Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет при избор на лаптоп - голяма главоблъсканица

Featured Replies

здравейте !

Тъй като не разбирам от лаптопи , имам нужда от съвет каква машинка мога да си взема до 900лв. Лаптопа ще бъде използван за филми и музика , работа с интернет и офис пакет ! Не съм геймарски тип , така че няма да играя ! За съжаление бюджетът е ограничен но се надчвам да ми препоръчате сносно и стабилно лаптопче , тук съм набелязала няколко : http://pcstore.bg/laptopi/?f=76-75:87-84 и от тези кои : http://www.toplaptop.bg/laptopi/?f=25-21&a...700&PrT=900

Моля хората които 10000% са по-компетентни от мен да ми дадат някой друг съвет или направо предложение !

Благодаря Ви предварително !

Позволявам си да препоръчам два модела с леко превишение на лимита - цък и цък. Успех в избора :)

• Автор

обърках се sad.gif фуджицуту ми харесва ( http://pcstore.bg/laptopi/Fujitsu-Siemens/..._AMILO_Pi_3525/ , http://pcstore.bg/laptopi/Fujitsu-Siemens/...SEE_110139_013/ може би на тези се спирам ), но не е ли кофти марка ? като сервизи как е ? някой да има даблюдения? а за ейсера ще помисля , тъй като има обявен бюджет sad.gif

очаквам още предложения , знам че е по-трудно тъй като паричките са малко , като ще купувам буклук поне да е марков :angry: :angry:

а това как ви се струва : http://pcstore.bg/laptopi/asus/ASUS_X50Z_AP091D/

Редактирано от zebrataaaa (преглед на промените)

Взенай първия Fudjitsu - Pi 3525. Много добър лаптоп. Марката изобщо не е кофти а гаранционното обслужване съм чувал ,че е много добро. Да чукна на дърво не се е налагало да го ползвам ;)

Позволявам си да препоръчам два модела с леко превишение на лимита - цък и цък. Успех в избора ;)

Подкрепям колегата в избора , а ако държиш на качеството , забрави за Fujitsu.

Успех :wors:

Подкрепям колегата в избора , а ако държиш на качеството , забрави за Fujitsu.

Успех :grimace:

Че какво му е на Fudjitsu? Аз вече 3 години съм с ESPRIMO 5515 и досега не имал проблем в нищо,само ъпгрейд на РАМ съм правил.

Fudjtsu правят лаптопи от сума ти и време...смешно е някой да ги критикува без основание. Освен това лаптопа се охлажда много добре.

Fudjtsu правят лаптопи от сума ти и време...смешно е някой да ги критикува без основание. Освен това лаптопа се охлажда много добре.

И аз си мисля, че няма основание да се критикува марката Fujitsu. Моят съсед има два от тази марка и двата съм ги инсталирал и си работят прекрасно. Единия, по-стария, вече едвам мърда, но го ползват за разчитане на кодовете за грешки по колите и е яко измърлян, но пак работи. В България всичко с техниката е до късмет, защото всичко което се внася не е от най-добро качество. Точно обратното, като се задоволят потребностите на европейския и источноевропейския пазар, чак тогава доставят и на нашия.

• Автор

значи , ако съдя по мнозинството от вашите мнения , вие смятате че този лаптоп http://pcstore.bg/laptopi/Fujitsu-Siemens/..._AMILO_Pi_3525/ си заслужава парите и ще ми свърши работа за целите за които мисля да го използвам ? тъй като мисля до 2 дни да взема лаптоп и питам от тази гледна точка !

Вземи си това - http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2261

Тошиба покриват всичко по гаранцията (първата година), без значение дали лаптопа е залят, изпуснат, ударен от мълния.

Ако имаш интерес от машинката ми пиши, за да ти предложа по-ниска цена от тази в сайта :P

Значи процесора на Fudjitsu-то е доста по - добър от този на Toshiba-та. Само рам-та е по - малко и ако изобщо можем да говорим за някакви недостатъци това е ,че са 2 плочки по 1GB. Тоест за да имаш 2х2 тея 2х1 трябва да ги разкараш някъде ама не е болка за умиране. 2 GB рам струва към 40 лв.

С Fujitsu-Siemens имам кофти опит, затова бих ги избегнал. Преди 2 години си взех такъв, естествено друг модел, не този, който ти си харесваш. Постоянно забиваше и се рестартираше, никога не е работил нормално. Като се поразрових из форумите, открих, че цялата серия е с дефектни дъна. Моя лаптоп отказа нацяло на 9-я месец. След месец в сервиза ми смениха дъното. Увериха ме, че е нова ревизия, нямало да прави повече проблеми...да, ама не. Пак го сменяха малко преди да изтече 2 годишната гаранция. Сега вече нямам гаранция, ама и дъното пак си замина. Затова силно те съветвам да не се доверяваш на компания, която мами клиентите си. След това разбрах от форумите, че са дефектни поне 6 модела на Фуджитсу и много рядко се случва някой да получи нов лаптоп. На повечето им сменят дъната пак с дефектни и то след като стоят по 2 месеца в сервизите. Не казвам, че твоят модел също прави проблеми, но въпросът е принципен. Такива компании не заслужават да се купуват продуктите им.

Помисли си пак.

Докосвал съм се, не всички модели естествено, до Toshiba, Lenovo, Fujitsu-Siemens, Asus, HP и т.н. С най - добро впечатление съм от Lenovo. Затова подкрепям предложението на Василев за Lenovo-то и Asus-а, който също е добър избор.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Що да е грешка? AMD процесорите гълтат по-малко ток и отделят по-малко топлина :) Въпрос на предпочитание ако питаш мене... Аз обаче не бих си взел FSC по смъртно. Предпочитам Acer или Asus :clap:

Редактирано от iradeum (преглед на промените)

Грешката е изцяло твоя-да си вземаш лаптоп с AMD процесор angry.gif

Това е абсолютно невеж коментар. АМД изобщо не са лоши процесори.

Грешката е изцяло твоя-да си вземаш лаптоп с AMD процесор angry.gif

Имам АCER ASPIRE 5536G, много добро лаптопче с AMD процесор разбира се.Купих го за 1050лв.Държи се много добре.За цената си е просто перфектен.

Комисията глоби Intel с рекордните €1,06 млрд.Пречети тази статия, и тогава разправяй колко по добри са интел.Не казвам че интелските процесори са по лоши, и двете компании имат и добри и не чак толкова добри процесори.Всеки си преценя сам дали даден процесор ще му върши работа.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Не са лоши АМД ама друг път. Запознайте се с малко история и факти. Ситуацията е такава ,че Интел измислят някоя технология и известно време след това АМД я копират и се опитват да са конкурират с по - ниските си цени. Специално за лаптопи процесорите АМД са повече от неприемлив вариант. Греят повече в резултат на което лаптопа не се охлажда добре и в голяма част от случаите потърпевш е чипа на видеокартата, понеже използват един радиатор за охлаждане.

Другото което не мога да приема е хора които са си купили лаптоп преди месец, два...да обесняват колко добре се държи. На два месеца естествено, че ще е добре, а след 2 години как ли ще се държи?

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Направо всички купувайте Apple MacBook Pro cool.gif

Това е много добро - добър процесор, външна видеокарта(аналог на Geforce 9400) със собствена памет 512МВ,GDDR2,WiFi b,g,N стандарт, 2 години гаранция ...

ето линк http://pcstore.bg/laptopi/acer/ACER_Extens...G_LX_EE40C_001/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.