Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп

Featured Replies

Здравейте!

Септември месец, възнамерявам да си купя лаптоп, но до тогава искам да съм решил какъв. Ще уча архитектура, така че ми трябва предимно за Аутокад и разните там 3Д програмки. Насочил съм се към този Ейсър(Acer Aspire 5738 ZG), но пък ми се струва че екрана ще ми е прекалено малък, а и няма Wireless ?! Бюджета ми е до 1200-1300лв, просто няма как да събера повече, а лаптопа ми трябва задължително. Кажете си мнението за този, или ми дайте препоръка за друг, но да е силен, поне колкото този - 4ГБ рам, външна видеокарта и стабилен процесор. Желателно е да има и numpad отстрани.

Поздрави!

Редактирано от xtrael (преглед на промените)

• Автор

Ами този втори, който ти ми препоръчваш е почти същият, като този който аз си харесах. Аз си набелязах друг модел - ACER Aspire 7735ZG

Мнения? Единствено не ми харесва това, че батерията държи малко, но при 17" екран, едва ли има как да държи по-дълго.

Избери си с core2duo с FSB поне 800MHz и минимум 2 мб кеш.

Разгледай асус-ите из laptop.bg.

/едит

Последния ейсър не е лош. Но си вземи и туристическа раница. biggrin.gif .. бъзик, но наистина са мн големи.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Ами този втори, който ти ми препоръчваш е почти същият, като този който аз си харесах. Аз си набелязах друг модел - ACER Aspire 7735ZG

Мнения? Единствено не ми харесва това, че батерията държи малко, но при 17" екран, едва ли има как да държи по-дълго.

Вярно, че е почти същия с тази разлика, че процесора е по-добър...

Аcer-a към който си се насочил е много добър,вкл. и като цена:P

• Автор
Избери си с core2duo с FSB поне 800MHz и минимум 2 мб кеш.

Разгледай асус-ите из laptop.bg.

/едит

Последния ейсър не е лош. Но си вземи и туристическа раница. biggrin.gif .. бъзик, но наистина са мн големи.

Ами при положение, че ми трябва основно за чертане на Аутокад/3Д програми мисля, че би било добре да е с по-голяма резолюзия и екран, така че не би трябвало да ме притеснява, че е голям, но не знам аз нямам никакъв опит с лаптопи и наистина, ако тръгна да го разнасям сигурно ще видя зора, особено както мисля да го вземам да пиша лекции на него... ще трябва да се замисля и за това.

Аз бих те посъветвал да си вземеш лаптоп за около 1000 лв. и за другите 300 да си вземеш един 22 инчов външен монитор, защото на тоя малкия екран ще ти е кофти. Или пък си купи първо само лаптоп за тея пари и догодина си купи външен монитор. Доколкото знам първата година няма да имате толкова фрапиращи чертежи ( ако си първи курс) :lol6:

И както каза колегата горе гледай да е с интелски процесор. Кеша не е болка за умиране, ама гледай FSB-то и RAM-та да са на една честота.

Редактирано от AlexanderH (преглед на промените)

• Автор

Да, благодаря ти за съвета, точно това смятам да направя. Всъшност, ще изчакам до към септември, може да се появят нови предложения и ще си взема лаптоп с по-екран и отделно външен монитор. :help:

Специално за чертане ти препоръчвам да си вземеш монитор с FULL HD резолюция. Ако можеш да отделиш пари за 24 инчов ще е чудесно, но и 22 инча ще ти свърши много добра работа.

Здравейте!

Септември месец, възнамерявам да си купя лаптоп, но до тогава искам да съм решил какъв. Ще уча архитектура, така че ми трябва предимно за Аутокад и разните там 3Д програмки. Насочил съм се към този Ейсър(Acer Aspire 5738 ZG), но пък ми се струва че екрана ще ми е прекалено малък, а и няма Wireless ?! Бюджета ми е до 1200-1300лв, просто няма как да събера повече, а лаптопа ми трябва задължително. Кажете си мнението за този, или ми дайте препоръка за друг, но да е силен, поне колкото този - 4ГБ рам, външна видеокарта и стабилен процесор. Желателно е да има и numpad отстрани.

Поздрави!

Я си вземи един SONY VAIO ''17'' да видиш каква страхотна работа ще ти върши.

Успех с избора.

Я си вземи един SONY VAIO ''17'' да видиш каква страхотна работа ще ти върши.

Успех с избора.

За 1300 лв и 2ра ръка трудно ше намери. :)

За 1300 лв и 2ра ръка трудно ше намери. :)

Аз ли не разбрах все пак СОНИ е една от най-добрите марки за мен камо ли и втора употреба бих си взел СОНИ с по-големи параметри отколкото ново като някое ХИТАЧИ например.

Това е мое лично мнение и никого не задължавам да ме слуша. ;)

Естествено и ASUS аз на друга марка лаптоп лично не бих се доверил.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Тея лаптопи Сони пък са пълен абсурд. Купуват частите от фирми като Асус, сглабят и слагат лого Сони, за което плащаш доста повече.....смисъл - никакъв!

аз ли4но ти препоръчвам acer - независимо кои модел от aspire - те са тревълмейт(работни), аспеиър(мултмедийни) и ферари(гъзарски ); за това , което ще ползваш е от серията аспеиър - аз ли4но имам аспеиър 5520 и 5536 и 2-та са много добри; имат и модел aspire timeline -тънки, но това е без зна4ение

http://www.solytron.bg/products/product.ht...Id=LX.P780X.064

• Автор

Ами предвид финансите ми, май наистина ще е ейсър или 5738 или 7735, 2рия е по-добър ама е с 17" екран. И май вариянта е да изчакам 1 месец и да се надявам да излее някакъв с параметри като 2рия, но с 15-16" дисплей. Едва ли е възможно, но ... :)

Тея лаптопи Сони пък са пълен абсурд. Купуват частите от фирми като Асус, сглабят и слагат лого Сони, за което плащаш доста повече.....смисъл - никакъв!

Естествено и ASUS аз на друга марка лаптоп лично не бих се доверил. biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.