Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кутия и захранване- съвет

Featured Replies

Кажете моля, искам да взема кутия със захранване или двете поотделно но не знам какво да направя :

Кутията и захранването са за

Е 8400

Хард 500 Гб WD

АТИ 4550

2х2 А дата

ЕP45 UD3R

Засега съм се спрял на Това, но не знам какво е захранването и дали ще е достатъчно 420W.

И това захранване , и не знам каква кутия , че в скай-а няма СМ без захранване.

Дайте съвет , моля

Corsair 400CX или за малко повече пари CM Silent Pro M500. Кутии- CM Elite, CM RC-600 , GB Poseidon, CM HAF. Тоя 400W Пиратa е доста по-добър от да кажем 500W Bluestorm и PoV Black Diamond 500W. По-горе предложиха Fusion 550W - много хубаво и тихо захранване, ама ме дразни следното:

Furthermore, the arrangement of the connectors is awkward. There are 6 SATA connectors, all of which are placed on a single cable. There are only 3 Molex and 1 floppy connector, which are again placed on a single cable. The PSU has two 6+2 pin PCIe connectors for an SLI/Crossfire system, but the CPU power connector is a 4-pin one.

Та, избирай по цена.

ЦИТАТ

Furthermore, the arrangement of the connectors is awkward. There are 6 SATA connectors, all of which are placed on a single cable. There are only 3 Molex and 1 floppy connector, which are again placed on a single cable. The PSU has two 6+2 pin PCIe connectors for an SLI/Crossfire system, but the CPU power connector is a 4-pin one.

Наистина ако си с 4ядрен проц си е кофти. Но виж и това захранване,аз лично съм със него и не се оплаквам.

1 x 24/20-pin motherboard connector (550mm)

1 x 8/4-pin EPS/ATX12V connector (550mm)

1 x Dual 6-pin PCI-E connector (550mm)

2 x triple SATA connector (500mm +150mm + 150mm)

2 x triple 4-pin IDE & single floppy power connectors

(500mm + 150mm + 150mm + 150mm)

Редактирано от alfbandi (преглед на промените)

• Автор

Не знам , но се загледах по Това и Това.

Кажете моля кое е по-така? Не знам но по-горе "coolmeen" предложи :Chieftec

APS-550S PSU (550W) 120

а Ludmil предложи : Corsair 400 CX .

В Sky-a ги нямат тези предложения , та затова се спрях на други от същите производители.

кажете дали стават и дали са различни от предложените???

Редактирано от viper7277 (преглед на промените)

Вземай това ако го има в наличност. В тоя клас от около 500W няма по-добро. Ако го няма, APS-550S oт Плешо.

CoolerMaster

Elite 335 Black Case 75лв

Chieftec

APS-550S PSU (550W) 120

=195лв

550 вата за ати 4550

не е много бюджетно решение

550 вата за ати 4550

Да ама я виж процесора. А и ако реши да си смени видеото за какво трябва да сменя и захранване, като още от сега може да си купи достатъчно добро.

550 вата за ати 4550

Стига бисери!500 вата,а ко да земе 400,няма да са достатъчни ако махне това умрело видео което въобще не отива на процесора и на дъното му.

Да ама я виж процесора. А и ако реши да си смени видеото за какво трябва да сменя и захранване, като още от сега може да си купи достатъчно добро.

Значи става(не бях погледнал процесора sad.gifsad.gif ). За кутия аз смятам че просто трябва да побира компонентите му. Но има и по-специални решения за по-специални изисквания.

Редактирано от andycu (преглед на промените)

Но има и по-специални решения за по-специални изисквания.

Не е съвсем така. Ето какво се получава:

Баланс, да, но най-евтините кутии са опасни за компонентите вътре. Немалка част от тях са от толкова долнопробна имитация на ламарина (нямам идея какво слагат китайците в тази лека сплав), която вместо да гаси вибрациите от твърдите дискове и оптичните устройства, ги усилва и в някои случаи даже се получава резонанс. Доста ефективен начин след някакво време някой да изреве "почна да ми умира твърдият диск без причини", което всъщност се случва от време на време в темата за дисковете.

Да не говорим и за въздушният поток в такива "кутии" който причинява по-високи температури, а в не редки случаи и прегряване на компонентите.

Не е съвсем така. Ето какво се получава:

Да не говорим и за въздушният поток в такива "кутии" който причинява по-високи температури, а в не редки случаи и прегряване на компонентите.

Аз имах предвид не да си я сковава сам, а да вземе нещо непретенциозно. Виждал съм хора които правят компроиси с видеото и дъното само за да си вземат светеща или прозрачна кутия. :headphones: Иначе има и добри предложения а народни цени и от изпитаните марки. biggrin.gif

Но все пак ти си знаеш(явно). - не с лош тон.

И благодаря за полезната информаця.

• Автор

За коментиращите видеокартата, искам да спомена , че не ми трябва по-добра или по-мощна.Просто да има видео за някой филм HD и да се върши работа по Фотошоп, и илюстратори. Това беше най-евтиния вариант и то без вентилатор,тиха карта. Изобщо не съм гледал дали си отива с другите компоненти. И -ДА ако след време си сменя видеото, то много ясно ,че ще си взема сега едно захранване което да е стабилно и качествено и да държи на по-висок клас видео.Точно затова се допитвам тук.А относно кутията , точно "добри предложения от изпитани марки на народни цени" търся. Спрях се вече на СМ 330 или 335 по съвет на "Lyudmil" и "coolmeen" . Хубава кутия , голяма със 120мм вент., и глездо за още един 120мм . По-добро от това за 60-70 лева здраве му кажи.Благодаря на всички.

Редактирано от viper7277 (преглед на промените)

За коментиращите видеокартата, искам да спомена , че не ми трябва по-добра или по-мощна.Просто да има видео за някой филм HD и да се върши работа по Фотошоп, и илюстратори. Това беше най-евтиния вариант и то без вентилатор,тиха карта. Изобщо не съм гледал дали си отива с другите компоненти. И -ДА ако след време си сменя видеото, то много ясно ,че ще си взема сега едно захранване което да е стабилно и качествено и да държи на по-висок клас видео.Точно затова се допитвам тук. Благодаря на всички.

Ако след време си смениш видеото? Освен ако не почнеш да играеш игри - Не ти трябва(е все някога ще се наложи да го смениш), но не смятам че при сегашните ти занимания на компютъра трябва да се ръководи от това при избора на захранване.

"добри предложения от изпитани марки на народни цени" търся. Спрях се вече на СМ 330 или 335 по съвет на "Lyudmil" и "coolmeen" . Хубава кутия , голяма със 120мм вент., и глездо за още един 120мм . По-добро от това за 60-70 лева здраве му кажи.Благодаря на всички.

И аз мисля че Тези на Lyudmil и coolmeen са точно такива.

А ако някой не е съгласен-60 70 лв за СМ 330 или 335 няма по-добри цени(засега)

Редактирано от andycu (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.