Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола да си купя ?

Featured Replies

Здравейте !!! Съжалявам за заглавието на темата, но не реших как да го наименовам.

Първа кола ще мие :rolleyes: В границите от 3000 до 5000 лева мисля да е.

Спирам се на няколко марки

Търся малка кола

Опел Корса

VW Polo

Toyota Ярис

Фият Пунто

Сеат Ибиза

Шкода Фабия

като фаворити са ми Яриса и Пунтото

Много ми харесват Ситроен C3 и Мазда 2, но паричките скачат sad.gif((

Разбира се може да предложите и друга марка и с аргументи разбира се :blink:

мисля да е бензин и да се сложи газов инжекцион, искам малка и икономична кола. Незнам как стоят нещата с резервните части, като пари и намиране.

Също така и определените марки, сравнения. Плюсове и минуси на всяка марка. Вярно е че не може да се сравнява примерно Пунто с Поло, но има разлика в годините и тука надделява Пунтото. Моля за мнение защото не съм голям специалист пък и нямам много опит с колите. Все пак ми е първата кола :)

Много ще съм ви благодарен за съветите ви! Приятен ден :)))

Пунто-от,Ибиза-та и Фабия-та направо си ги задраскай от списъка.Хубави са но по добре друг да има се радва. ;)

• Автор

поразтърсих се вчера из нета и казват че 1.2 16V 80 к.с. ELX е много добър двигател.

Като гледам и разхода спрямо бензиновият 8V не е много. Горе-долу с полувин литър повече. Бих искал автомобила да е с 4 врати, дали е добре да се сложи и газова уредба.

Друго да попитам, което ми е много интересно. Родителите ми живеят и работят в Италия доста време. Казах на баща ми да поразпита за кола там. Интересното е че не може да намери Punto с цена по-ниска от тези в БГ. На какво се дължи това. Взимат ги ударени,блъснати или с някаква повреда от вънка позакърпват ги малко тука и после ги продават. Не мога да си го обесня. До сега не е намерил нещо по евтино от 2200 Евро( не говоря за конкретният модел) Приятен Ден

Редактирано от meraklia (преглед на промените)

поразтърсих се вчера из нета и казват че 1.2 16V 80 к.с. ELX е много добър двигател.

Като гледам и разхода спрямо бензиновият 8V не е много. Горе-долу с полувин литър повече. Бих искал автомобила да е с 4 врати, дали е добре да се сложи и газова уредба.

Друго да попитам, което ми е много интересно. Родителите ми живеят и работят в Италия доста време. Казах на баща ми да поразпита за кола там. Интересното е че не може да намери Punto с цена по-ниска от тези в БГ. На какво се дължи това. Взимат ги ударени,блъснати или с някаква повреда от вънка позакърпват ги малко тука и после ги продават. Не мога да си го обесня. До сега не е намерил нещо по евтино от 2200 Евро( не говоря за конкретният модел) Приятен Ден

Виж рено меган 1.6І - 90 к.с. с четири врати за парите дето си наготвил това е колата много пъргава и икономична - газ 6л. на извънградско, градско в София до 8.5л. карам такава вече няколко годени и съм много доволен. Поддръжката е лесна и евтина. Колата вози меко като лимозина нищо че е малка /французите си знаят работата в това отношение/. Ако си чувал глупости за френските автомобили то това са от хора дето никога не са карали такъв автомобил. Намери някой приятел с такъв автомобил и помоли да те повози и покарай, ще се убедиш сам в това дето ти казвам. Само да не е 16V, че дават ядове по охлаждането.

Здравейте !!! Съжалявам за заглавието на темата, но не реших как да го наименовам.

Първа кола ще мие :hush: В границите от 3000 до 5000 лева мисля да е.

Спирам се на няколко марки

Търся малка кола

Опел Корса

VW Polo

Toyota Ярис

Фият Пунто

Сеат Ибиза

Шкода Фабия

като фаворити са ми Яриса и Пунтото

Много ми харесват Ситроен C3 и Мазда 2, но паричките скачат sad.gif((

Разбира се може да предложите и друга марка и с аргументи разбира се :)

мисля да е бензин и да се сложи газов инжекцион, искам малка и икономична кола. Незнам как стоят нещата с резервните части, като пари и намиране.

Също така и определените марки, сравнения. Плюсове и минуси на всяка марка. Вярно е че не може да се сравнява примерно Пунто с Поло, но има разлика в годините и тука надделява Пунтото. Моля за мнение защото не съм голям специалист пък и нямам много опит с колите. Все пак ми е първата кола :)

Много ще съм ви благодарен за съветите ви! Приятен ден :)))

ЩОм искаш малка кола взимай VW POLO никви грижи с моторчето и т.н има по 1,4 1,6 по 75 кончета напълно нормално.

