Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за изграждане на структурно окабеляване на мрежа

Featured Replies

Търся програма с помоща на която може да се направи нещо като макет на структурно окабеляване на лан мрежа. Която да съдържа комутатори, маршрутизатори, сървър, връзка към интернет. Доста се порових, но явно подхода ми не е правилен. Ако някой знае такава програм- моля да помогне. Благодаря предварително.

http://www.kilievich.com/fpinger/ - your best friend :P

намираш карта на местноста,и я слагаш като background.и директно почваш да слагаш кабелите у у-вата.

Това няма нищо общо със структурното окабеляване

KoKsY_Rider, намери си планове на сградата, молив и гума :nono:

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

KoKsY_Rider, намери си планове на сградата, молив и гума :speak:

Кептън, абе най-добре се прави на око, оглеждаш стаите, коридорите, палиш един фас, вадиш къртача и каквото сабя покаже laugh.gif

Ползвал съм няколко софтуерчета:

Microsoft Visio Network Topology Diagrams, нарочно давам тоя линк - цък

цък и още двечки ама не се сещам в момента sad.gif Но наистина може и на ръка... Може и през Корелдро и Фотошоп да се начертае, през Акад.. За всичките тези съм пряк свидетел и участник, че са правени чертежи и схеми... laugh.gif

Кептън, абе най-добре се прави на око, оглеждаш стаите, коридорите, палиш един фас, вадиш къртача и каквото сабя покаже laugh.gif

Ползвал съм няколко софтуерчета:

Microsoft Visio Network Topology Diagrams, нарочно давам тоя линк - цък

цък и още двечки ама не се сещам в момента sad.gif Но наистина може и на ръка... Може и през Корелдро и Фотошоп да се начертае, през Акад.. За всичките тези съм пряк свидетел и участник, че са правени чертежи и схеми... laugh.gif

Аз като стар човек съм виждал и по моя начин :speak: Иначе с Визио става и то доста лесно

Това няма нищо общо със структурното окабеляване

KoKsY_Rider, намери си планове на сградата, молив и гума ;)

нима,а поне погледна ли програмата ?

Да, и какво общо има между мрежовата схема и структурното окабеляване?

Това, което е на този шот е топология на мрежа и няма нищо общо със структурното окабеляване. Всяка по-добра програма за чертане би свършила работа на автора на темата (ако наистина иска точно структурно кабеляване).

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

• Автор

Програмата на която предложи "3dfx" точно отговаря на това което търся. Структурно окабеляване, но спецялно за лан мрежа, като целта ми е да направя схема на мрежата и от голяма помощ ми идва това, че има маршрутизатори, комутатори и т.н.т. А идеята за гумичка и молив не пасва точно, понеже схемата ще я правя за дипломна работа. Иначе мрежата е изграденя, просто трябва да я опиша нагледно. Ако някой знае програма с по съвременен изглед от Friendly Pinger моля да напише. Иначе тази програма отговаря точно, но е с малко по стар изглед. И пак да може да се зададе като заден план скица на сградата.

...ще я правя за дипломна работа...

Е, явно това е причината да не знаеш какво точно означава понятието "структурно окабеляване". За там ти трябват програми за чертане - аз най-лесно се справям с ConceptDraw - има си добри библиотеки с готови обекти.

• Автор

Структурно окабеляване или както е известно Структурни Кабелни Системи (СКС) обединяват в една обща система много различни по своето предназначение и функционалност подсистеми за обмен на информация като: компютърни мрежи, телефонни сигнални мрежи, системи за контрол и безопасност, видеонаблюдение и т.н.

Определено не съм се изразил много точно какво търся. Може би по точно би било "Мрежово окабеляване на сграда" или нещо такова, но все пак програмките които ми предложихте ще свършат идеална работа. Благодаря на всички отговорили.

• Автор

Сега се появи нов проблем, като направя схемата ми трябва да я конвертирам във формат видим за word. Опитах да сменя разширението, опитах да я отворя с peint, pfotoshop за да я презапиша, но не става. Някой знае ли дали има конвертор за файлове с разширение .map.

Инсталирай си някой виртуален принтер, например PDFCreator и си разпечатай на него схемата, след това импортирай файла в Word. Посочения принтер може да прави .pdf и още няколко графични формата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.