Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за захранване ?

Featured Replies

Здравейте, скоро ще ъпгрейдвам PC-то и не съм сигурен за захранването. Сегашната машина е:

Дъно: Asus P5QL PRO P43

Процесор: Pentium Dual-Core E5200

Рам: Kingston 2x1 GB DDR2 800Mhz

Видео: ATI Radeon HD4830 512мб DDR3

HDD: 500GB Seagate Barracuda 7200RPM 16mb cache

Захранване: Fortron 450W

Дъното ще го сменя със Asus P5N-E SLI , ще сложа 2 8800GTS-ки в SLI и ще клокна процесора на 3.2Ghz но незнам за захранването колко ще иска. Това захранване дали ще държи добре системата под товар ?http://www.voodoo.bg/categories/335/products/8680

PC-то ще е главно за игри.

Предвaрително благодаря на всички за отделеното време.

Редактирано от NitrousOxide (преглед на промените)

Първо, вместо да набутваш пари в стара конфигурация, инвестирай в нова. Второ, тия ГТС-ки са отживелица. Трето, Фортрона е бюджетно захранване, ама от най-бюджетните - за над 100 лв. има немалко Корсар-и на пазара.

• Автор

PC-то е на 2 месеца и за мен си е чисто ново но проблема е, че съм ограничен с бюджета и съм намерил 2 чисто нови GTS-ки от 512 мегабайтовите DDR3-ки за малко пари и за това питам дали това захранване ще ги удържи ? Знам, че Фортроните са бюджетни захранвания но като няма пари така е sad.gif

Абсолютно безсмислено е да купуваш дъно със SLI и двете GTS-ки. Само ще се набуташ с пари колкото и да са евтини. SLI/Crossfite се прави с дъно за 500лв. съответно мощен процесор който да не спъва видеокартите и две High-end видеокарти. При теб ако не клокнеш процесора поне до 3.5GHz ще спъва двете видеокарти много, P5N-E е дъно с 2 x PCIe x16 , Single VGA mode: x16 (Default), SLI mode: x8, x8 - това допълнително ще спъва видеокартите, после 8800 серията не се скалират много добре и реално ще имаш прираст в в 3-4 игри. Кажи какви пари искаш да даваш и ще ти кажем какво е най-добре да смениш щом 4830 ти е бавна. На каква резолюция играеш?

450 вата няма да издържат 2 X 8800GTS. Ще ти трябва захранване някъде около 600 вата. Моделите на 8800GTS използват около 150 вата при max load и 40 вата при idle. Замисли се дали няма да ти излезе по евтино някоя от по-новите видео карти отколкото 2-те gts-ки и ново захранване.

• Автор

Еми ще ми излезе по-скъпо с 1 мощна карта отколкото с тези 2 а и разглеждах (така и така пак ще трябва по-мощно захранване) и навсякаде пише, че 2 8800GTS бият 1 HD4870\GTX260 и в някой случай минават и GTX275 ! Говорят, че са били даунклокнати 9800GTX+ и с един клок Крайзиса ще го пречупя. Ще играя на 1600x1200 резолюция. За дъно макс 200лв. мога да дам. На мен Epsilon-a 600W мисля, че ще ги държи но не съм сигурен и затова към вас се обръщам. А за видео картите са на евтина цена и просто ако ги подмина много ще ме е яд ;(

Еми ще ми излезе по-скъпо с 1 мощна карта отколкото с тези 2 а и разглеждах (така и така пак ще трябва по-мощно захранване) и навсякаде пише, че 2 8800GTS бият 1 HD4870\GTX260 и в някой случай минават и GTX275 ! Говорят, че са били даунклокнати 9800GTX+ и с един клок Крайзиса ще го пречупя. Ще играя на 1600x1200 резолюция. За дъно макс 200лв. мога да дам. На мен Epsilon-a 600W мисля, че ще ги държи но не съм сигурен и затова към вас се обръщам. А за видео картите са на евтина цена и просто ако ги подмина много ще ме е яд ;(

Даунклокнати 9800GTX без + са. Ти си знаеш, ама 200лв. за дъно, 150лв. за захранване и колкото струват там картите спокойно си взимаш една карта висок клас, дето ник'ви 8800 не могат да я стигнат. А и както ти казах, процесора ще ги спъва много. Или мислиш да вземеш и нов процесор? А Fortron Epsilon 600W е едно посредствено захранване, дето 500-ватовия CoolerMaster Silent Pro го прави смешно. Ама парите са си твои - ти си решаваш как да ги изхарчиш.

• Автор

Знам но дъното бащата ще го взима за това и кажете последно Fortron Epsilon 600W ще удържи ли системата под товар с клокнато CPU ! Моля за отговори защото после да няма изненади в компютъра като пусна някоя игра biggrin.gif

По добре дай още 20лв отгоре за захранване и вземи Silent Pro M700 cool.gif

• Автор

Щом казвате, че самостоятелна карта е по-добре от SLI/CF мисля да минавам на HD4870 1GB :) това АТИ ще го храня с Fortron Blue Storm II 500W ще си помислите, че е слабо но имам приятел които държи HD4890 и Core i7 с 600W забравих каква марка е :) Кажете според вас изборът ми добър ли е ? А да и да питам още нещо PowerColor хубави, надеждни производители ли са ? Защото съм чувал хубави работи за тях и съм си харесал 1 HD4870 1GB с къстъм охлаждане на добра цена :)

Не, Fortron са посредствени захранвания. Не всичко е ватове и хартиени характеристики. Corsair CX 400W е с по-добри показатели от Bluestorm II 500W. Вземи си Coolermaster Silent Pro M500 - това е най-доброто 500W захранване или Chieftec APS-550S. A PowerColor е прилична марка - това ли си харесал? Цената е много изгодна така, че вземай докато я има в наличност.

• Автор

Да точно тази видео карта съм си харесал ;) А на това 550W горе долу колко ампера е 12V май се казваше?

Да точно тази видео карта съм си харесал :) А на това 550W горе долу колко ампера е 12V май се казваше?

Ами то си пише - общ максимален ток до 50 ампера ? Но ако можеш да си го позволиш като пари - Cooler Master-а :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.