Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за темп. на HDD Seagate ST3250410AS

Featured Replies

Дават му работната температура до 60 градуса. Моя при игри достига до 47, при стайна 30. Има ли риск за него?

Много голям при тeмпература над 40-41 градуса! :) Слагай отдолу 80-ка вентилаторче (3,20 лв в Ресет, на Gembird) да му духа на електрониката, ако не може отдолу - отстрани застопорен на поставка (както при мене), но да духа! При мене сега е 33 градуса, а съм пуснал Касперски 7 да скенира. cool.gif

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

До 50 градуса няма риск. Над 50 вече не се знае колко дена ще ти издържи.

До 50 градуса няма риск. Над 50 вече не се знае колко дена ще ти издържи.

хайде не преувеличавай... с Barracuda 500GB съм и, преди да вентилирам кутията като хората, карах два месеца с компютър, долепен до парното и средна температура на харда 65 градуса.

авторе, не се притеснявай, нищо ти няма на температурите.

Една извадка от HDD Temp.com: According to manufactures, the normal recommended working temperature of a hard disk is 35-40°С. Once it rises by just 10°С – from 40°С to 50°С, the safety of its work becomes more than two times less! Сиреч ,,Според производителите (на твърди дискове), нормалната препоръчителна работна температура на твърд диск е 35-40°С. Вдигне ли се с 10°С - от 40°С на 50°С, безопасността (надеждността) на работата му спада повече от два пъти!" Какво правите с тия хардове бе, хора, то 50-55 градуса за повечето процесори означава, че са натоварени, та камо ли за твърд диск.

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

Да споделя малко опит. Аз имам 3 броя и за съжаление са плътно един над друг. Съответно най-горния отнасяше топлината и на долните два, яко жега.

Решението е просто и ефикасно 12см. вентилатор на предния панел на макс 1000 оборота - при мен както са 3-те ги държи на < 40С' :)

И аз имам три харда близко един до друг охлаждам ги с 120мм вентилатор на предния панел.Вентилатора е със копченце изведено съвсем дискретно отпреде на кутията и го включвам само при нужда.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

• Автор
Една извадка от HDD Temp.com: According to manufactures, the normal recommended working temperature of a hard disk is 35-40°С. Once it rises by just 10°С – from 40°С to 50°С, the safety of its work becomes more than two times less! Сиреч ,,Според производителите (на твърди дискове), нормалната препоръчителна работна температура на твърд диск е 35-40°С. Вдигне ли се с 10°С - от 40°С на 50°С, безопасността (надеждността) на работата му спада повече от два пъти!" Какво правите с тия хардове бе, хора, то 50-55 градуса за повечето процесори означава, че са натоварени, та камо ли за твърд диск.

Каквото прави обикновен потребител :) Сега видях, че беше поставен много близо до cd-to. Мерси на всички.

Значи аз имам сериозен проблем, това е без PC-то да е натоварено с абсолютно нищо :speak:

Edit: Това с вентилаторчето помогна сложих една перка и смъкнах градусите.. 35/41 мисля че ся е в границите на нормалното :clap:

post-58038-1247760807_thumb.jpg

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

При отворена кутия температурата на харда вече е 33 градуса. Щом го затворя става на 40. Как да го охладя? Кутията няма възможност да се сложи вентилатор отпред. Може да се сложат два отзад на кутията и един отстрани на капака.

• Автор

И вентилатора върши работа. Проблема е, че като затворя кутията му духа топъл въздух, а не студен.

И вентилатора върши работа. Проблема е, че като затворя кутията му духа топъл въздух, а не студен.

Ами елементарно Уатсън, запушвап всички странични отвори, запушваш и единия заден за едната перка перка а на втория слагаш един марков вентилатор. И решаваш проблема. Какво му се чудиш толкова ? Въздуха ще влиза отпред, отдолу покрай диска. Писано е многократно във форума.

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=2002

дам аз съм с такъв охлъдител на харда и при мен температурата достигаше до 47 градуса защотот съм с радеон 4870 и доста си пече тази карта но с това олаждане температурата падна на 30-33градуса само че не го купувай от жара отиди в някой магазин за електроника например в кузмов елесктроникс там е 3 лв това охлаждане :speak:

поздрави

Редактирано от PETRAKOV (преглед на промените)

• Автор

Нямам нищо против да го купя, но много бързо се разбиват лагерите му и започва страшно бръмчене. Мерси на всички :wors:

ами като го купиш на вентилаторrте има по една лепенка отлепяш я малко и там капваш 1-2 капки машинно масло и забравяш за ветилаторите поне 1 годrна аз съм с това охлаждане вече 6м и няма никакъв шум от вентилаторите а охлаждането е за 3 лв маде ин шина biggrin.gif

ето ти температурите с еверест

http://pics.data.bg/zoom/shared/cdd3353512...a13bda423a39bd4

а това са снимки на охлаждането зелената стлека показва самото охлаждане а сините са поток на въздух от още един ветилатор над харда охлаждащ чипсета и ВРМ елементите на пауарколор радеон 4870 от където всъщност идва и цялосното повишаване на температурата на всички елементи в кутията ми

http://pics.data.bg/zoom/shared/44acb7fe16...cce9c7281595ede

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0...33/13082009025u

Редактирано от PETRAKOV (преглед на промените)

С ей това http://www.dekada.com/catalog/fan-100x100x...0rpm-p-556.html много убаво се хладят твърди дискове, монтира се под диска.

А аз за бързи прибежки по 20-100 гигабайта ползвам това http://www.dekada.com/catalog/fan-120x120x...-rpm-p-449.html в комбинация с USB- SATA/PATA контролер. Слагам вентилатора под диска за backup и вентилирам цялата стая cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.