Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записването на дискове! Помощ!

Featured Replies

Здравейте!

Имам следния проблем с моя компютър:

когато правя запис на диск (cd-r) по някое време компютъра ми се рестартира, като първо ми показва екран на който се споменава, че това е аварийно рестартиране на компютъра. След което pc-то преминава към рестарт и чек на хард-а.

Ползвам Windows XP Service Pack 2, а програмата за запис е Nero.

Компютъра е със следните параметри:

800MHZ DURON CPU

ABIT KT7A дъно

512MB RAM

SONY CD-RW CRX225E (записвачка)

20GB (hard disk)

32MB video card

CREATIVE LIVE VALUE sound card

захранванете ми е 230W

Преди време имах друга записвачка (MSI), която беше несъвместима (драйвърите се "караха") със саунд картата и ми се налагаше да ползвам втори windows на който не е инсталирана саунд картата. Тази записвачка се повреди и сега съм със Sony-то.

Ако някой знае да казва, че вече съм се видял в чудо sad.gif

тва захранване 230 вата хич не ми харесва - най-вероятно оттам ти идва и проблема! пробваи с друго захранване - поне 300 вата!

тва захранване 230 вата хич не ми харесва - най-вероятно оттам ти идва и проблема! пробваи с друго захранване - поне 300 вата!

<{POST_SNAPBACK}>

Ако е от захранването няма да му дава синия екран с предупреждението. Това си е стандартно захранване за такъв клас машина.

@silvero - съобщението което ти го дава какво е ? Да пише, че е нещо свързано с твърдия диск ?

При мен се получава нещо подобно (подобна грешка, но не при запис на CD) , когато се мъча през мрежата да чета нещо от втория ми твърд диск. Но това е от контролера на дисковете. И понеже си го знам и не ме притеснява много - много. А при теб гледам , че е само един. От самото начало ли е така. Имам предвид от както си сложил Sony- то ?

:bye:

Здравей plastmasa:)

Ако ти се занимава бих ти оредложил следното нещо:

1. форматирай си C-то /от това че си ползвал друг Уиндоус разбирам че ти е разделен харда поне на две:hush:/. Знам че някои няма да са съгласни с мен че веднага ти предлагам формат, но се замисли че по този начин си решаваш проблема с три неща: евентуален/ни вирус/и; повреден Уиндоус; силно фрагментирано С: .

2. Инсталирай нов Уин, сложи само драйвърите за видеото и звука и пробвай да запишеш диск. По този начин ще си сигурен дали драивурите на звуковата карта са проблема и при тази записвачка или не.

3. Ако всичко е наред, инсталирай си всичко от което имаш нужда и пробвай пак със запис. Би трябвало вече да няма проблем;)

4. /не задължително/ смени това СлОНИ с истинска записвачка:) LG или NEC е 1000 пъти по-добре;)

Дано да съм ти помогнал :bye:

• Автор

Съобщението, което ми дава не мога да го прочета цялото защото изчезва и след това се рестартира и преминава към чек на хард диска. Това което успявам да прочета е, че това е аварийно рестартиране, което ще предотврати някакви щети.

Харда е един разделен на две части. Ако почна с преинсталация на win-a работат ще стане малко дълга и широка, защото няма време сега да се занимавам да проверя това, което ми предлагаш netvampire. Преди всеки път правех така както предлагаш само че си инсталирах всичко на куп и след това започвах да правя тестовете. Със старата записвачка дори съм пробвал на различни windows-и с различни драйвери на саунд картата и все същото, само че тя вече не играе. Просто не искам да се повтаря с тази същото. А относно смяната на записвачката с някаква друга обмислям dvdrw, но нали се сещаш, че ако и с него започне така много ще се издразня ще взема една брадваи ще си нацепя компютъра за огрев! Относно захранването, за предната записвачка ми го бяха казали, ама там се оказа друго, та сега си мисля, че може и да е от него, но искам да съм сигурен преди да почна да купувам ново.

Предполагам, че на нов win всичко ще върви добре, но за известно време, след което пак ще стигна до тук и същите главоблъсканици. Просто искам да реша проблема генерално без да си купувам нов компютър.

• Автор

Ето това ми е изписал event viewer-a на последния рестарт:

The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x10000050 (0xea2985d8, 0x00000000, 0xbf808933, 0x00000002). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini120405-01.dmp.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Ами и на мен ми излизаше подобно съобщение, когато се опитвах да инсталирам Daemon tools с включен NOD32 :huh: Явно го блокираше или не знам.... виж драйверите дали няма конфликт.

истинска записвачка smile.gif LG

Ами аз в момента съм с такава и си я блъскам в главата, защото на всеки 2-3 месеца и се скапва фърмуерът и почва да прецаква дискове с филми :lock: , за PHILIPS съм чувал само добри работи ;)

Ето това ми е изписал event viewer-a на последния рестарт:

The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x10000050 (0xea2985d8, 0x00000000, 0xbf808933, 0x00000002). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini120405-01.dmp.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

<{POST_SNAPBACK}>

Не успях да намеря инфо за точна същата грешка, но при бързото преглеждане в MS открих ТОВА и особено ТОВА .

Поиграй си с второто. Може да изскочи нещо

:bye:

Здравей,

До колкото знам, грешките от тип 0x00000000 и 0x00000002 излизат при грешка в хардуера.

Знам, че не ти казвам кой знае какво, но все пак... :bye:

• 1 месец по-късно...

Не вярвам да е от захранването ти и моето е 250W, a записвам DVD R+,- без проблем и дори мога да ползжам компа докато записва.Надявам се, че си прегледал да не е някой вирус

Редактирано от jeffn (преглед на промените)

Приятели,имам като ръководство за такива случаи Microsoft Debugging Tools Help Files.В него са описани всички грешки по кодове от типа на 0х00..... и не само.Много е полезно като ръководство за сини екрани,грешки и т.н.Ако някой проявява интерес,мога да му го изпратя като .zip файл за сегашни и бъдещи справки.Само да си напише e-mail адреса,на който да го изпратя.Не мога да го кача никъде за момента.

Ръководство за подобни грешки

Видях го, мисля някъде тука в този форум. Надявам се на някой да му е полезно.

Редактирано от bennito (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.