Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със захранването

Featured Replies

Вчера енергото ровеха в трафопоста и аз като се прибрах от работа компа не искаше да се пусне, даже перката на захранването не се въртеше. Днес взех друго захранване. Сложих го, закачих му 4-пиновия и 20 пиновия и другите кабеляци, но компа пак не тръгва. Върти се единствено вентилатора на процесора, а флопи, цд, хардове не е$ават! Някой да има идея какво му е? Или направо да го карам на ремонт? Или съм объркал нещо? Моля помагайте спешно

Да беше дал малко подробности за машината и захранването, а? Имаше тука едит дето гледа на боб и кафе, ама май е на морето сега. :speak:

• Автор

Кво значение има вида захранване?! Просто захранване 420 вата 30лв, ей такова е http://cgi.ebay.co.uk/B5681-ISO-ISO-480PP-...711162001r34069 па ква марка е един господ знае. Дъното е asrock alivenf7g hdready http://www.virtual-hideout.net/reviews/ASR...ady/index.shtml

Повярвай, огромно значение има марката на захранването. И ако се беше поразтърсил малко във форума нямаше да пишеш глупости.

Кво значение има вида захранване?! Просто захранване 420 вата 30лв, ей такова е http://cgi.ebay.co.uk/B5681-ISO-ISO-480PP-...711162001r34069 па ква марка е един господ знае. Дъното е asrock alivenf7g hdready http://www.virtual-hideout.net/reviews/ASR...ady/index.shtml

то и моето пишеше,че е 420W но нищо не ставаше от него и го смених.

Вчера енергото ровеха в трафопоста и аз като се прибрах от работа компа не искаше да се пусне, даже перката на захранването не се въртеше. Днес взех друго захранване.

Трябва да се изтестват компонентите на системата. Може да е заминали дъното или нещо друго. Разкачи всичко без дъното и проца и виж дали ще каже мяу, т.е. звуков сигнал. После паметта и т.н. За пълен тест ще ти трябва работещо дъно или процесор. Ако нямаш под ръка - в някоя фирма за тест :)

• Автор

При изключени всички компоненти без процесора и лан-а ни звук ни стон от компа нищо не пищи на умряло!

При мен този случай се появяваше , когато при стартиране на процесора не му достигаше ток , за да изгрее.Ако имаш клок го премахни , ако не , извади батерията от дъното за около 10 мин и пак пробвай!

При изключени всички компоненти без процесора и лан-а ни звук ни стон от компа нищо не пищи на умряло!

Работата отива за сервиз май, и то доста сериозен чак пък хич да не "мъцва" отникъде не е добре!!

Лошо, сега намери от някъде един проц за да се разбере дъното ли е. Макар и шанса да е дъното е повече от 80%. Просто да си сигурен в новата си покупка и да си направиш сметката по-добре.

• Автор

Утре отива в сервиз. Дъното е в гаранция и да се оправят как знаят!

Утре отива в сервиз. Дъното е в гаранция и да се оправят как знаят!

Имай предвид, че ако е умряло от токов удар, заради скапаното захранване гаранцията отпада, понеже не е по вина на фирмата. Ако си пазиш фактурата от покупката, може да пробваш да подадеш жалба в ЧЕЗ. Ще питам един приятел който работи там какво е положението в такъв случай, но съм чувал от него, че при тяхна вина може да те обезщетят. btw, от къде купи дъното?

• Автор

Да бе, и как да докажа, че компа е бил пуснат и че ЧЕЗ са го изгорили?! От Видин е купено.

Да бе, и как да докажа, че компа е бил пуснат и че ЧЕЗ са го изгорили?! От Видин е купено.

Ама с това отношение няма да получиш много помощ. Има си начини за това - от сервиза ще ти издадат протокол, че е изгорял от токов удар, а и що си сигурен, че са човъркали в трафопоста те знаят кога е имало ремонтна група и какво са правили. А знам че е от Видин - питам от коя фирма. И продължавай да стоиш с това "захранване" от 30лв. - другият път току виж заминали и харда, и видеокарта... :angry:

• Автор

NorthWest.

Ми ок питай как стои въпроса с чез? Мерси.

А ланкарта ако работи на 10mbps, а на 100 дава кейбъл ънплъгд какъв е проблема? А на PPPoE връзката показва 100.

Редактирано от freako (преглед на промените)

Лошо, сега намери от някъде един проц за да се разбере дъното ли е. Макар и шанса да е дъното е повече от 80%.

Провери хубаво по дъното дали нямаш видими повреди от токов удар - изгорели писти/компоненти, отчупено парченце от някоя интегрална схема и т.н. Ако няма такива, в сервиза силно ме съмнява да ти откажат гаранция. Просто отиваш, казваш, че е бил изключен и после не е искал да се включи. Няма спирания на тока, няма светкавици, имаш UPS.

п.п. пиши какъв е резултатът, че на Асрок често им гърми едно транзисторче, отговарящо за захранването, което се сменя лесно, може и това да е проблема.

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

• Автор

Ми стана тя - носих го на ремонт в магазина, от където го пратили в Сф в Мост и срещу 25лв е оправено. питах дали е някой транзистор и ми казаха, че е чип някакъв. Та така токовите удари са кофти работа!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.