Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с mysql заявка

Featured Replies

Как да направя така, че в заявката да има само тези полета, които са попълнени? Става дума за търсачка в сайт. Примерна заявка:

SELECT * FROM data WHERE orientir LIKE '' OR to4en_adres LIKE ''  OR stai BETWEEN '' AND '' OR cena BETWEEN '' AND '' OR kv_m BETWEEN '' AND '' OR etaj BETWEEN '' AND '' OR sustoqnie LIKE '' OR sobstvenik LIKE '' OR telefon LIKE '' OR raion LIKE '' OR validnost LIKE 'Валиден' OR sdelka LIKE 'Наем' OR vid LIKE 'Жилище' OR obz_sustoqnie LIKE '---'
Там където кавичките са празни да го няма. Защото примерно искам да ми избере всички наеми на жилища, на които собсвениците им се казват Иван (примерно) и заявката ми да бъде
SELECT * FROM data WHERE sobstvenik LIKE 'Иван' AND sdelka LIKE 'Наем' AND vid LIKE 'Жилище'

В момента като избера да е така ми се показват всички заявки, които имат нещо общо помежду си...(или поне така мисля). Измъчих се, моля някои да помогне.

Нека го задам по този начин. Как да направя така, че в заявката да присъстват само попълнените полета? :P

Как да направя така, че в заявката да има само тези полета, които са попълнени? Става дума за търсачка в сайт. Примерна заявка:

SELECT * FROM data WHERE orientir LIKE '' OR to4en_adres LIKE ''  OR stai BETWEEN '' AND '' OR cena BETWEEN '' AND '' OR kv_m BETWEEN '' AND '' OR etaj BETWEEN '' AND '' OR sustoqnie LIKE '' OR sobstvenik LIKE '' OR telefon LIKE '' OR raion LIKE '' OR validnost LIKE 'Валиден' OR sdelka LIKE 'Наем' OR vid LIKE 'Жилище' OR obz_sustoqnie LIKE '---'
Там където кавичките са празни да го няма. Защото примерно искам да ми избере всички наеми на жилища, на които собсвениците им се казват Иван (примерно) и заявката ми да бъде
SELECT * FROM data WHERE sobstvenik LIKE 'Иван' AND sdelka LIKE 'Наем' AND vid LIKE 'Жилище'

В момента като избера да е така ми се показват всички заявки, които имат нещо общо помежду си...(или поне така мисля). Измъчих се, моля някои да помогне.

Нека го задам по този начин. Как да направя така, че в заявката да присъстват само попълнените полета? :)

При конструиране на заявката, ще проверяваш дали стойността на полето не е празна, и ако не е ще го включваш в заявката.

Първоначално заявката ще е само :

$_add="";

$_orientir=$_GET['orientir'];

$_to4en_adres=$_GET['to4en_adres'];

$query="SELECT * FROM data WHERE";

след това:

if ($_orientir<>"") {

$query .= " (orientir like '".$_orientir."')";

$_add=" OR ";

}

if ($_to4en_adres<>"") {

$query .= $_add."(to4en_adres like '".$_to4en_adres."')";

$_add=" OR ";

}

по същия начин проверяваш и отаналите полета, а накрая проверяваш дали има поне едно поле за търсене и изпълняваш заявката:

if ($_add<>"") {

$result=mysql_query($query);

}

• Автор
При конструиране на заявката, ще проверяваш дали стойността на полето не е празна, и ако не е ще го включваш в заявката.

Първоначално заявката ще е само :

$_add="";

$_orientir=$_GET['orientir'];

$_to4en_adres=$_GET['to4en_adres'];

$query="SELECT * FROM data WHERE";

след това:

if ($_orientir<>"") {

$query .= " (orientir like '".$_orientir."')";

$_add=" OR ";

}

if ($_to4en_adres<>"") {

$query .= $_add."(to4en_adres like '".$_to4en_adres."')";

$_add=" OR ";

}

по същия начин проверяваш и отаналите полета, а накрая проверяваш дали има поне едно поле за търсене и изпълняваш заявката:

if ($_add<>"") {

$result=mysql_query($query);

}

Абе пробвах аз с това ".=", но нямам никаква идея какво е. Имам някъкви предположения, но били обяснил какво значи или какво да търся в Гугъл за да го прочета и разбера. :)

Абе пробвах аз с това ".=", но нямам никаква идея какво е. Имам някъкви предположения, но били обяснил какво значи или какво да търся в Гугъл за да го прочета и разбера. :clap:

@query .= "ne6to si" е равносилно на $query = $query."ne6to si"

• Автор
@query .= "ne6to si" е равносилно на $query = $query."ne6to si"

Благодаря ти за всичко, сега ще го пробвам да видим какво е станало :speak:

• Автор

Благодаря ти наистина много приятел! Всичко стана без грешка. Нямаш си идея колко главоболия ми спести! Дал Бог повече хора като тебе cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.