Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за РАМ памет

Featured Replies

Значи това е сегашната ми 512 MB DDR SDRAM.

Искам да сложа 128, но не разбирам каква? ДДР ли трябва да бъде или СДРАМ?

Това ми е дъното -

Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ / 8S661GXMP(-C) 3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM

Значи това е сегашната ми 512 MB DDR SDRAM.

Искам да сложа 128, но не разбирам каква? ДДР ли трябва да бъде или СДРАМ?

Това ми е дъното -

Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ / 8S661GXMP(-C) 3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM

Можеш ли да ми кажеш колко МХц ти е РАМ-а ;)

• Автор

никъде не виждам, Еверест не показвва колко е :P

В крайна сметка ще взема една 1гб ДДР и старата ще я махна???

никъде не виждам, Еверест не показвва колко е :P

В крайна сметка ще взема една 1гб ДДР и старата ще я махна???

само глей да не си земеш несъвместима .... я дай пойчи инфо за конфигурацията на компа

ЕДИТ: ТОВА ли ти е дъното

Редактирано от daniel1995 (преглед на промените)

Можеш ли да ми кажеш колко МХц ти е РАМ-а :P

Добре, защо пишеш глупости само, не ти ли омръзна, не се ли усещаш наистина? Такова нещо като "Мхз" няма, има честота, която се измерва в Hz, а MHz е производна еденица.

-------

Дъното ти е бая старичко, по това, което си написал се разбира, че имаш две гнезда на дъното, от които едното е заето, така ли? Ако имаш един модул от 512MB, няма да е проблем да си купиш друг - 128MB и да го сложиш при него, вече дали има смисъл е друг въпрос. Трябва ти DDR SDRAM, накратко DDR - отиваш в магазина и питаш, но преди това провери спецификациите на дъното за максимална честота на паметите за да не се окаже, че си си дал парите на вятъра. Не вярвам в магазин да намериш нов модул DDR 128MB, но из някой онлайн-аукцион или някой онлайн-търговец може и да намериш нещо. На DDR модулите са и вдигнали цените ужасно много, предполагам поредния маркетингов трик за да може потребителя или да се изръси със много пари (1xDDR/400MHz - 40-50лв, 1xDDR2/800Mhz - 20лв) или някой да се излъже и да си вземе ново дъно (разбирай нов компютър) и парата пак отива при производителите...

Edit: http://www.xpcgear.com/8s661fxmprz.html

Type:DDR400/ DDR333/ DDR266

Max capacity: 2GB

DIMM slots:2

Това ще рече, че можеш да си вземеш памет с честота 400MHz. А относно идеята ти да дадеш +60лв. за 1GB, помисли си дали си струва.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

• Автор

Да, имам два слота - единият е зает с 512. Иначе съм решил да сложа и още една карта - тая би трябвало да стане - http://stealtech.org/?_cid=2&spid=13376?

Само 400mhz ли ще стане?

Да, имам два слота - единият е зает с 512. Иначе съм решил да сложа и още една карта - тая би трябвало да стане - http://stealtech.org/?_cid=2&spid=13376?

Само 400mhz ли ще стане?

Горната граница за твоето дъно е 400MHz, вече може да сложиш и 333MHz или 266MHz. Тази памет, която си дал ще стане, но нали виждаш, че е 512MB?

• Автор

Еми аз смятах да ги направя 512 + 128 , но може и 512+512 . Ще видя, ако открия къде да си купя sad.gif Много пари са, но по-скъпо ще ми излезе ков комп за сега, а в сегашното положение си е жив мазохизъм с тия 512.

Съвет: Потърси в някой онлайн-аукцион (aukro.bg, примерно) има изключително изгодни оферти, аз до преди месец карах с 1x256MB, но си поръчах 2x256 от aukro.bg, за щастие попаднах на коректен търговец и всичко пристигна, модулите работят и до днес без проблем.

Съвет #2: Дири някоя оферта из форума(ите) и вземай, докато не те е изпреварил някой.

• Автор
Съвет: Потърси в някой онлайн-аукцион (aukro.bg, примерно) има изключително изгодни оферти, аз до преди месец карах с 1x256MB, но си поръчах 2x256 от aukro.bg, за щастие попаднах на коректен търговец и всичко пристигна, модулите работят и до днес без проблем.

Съвет #2: Дири някоя оферта из форума(ите) и вземай, докато не те е изпреварил някой.

Благодаря за помощта :)

И още един съвет, ако поръчаш нещо от aukro.bg помоли изпращача да ти го прати с опцията "отвори преди плащане" за да си по-сигурен. Айде, успех...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.