Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asterisk call to callgroup - Howto

Featured Replies

Здравейте,

някой знае ли как става обаждане до callgroup?

доколкото четох би трябвало да бъде

exten => _44,1,Dial(SIP/44)

където примерно 44 ми е тая група и има три номера примерно 441,442,443

съответно не става, нещо не разбирам?

връща ми грешка че

-- Executing [44@internal:1] Dial("SIP/441-001aeff0", "SIP/44") in new stack

[Jun 29 15:00:22] WARNING[17584]: chan_sip.c:2789 create_addr: No such host: 44

[Jun 29 15:00:22] WARNING[17584]: app_dial.c:1106 dial_exec_full: Unable to create channel of type 'SIP' (cause 3 - No route to destination)

== Everyone is busy/congested at this time (1:0/0/1)

== Auto fallthrough, channel 'SIP/441-001aeff0' status is 'CHANUNAVAIL'

-- Executing [h@internal:1] NoOp("SIP/441-001aeff0", "Shucks| they hung up!") in new stack

[441](sets)

username=Aleksandar Ivanov

callerid=Aleksandar Ivanov

callgroup=44

pickupgroup=44,42

[442](sets)

username=Vasil Bojev

callerid=Vasil Bojev

callgroup=44

pickupgroup=44,42

ако имаш в предвид pickupgroups: кадето всичките от група могат да си прихварлят обажания :

трябва да стана така:

в sip.conf

callgroup=1

pickupgroup=1

в extensions.conf

exten => *8,1,PickUP()

това е само пример..

ти естествено ще исползваш своите pickupgroups numbers (в диапазон 0-63 ако не греша) и т.н.

ps:

чесно казано възможно че не съм ти разбрал корректно какво точно се опитваш да направиш...

• Автор
Мисля че е по-разумно да сложиш групата 440, защото ако е 44 може да очаква набиране на още една цифра (441 например)

Групите са само от 0 до 63, неможе да е 440, или не те разбирам правилно?

Групите са само от 0 до 63, неможе да е 440, или не те разбирам правилно?

ОК, аз не съм специалист, но идеята ми е че ако набереш 44 и имаш телефони 441 и подобни е възможно да не стане, защото (си мисля) че ще очаква още една цифра

• Автор
ако имаш в предвид pickupgroups: кадето всичките от група могат да си прихварлят обажания :

трябва да стана така:

в sip.conf

callgroup=1

pickupgroup=1

в extensions.conf

exten => *8,1,PickUP()

това е само пример..

ти естествено ще исползваш своите pickupgroups numbers (в диапазон 0-63 ако не греша) и т.н.

ps:

чесно казано възможно че не съм ти разбрал корректно какво точно се опитваш да направиш...

Идеята ми е след 10-тата секунда да започнат да звънят всички телефони, които са в група 44.

Но се га съм го реализирал като съм казал да звъни SIP441&SIP442 и т.н.

Но неможе да е толкова тъпо - трябва да има и по лесен начин

но не мога да го разбера - как да звънна на цялата група? Като знам че групата е еди койси номер

ОК, аз не съм специалист, но идеята ми е че ако набереш 44 и имаш телефони 441 и подобни е възможно да не стане, защото (си мисля) че ще очаква още една цифра

разбрах те

В номерационни план съм розрешил и номера само с две цифри

и набирам 44#

за да знае че това е всичко и да го засилва

но ми връща онази грешка - нещо него правя като хората

Нещо несъм дефинирал групата като хората, защото търси 44 но него намира този номер, тая група, тая дестинация,

като чета спецификацията на групите - пише че групата може да се набира, така кат о и всеки друг номер

Ама нещо не е точно така, като чели -

А може и моята инсталация да е бъгава - ако друг го е правил и става

Защо не исползваш GUI.. ? Там елементарно става това което се опитваш да направиш..

Инсталирай си FreePBX2.5, модул "ring groups" и готово.. в пъти ще си улесниш задачата.. там има различни стратегии.. ringall, hunt и т.н.

extensions.conf е за по-сложни ivr скрипчета...

