста тук.

P.S. Не знам кво се има впредвид под GP - сигурно Group Policy.

За последен път уточнявам: Искам да направя този скрипт да работи така, че паролата да не се вижда.

Питането ми е свързано главно с това дали може да се преправи скрипта така, че да си взема паролата отнякъде другаде. Къде ще е тва другаде за мен е без значение....

Идеята е юзъра да не я вижда. Питането ми е свързано само с направата на такъв скрипт. Не искам алтернативни начини за пускане на програната т.е. използване на други юзъри и т.н. и т.н.

Затова и съм си написал поста тук.

P.S. Не знам кво се има впредвид под GP - сигурно Group Policy.

За последен път уточнявам: Искам да направя този скрипт да работи така, че паролата да не се вижда.

За какво вземане на парола говориш ?

Тя се пише ръчно. Не се взема отнякъде.

• Автор

Абе аз ли нещо .....??!??!?

Ако нещо не е ясно...моля - google "run as".....за кво се ползва и в какви случаи....

Отказвам се просто...

Не ми се пишат безмислени постове....

Първо беше Web Server, после GP, сега и паролата ми обяснете как се пише.....

Ken, ти изобщо разбрал ли си за кво иде реч????

Айде със здраве....

P.S. Интересно като напишеш ръчно паролата..дали мога да напиша каквото си парола искам...Сигурно не. Може би защото Win-a знае коя парола на кой юзър е. Ами как ли знае...сигурно я пази някъде.....А къде я пази....Брееееей.................

Виж до какви разъсждения се докарах....

Има и Google.

Ако нещо не е ясно...моля - google "run as".....за кво се ползва и в какви случаи....

Отказвам се просто...

Айде със здраве....

P.S. Интересно като напишеш ръчно паролата..дали мога да напиша каквото си парола искам...Сигурно не. Може би защото Win-a знае коя парола на кой юзър е. Ами как ли знае...сигурно я пази някъде.....А къде я пази....Брееееей.................

Има и Google.

АМи ти не даваш никаква информация и искаш решение на проблема...

Казах ти: с групови политики сетваш да се стартира с този потребител и управляваш от домейн контролера

Между другото Windows не знае паролата ти! Той може да разбере дали си въвел същата (изключваме хеш колизиите)

Отказвам се просто...

Айде със здраве....

Има и Google.

Проверяваме в Google :

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490994.aspx

и какво виждаме там ? Никъде паролата не се подава като параметър на runas командата.

Айде със здраве !

• Автор

Сегаaaa, Ken ...искам да си създадеш един user на твоя комп (ако си с Win XP) и да му зададеш парола.

След това запиши скрипта, който съм написал в първия си пост и го save-ни като neshtosi.vbs и го сложи в една директория с някоя програма.

После остава само да смениш "Some.exe" в моя скрипт с името на програмата, която искаш да пуснеш (например programa.exe). И на мястото на "test123~" да напишеш паролата, която си задал на юзъра, който си създал (например parola~)

След което цъкни 2 (два) пъти на neshtosi.vbs и виж кво ше стане...

След тва си направи shortcut към neshtosi.vbs и виж кво ше стане......

А тва дет си ми пратил в google е много интересно....Дали не съм го чел...:rolleyes:

Защо ли точно то се използва в този скрипт.... :)

Елементарно усилие трябва да се положи и ще се разбере кво се иска, но явно искам много...

Това е последното нещо, което ще напиша в тази тема. Просто всичко стана пълни л...a.

Благодаря за разбирането.

Сегаaaa, Ken ...искам да си създадеш един user на твоя комп (ако си с Win XP) и да му зададеш парола.

След това запиши скрипта, който съм написал в първия си пост и го save-ни като neshtosi.vbs и го сложи в една директория с някоя програма.

После остава само да смениш "Some.exe" в моя скрипт с името на програмата, която искаш да пуснеш (например programa.exe). И на мястото на "test123~" да напишеш паролата, която си задал на юзъра, който си създал (например parola~)

А тва дет си ми пратил в google е много интересно....Дали не съм го чел... :rolleyes:

Защо ли точно то се използва в този скрипт.... :)

Елементарно усилие трябва да се положи и ще се разбере кво се иска, но явно искам много...

Това е последното нещо, което ще напиша в тази тема. Просто всичко стана пълни л...a.

Проблема ти е че ти искаш решение на частичен проблем и то по пътя по който ти си решил че става. Кажи какъв е големия проблем и може да се окаже че той има много по-прост начин за решаване. Но без да дадеш детайли не очаквай че някой ще може да влезе в мислите ти и да ти помогне

А тва дет си ми пратил в google е много интересно....Дали не съм го чел...:P

Защо ли точно то се използва в този скрипт.... :sobbing:

Поглеждайки твоя скрипт се вижда, че няма да тръгне без грешка в синтаксиса.

Работещ скрипт, четящ паролата от файл :

Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

Set objFile = objFSO.OpenTextFile("c:\parola.txt", ForReading)

Const ForReading = 1

Dim FileLine

FileLine = objFile.ReadLine

objFile.Close

cmdText = "runas /user:user ""calc.exe"""

set oShell= Wscript.CreateObject("WScript.Shell")

cmdID = oShell.Run( cmdText )

WScript.Sleep 100

oShell.AppActivate( cmdID )

oShell.SendKeys FileLine

oShell.SendKeys "~"

И едно решение за кодиране на vbs : http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.