Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

термопомпи вода -вода

Featured Replies

Здравейте, решил съм да се отоплявам -охлаждам с термопомпа изчел съм много теория . МОЛЯ, ако някой има инсталирана такава система да сподели какъв модел е термопомпата колко ел енергия консумира ефективна лие ит.н. МЕРСИ!

Добре бе колега , аз не се заяждам , ама какво значение има кой модел е термопомпата ? Какъв извод ще си извадиш , ако ти дам пример за моите такива след като са с мощност 140 kw , освен това е от значение ( както си чел ) от много работи - каква вода влиза , каква вода ще разкарваш из системата , какъв фреон се ползва , каква темпаратура ще искаш , колко помещения с каква изолация ..... още доста много подробности .... освен това ако си се спрял на някоя , то в нейната документация има колко е разхода на водата и на тока .... поясни се какво точно те интересува , та да можем да дадем съвет евентуално или да предупредим за проблеми Публикувано изображение

• Автор

Добре бе колега , аз не се заяждам , ама какво значение има кой модел е термопомпата ? Какъв извод ще си извадиш , ако ти дам пример за моите такива след като са с мощност 140 kw , освен това е от значение ( както си чел ) от много работи - каква вода влиза , каква вода ще разкарваш из системата , какъв фреон се ползва , каква темпаратура ще искаш , колко помещения с каква изолация ..... още доста много подробности .... освен това ако си се спрял на някоя , то в нейната документация има колко е разхода на водата и на тока .... поясни се какво точно те интересува , та да можем да дадем съвет евентуално или да предупредим за проблеми Публикувано изображение

не съм избрал конкретна марка и модел затова Ви питам вас за съвет , итересува ме каква е вашата марка помпа и дали сте доволен от нея за да си взема и аз такава .Що се отнася до модела естествено ще го съобразя скубатурата на жилището

прикачил съм схема на жилището

МЕРСИ

post-239342-1247732317_thumb.jpg

• Автор

имам вътрешна изолация - стени с 3 см фибран , тавани с 5см вата и гипскартон водата е от сондаж около15м дълбочина температура 14-15 градуса но не съм засичал дебита МЕРСИ

ахм ... да Публикувано изображение Това изглежда доста малко - ще ти трябва в общи линии смешна ( като големина ) ... добре , да започна аз с едно предложение Venco пообиколил съм някой и друг от тях .... значи като + мога да посоча малкия обем и ниския шум .... сравнително изчистена изработка , без особено "захабяване" откъм подробности , ама то е така ...те италианците са в 2 те крайности - или ще направят нещо , което ще ме учуди с добрия си замислъл , или ще е нещо по ....обикновено. Трябва да имаш в предвид каква ще ти е водата - топлообмениците са пластинчати , което ще рече , че ако ги запушиш веднъж с гадости /котлен камък положението става неприятно - не е като кожухотръбните псуваш , чистиш , ама става ... Публикувано изображение

от кои да бягаш ( според мен ) - геоток Geotok - тези господа имат претенции, че правят добре работещи термопомпи , обаче единствената която разгледах подробно я върнахме - както ще видиш в сайта им основното при тях е " добрата цена" ....добра е - вярвам го , ама като видиш стила на работа вътре в машината ( външно се ядват ) ...... а бе става песента " Бате по добре недей " ....

Има много китайчета .... работят си , ама трябва да имаш едно наум , че може да те изненада нещо по надежноста - те си ползват техни контролери и техен стил на работа - примиряваш се , че цените им са добри и ако имаш късмет те карат безгрижно ....

Успех , че много се разбрисах .... Публикувано изображение

• Автор

мерси! като имам свободно време ЩЕ ГИ ВИДЯ ТИЯ VENCO

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,

решил съм да се отоплявам -охлаждам с термопомпа изчел съм много теория .

МОЛЯ, ако някой има инсталирана такава система да сподели какъв модел е термопомпата колко ел енергия консумира ефективна лие ит.н.

МЕРСИ!

Можа да попиташ клиенти, на които сме монтирали произвежданите от нас термопомпи. Адресите може да намериш на сайта http://www.thermopump.eu - клиенти

post-253457-1259442993,56_thumb.jpg

• 3 месеца по-късно...

Взех и си купих термо помпа но не случих на фирма производител Докато работеше беше много добре Сега се мьча да им я вьрна и да си взема парите и пак ще си взема ТП но ще правиа и подово Това е наи добрата комбинация

Редактирано от budo2 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Работя със термопомпи Валдино и съм много доволен от машинките и от сервиза им.

Трябва да знаеш че термопомпата е само един от елементите на системата .

Термопомпите дават толкова по- висок коефицент на преобразуване

колкото температурата в отоплителната инсталация е по ниска .

Най - добри характеристики се получават при подово отопление.

Естествено също така е важдо да имаш постоянен дебит на вода от земята .

Там температурата също е добре да е поне 14 гр.

Подовото отопление може да се направи по различни начини

и процесите да се автоматизират.

Остава и варианта със въздушни термопомпи особено ако нямаш вода с нужните параметри.

http://proekti.dir.bg

Редактирано от Optimist (преглед на промените)

• 10 месеца по-късно...

фирмата GEOTOK МИКС2000 не коректни и не компетентни

Добави към това и Геосолар63. Това са едни и същи термопомпи - на Васил Кольковски.

• 6 месеца по-късно...

Не, на Geosolar63 помпите са други, с топлообменик тръба в тръба и са много сполучливи за сондажи. Моята е монтирана лично от инж.Васил Кольковски и работи безпроблемно трета година.Отоплявам ефективно еднофамилна къща в с.Елешница общ.Разлог. А температурите през зимата при нас са сериозни !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.