• Автор
Защо не исползваш GUI.. ? Там елементарно става това което се опитваш да направиш..

Инсталирай си FreePBX2.5, модул "ring groups" и готово.. в пъти ще си улесниш задачата.. там има различни стратегии.. ringall, hunt и т.н.

extensions.conf е за по-сложни ivr скрипчета...

незнам,

ще прегледам този модул - незнам да ли е подходящ за инсталацията която имам, тя е на рутер с USB порт - забил съм някаква флашка на USB порта за да събера астериска. Та не знам да ли на този линукс ще тръгне този модул. Рутера е SG565 на Securecomputing - това е някакво бюджетно решение и за това така е реализиран VoIP-а... с Linksys телефони. Така само телефони са купувани за да тръгне войпа и някой друг гейтуеи.

Но както и да е - нали работи и така....

Благодаря!

• 1 месец по-късно...
Здравейте,

някой знае ли как става обаждане до callgroup?

доколкото четох би трябвало да бъде

exten => _44,1,Dial(SIP/44)

където примерно 44 ми е тая група и има три номера примерно 441,442,443

съответно не става, нещо не разбирам?

връща ми грешка че

-- Executing [44@internal:1] Dial("SIP/441-001aeff0", "SIP/44") in new stack

[Jun 29 15:00:22] WARNING[17584]: chan_sip.c:2789 create_addr: No such host: 44

[Jun 29 15:00:22] WARNING[17584]: app_dial.c:1106 dial_exec_full: Unable to create channel of type 'SIP' (cause 3 - No route to destination)

== Everyone is busy/congested at this time (1:0/0/1)

== Auto fallthrough, channel 'SIP/441-001aeff0' status is 'CHANUNAVAIL'

-- Executing [h@internal:1] NoOp("SIP/441-001aeff0", "Shucks| they hung up!") in new stack

[441](sets)

username=Aleksandar Ivanov

callerid=Aleksandar Ivanov

callgroup=44

pickupgroup=44,42

[442](sets)

username=Vasil Bojev

callerid=Vasil Bojev

callgroup=44

pickupgroup=44,42

По принцип синтаксиса е:

exten => _44,1,Dial(SIP/g44),

но това се прави при zap интерфейсите, ако на теб ти трябва да звъннеш на няколко номера едновременно се прави така:

exten => _44,1,Dial(SIP/441&SIP/442&SIP/443)

"g" е параметъра "group" (не callgroup) в zapata.conf(system.conf при използване на DAHDI)

Това слага точка на въпроса.

Благодаря!

Няма проблеми ... пак заповядай! Ако имаш някакви въпроси питай :eek:

• 9 години по-късно...

Привет, опитвам се вкъщи да пусна ASTERISK но нещо не се получава,

Някой може ли да ми обясни как да си конфигурирам астериска за да може екстеншъните на него да получават обаждания и да провеждат обаждания от VIVACOM PSTN линия?

Имам астериск с графична среда, Linksys SPA 3000 и линия на бтк, вързал  съм ги но не мога да ги подкарам.

Не знам как да си напиша диал плановете и руловете за входящи и изходящи.

Крайната задача е в лана си у дома да пренеса бтк номера на смарт телефони и да не се налага да ползвам стационарната слушалка, която също е вързана линкуса.

Тоест идеята ми е при входящо обаждане идващо от PSTN линията да звъни стационарният телефон закачен за линкуса, в същото време да звънят и няколко екстеншъна от астериск които са настроени в няколко смартфона.

Примерно аз на моя смартфон приема обаждането, без да ходя до стационарката,  готиното тук е че като приема обаждането, примерно мога да го прехвърля на друг ектеншън или да направя конферентен разговор, а по готиното е че през VPN мога да ползвам домашният си номер  от смартфона.

Но дори стационарката не знам как да накрам да работи през линксуса.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.