• Автор

За Рено не съм се заглеждал да си кажа, но те са малко по-големички от типа на голфовете и другите подобни :) Иначе като поразгледах доста ниски са им цените :P колкото до Полото мисля че по горе казах, че една от причините да не искам Поло е че Брат ми има такова и някак си не върви и двамата да се с Поло (да вземем да станем представители ли :P )

все повече се озъртам за това Пунто с двигател 1.2 16 V някой няма ли да каже лоши проказки за него :) освен че е Фият ?

Поразгледай Ибизата няма да сбъркаш Сеат е много яка марка имах Толедо бензин 1.8 5 години вярна служба и съм сменил само 1 тампон на двигател 2 задни лагера на главините.Другото е само гориво.

С оглед на бюджета и на това,че търсиш компактен автомобил моята препоръка е за Мазда 323F.Много качествен японски автомобил със солидна сглобка и много приятен външен вид без излишни простотий които да създават неприятности.ТУК може да видиш примерен екземпляр от модела.

• Автор

Благодаря за предложението за маздата не съм гледал модели на мазда. Да попитам за Rover не бях гли гледал и тях но са доста под другите в ценово отношение. Разбрах че имат проблеми с гарнитурата и се отлепяла тапицерията, но като цяло имали хубава возия ?

Благодаря за предложението за маздата не съм гледал модели на мазда. Да попитам за Rover не бях гли гледал и тях но са доста под другите в ценово отношение. Разбрах че имат проблеми с гарнитурата и се отлепяла тапицерията, но като цяло имали хубава возия ?

Ровъра е смърт за майсторите и никой не ще да ги прави, а тези дето се навиват искат "майка си и баща си".

Защо ли в Италия си държат цена?

Явно там са по-оценени от колкото тук.

За горния мотор си прав,аз карам подобно 1.2 16V 86 к.с - невероятно,но факт - харчи по малко от събрата си с 8 клапана и 73 к.с.

Можеш да му сложиш ГИ защото е с пластмасови колектори

Ако се заинтересуваш от Фиата посети тези два форума.Там ще се ориентираш по-добре.

http://www.fiat-bg.org/forum/

http://italauto-bg.net/forum/

Успех в търсенето и помни,че не е важно каква марка е,важното е на теб да ти харесва!

Hyundai Accent 1.4 карам подобен от 2 месеца и засега сьм доволен ... много.... . хар4и между 5 и 6 независимо от типа на пътната обстановка заси4ане от капа4ка до капа4ка...

post-162980-1246899787_thumb.jpg

Редактирано от kan4oto72 (преглед на промените)

Всеки ще изкаже различно мнение за различни марки. Аз, както и много други хора съм на мнение, че лоша марка няма, има лош стопанин и некадърен майстор. Карам от 3 години едно Пунто и съм много доволен. Съвсем дребни неща съм правил, които са задължителни за всяка марка. Частите му са много евтини.

Според мен обаче най-добре си се качи в колата, поседи малко в нея, направи едно заваойче, ако ти допадне и ако е в добро техническо състояние я взимай. Огледай багажника, огледай цялата кола, виж дали ще пасва на теб и на хората които ще возиш в нея. А като взимаш стара кола, единственото спасение от грешка е един добър технически съветник, който да дойде с теб и да огледа колата. Иначе да избираш по марка на колата... не ми се струва много полезно. Избирай според конкретната бройка.

• Автор

И аз съм на това мнение, че най-важно е стопанисването на каквото и да е било. В случая на автомобил. Колкото до това Tata Nano :P)) не са хубави хора индийците :question: бях там преди полувин година. Toyota направи там свой завод и качвахме едни сузукита. Направо лудница :)))

Без коментар :))). И значи може да се сложи газово след като колекторите са му пластмасови, нали ! По-скъпо излиза, но може ! danku :))) хувае аватар имаш :))) Благодаря за линковете drakula975 ще ги разгледам :)))

Приятен ден на всички за сега !!!

Избирай между Тойота,VW и Фабиа.Между последните две няма особена разлика (може да се включи и Сеата от група на VW,но нещо испанците разбрах,че са решили да се правят на умни и не са успели)

Избирай между Тойота,VW и Фабиа.Между последните две няма особена разлика (може да се включи и Сеата от група на VW,но нещо испанците разбрах,че са решили да се правят на умни и не са успели)

Аз карам фабийка. Страшна колица. Не харчи кажи речи нищо. Извънградско е падала и до 3.8 със 90 км/ч, а на 130 постоянно - 4.5-5 (дизел 1.9-чист от 2000г) В момента са доста поевтинели. Но наистина, дали голф или фабия, все едно и също е :angry:

• 1 месец по-късно...
голф 2 с пернишка регистрация и лепенка спарко дава 5 коня отгоре.Най-здравите коли laugh.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.