Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно контролни точки

Featured Replies

здравейте колеги имам едно питане относно контролните точки от талона. Преди време някъде бях чул, че ако си имал някакво проишествие или акт и са ти взели част от точките, след година и половина или две ти се възвъщат отнетите точки, обаче имаше някакво условие, че през този период не трябва да имаш други нарушение. Вярно ли е това найстина??

И аз знам, че ако са ти взели точки, след две години ако нямаш нарушения ти се възтановяват автоматично.

Наредба № Із-1959 от 27 декември 2007 г.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНТРОЛНИТЕ ТОЧКИ: Контролните точки могат да се възстановяват в следните случаи:

1. Ако водач на МПС в продължение на две години не допусне някое от нарушенията, за които е предвидено отнемане на точки, точките му се възстановяват до първоначалния максимален размер.

2. При преминаване на допълнително обучение се възстановява до определен брой точки (13), но не повече от 1 път за 1 календарна година, като с това не се надвишава размерът на максималния брой контролни точки.

3. След успешно полагане на изпит за придобиване на правоспособност от водач на, на когото са отнети всички контролни точки , точките му се възстановяват до първоначалния размер.

...

Възстановяване на правоспособността

Водач, на когото са отнети всички контролни точки и вследствие на това е загубил правоспособността си, има право да се яви на изпит за получаване на правоспособност не по-рано от 6 месеца след датата, на която е върнал свидетелството си за управление. Изпитът не може да се проведе без водачът предварително да е се е явил на тест за психологическа годност.

Чл. 158. (1) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството се възстановява:

1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 51 от 2007 г.) чрез частично увеличаване с 1/3 от първоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж за срок от 1 година, при условие че водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, което удостоверява със съответните платежни документи;

2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с което на водача са отнети контролни точки.

(2) Броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството може да се възстановява само до първоначалния максимален размер.

П.П. Изпреварили са ме с малко.

Но цитатът на @Lyudmil е от стария закон, преди поправката от 2007 г. Т.е. ако обжалваш постановлението в съда, времето докато тече делото, не се брои за този две-годишен срок. Да не си обжалвал ;)

Редактирано от dmanov (преглед на промените)

Имам едно нарушение преди година и половина и едно от миналия месец!Да попитам дали съм разбрал правилно:ако 2 години след последното нарушение нямам друго ми връщат всички точки отнети до този момент?

Имам едно нарушение преди година и половина и едно от миналия месец!Да попитам дали съм разбрал правилно:ако 2 години след последното нарушение нямам друго ми връщат всички точки отнети до този момент?

Ами да правилно си разбрал но мисля че се връщат определен брой точки(не знам колко) 2 години от датата на излизане на постановлението на последното нарушение.Иначе караш курс и си плащаш. biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...
Ами да правилно си разбрал но мисля че се връщат определен брой точки(не знам колко) 2 години от датата на излизане на постановлението на последното нарушение.Иначе караш курс и си плащаш. biggrin.gif

След две години от последното нарушение се възстановяват пълния брой точки - 39, но ако се кара междувременно курс могат да се възстановят максимално 13 контролни точки. Наредба № Iз-1959 от 27.12.2007 г. определя първоначалният максимален брой точки и броят на отнетите контролни точки при различни нарушения. При отнемане на всички контролни точки се отнема и свидетелството за управление.

Посети моят уебсайт

• 3 седмици по-късно...

контролните точки могат да се възстановяват когато изтече срока на наказанието.

ако ти отнемат книжката за 1г. и точки след 1год + 2 год без нарушение след това ти ги възстановяват с молба до шефа на КАТ.

има и друга далавера. ако си безупречен шофьор 6год. ти дават талон за такъв. с този талон ако те спрат можеш да се измъкнеш от наказание до 1 път. т.е. един вид getaway ticket.

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

има и друга далавера. ако си безупречен шофьор 6год. ти дават талон за такъв. с този талон ако те спрат можеш да се измъкнеш от наказание до 1 път. т.е. един вид getaway ticket.

Това пък последното сефте го чувам. Истина ли е това и откъде се взема такъв талон? За 12 години - дават ли два laugh.gif

Дали има "файда" от подобен талон! Всмисъл, дали си заслужава да се изкара. То ще отидеш да си го подадеш - ще дремеш половин ден в КАТ, после ще ти кажат ела след един месец да го получиш и изобщо хамалогия!

Дали има "файда" от подобен талон! Всмисъл, дали си заслужава да се изкара. То ще отидеш да си го подадеш - ще дремеш половин ден в КАТ, после ще ти кажат ела след един месец да го получиш и изобщо хамалогия!

един път ще те спрат в грях. ще го извадиш, ще им го дадеш и ще те пуснат. все едно си в стани богат с право на 1,1 жокер.

а и винаги можеш да се изфукаш пред "авери" с него.

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

Ще си спестиш 20-те лева които трябва да дадеш на ченгетата - все файда!

после ще ти кажат ела след един месец да го получиш и изобщо хамалогия!

Контролният талон "Водач на МПС без наказания" се издава в рамките на 24 часа

Съжалявам, не съм обърнал внимание!

Има ли някой който за 6 години да няма акт??

се чудя аз

трябва яко да сте шарили в брой на куките

Бях чувала за тази възможност и малко ме е яд, че не бях се поинтересувала повече. От общо 12 стаж, имах 8 години без никакви актове. Пфу.

Но пък малко странно ми се вижда формулиран текста на който попаднах в сайта на Областна дирекция на МВР - Стара Загора:

logo_mvr.gif КАТ => Пътна полиция

Издаване на контролен талон "Водач на МПС без наказания"

Издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност и има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002 г.

За издаване на контролен талон "Водач на МПС без наказания". водачът на МПС следва да подаде в сектор “Пътна полиция” по местоотчет на водача:

1. Молба по образец

2. Документ за платена държавна такса - 1.50 лв.

3. Валидно свидетелството за управление на МПС

Контролният талон "Водач на МПС без наказания" се издава в рамките на 24 часа и дава право на притежателя му на еднократно освобождаване от отнемане на контролни точки при констатирано нарушение на правилата за движение.

===========================

Я дайте друго инфо, че това не ми харесва. Излиза, че имаш ли едно актче - и няма такова талонче, независимо дали след издаването му са минали 6 (или повече) безаварийни лета и зими.

Има ли някой който за 6 години да няма акт??

се чудя аз

трябва яко да сте шарили в брой на куките

Аз laugh.gif

И не че съм шарил на куките, ами причината е друга - много по-проста :huh:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.