Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подводно устройство

Featured Replies

Не можах да намеря точното място и затова режих да пусна темата тук. Значи искам да изобретя нещо , което немога без да ми помогнат.Та значи искам да направя устройство , не по-голямо от размера на мишка за компютър ,което да може да се пълни с вода да минава в друго отделение и да превръща водата във въздух.

Благодаря предварително .

Редактирано от scrable (преглед на промените)

Не можах да намеря точното място и затова режих да пусна темата тук. Значи искам да изобретя нещо , което немога без да ми помогнат.Та значи искам да направя устройство , не по-голямо от размера на мишка за компютър ,което да може да превръща водата във въздух.

Благодаря предварително .

Бързовара вече е измислен.

• Автор

Ами целта е с мои умения да го изобретя... или ако може да ми кажеш как действа или линк с информация към това устройство

Ами целта е с мои умения да го изобретя... или ако може да ми кажеш как действа или линк с информация към това устройство

Ама ти постоянно си променяш първия пост с изискванията.

Сега пък нещо друго искаш.

Аз се шегувам с бързовара. Не е това което искаш, но от вода може да получиш водород и кислород с електролиза.

Обаче ако двата газа се съединят ще стане един голям бум.

А твоите умения в какво ще се приложат, че не разбрах ?

Ахам :nono:

Електролизата също.

Даже си мисля, че с електролиза по-добре ще стане.

Ако може някой да ти даде и схемите за мишкоподобното устройство и да ти извади патент? И да ти каже откъде да си купиш частите, разбира се.

Така ти няма да го изобретиш, а ще го сглобиш.

Разлика има.

Нали е написал/а "да стане на въздух" .А парата ще кондензира след опита му. При електролизата газовете ще си отиват в атмосферата без кондензация.

:nono: баси -тримата човека пишем едно и също по едно и също време .......

• Автор

Значи искам да се сдобия с материяли , които не са скъпи ако може да ги направя дори ... И да създам устройство с което да мога да дишам под вода колкото си искам ... И целта е да приема вода и в друго отделение да я превръща в кислород - за да мога да дишам и кислородът ми да не свършва

Редактирано от scrable (преглед на промените)

Aми то не остава друго , взимай тогава Жул Верн - 20000 левги под водата и почвай :ass: евентуално може да провериш нашия мод capnemo дали няма някакви документи от тогавашния капитан НЕМО и ако не сда патентовани - действай :0

п.с а бе тази тема за гаргара лие пусна ? да изобретяваш с помоща на форумски наставления - о господи ! :)

Aми то не остава друго , взимай тогава Жул Верн - 20000 левги под водата и почвай :) евентуално може да провериш нашия мод capnemo дали няма някакви документи от тогавашния капитан НЕМО и ако не сда патентовани - действай :0

Има, как да няма

... о господи ! :help:

Кажи!

не по-голямо от размера на мишка за компютър ,което да може да се пълни с вода

без да имаш един портативен ядрен реактор на гърба!

Кви пет лева бе , къв кон на 2 етажа ! Ще се излагаме ли тука сега ? :help: Човека е задал размер ! Иска да го изобрети ! Защо не четете ? :)

ЦИТАТ(juve @ 3.08.2009г. в 17:08ч.) *

... о господи ! helpsmilie.gif

Кажи!

:P

• Автор

80432255.th.jpg

Eто снимка нещо такова искам да го направя... И да е малко за да може да го задържам на устата ...

80432255.th.jpg

Eто снимка нещо такова искам да го направя... И да е малко за да може да го задържам на устата ...

Мечтите са хубаво нещо cool.gif.

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

И аз в началното си мечтаех за такива неща. Даже си бях измислил как да направя малък космически кораб от лего и да го пратя в орбита. Така и не ми стигнаха частите sad.gif

оффф.

Пич - получаването на кислород от вода е сревнително лесно - процесът се нарича електролиза на водата , при който се разделят кислородът и водородът на смес от кисород и водород в стохиометрично (обемно) отношение 1:2 .

Тоест - от една молекула вода получаваш 2 молекули водород и една молекула кислород.

От тук ти почват проблемите :

1.)процесът изисква много енергия - от къде и с какво ще захранваш уреда си ? Да не мислиш, че с обикновенна батерийка ще можеш да получиш достатъчно количество кислород ? За да започне процесът приложеното напрежение между анода и катода трябва данадвишава нивото на водното декомпозиционното напрежение от около 1.6 V.

2.)количестовото кислород , което ще получиш за 5 секунди няма да ти стигне за поемане на глътка въздух, а ти все пак на всеки 10 секунди трябва да вдишваш, нали ?В състояние на покой възрастен човек вдишва средно 12-16 пъти/минута което при концентрация на кислород прави разход около : 0.006 л/сек - тоест - такъв дебит трябва да ти подава твоят хипотетичен уред.

3.)Концентрацията на кислород във въздуха е около 21%.Никой човек не може да диша чист кислород - този газ е силно разяждащ лигавиците. Тоест -към уреда си трябва да имаш и смесител за газове , който да ти осигурява необходимото съотношение за получаване на дихателна смес.....

Това са ти главните проблеми.

Останалите - като материали и т.н. изобщо не ги подхващам, защото ако беше така лесно - водолазите нямаше да се спускат под вода с акваланги.

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

80432255.th.jpg

(като погледнах "схемата" и ме напуши смях)

Има още едно нещо - две трети от водата ще става на водород.

Можеш да го дишаш, но доколко е полезно...

Та ще ти трябва и система за филтриране.

Също така, трябва да добавиш около 78 процента азот. Чудно ми е откъде ще го намериш под водата?

Аргона и въглеродният диоксид можеш да ги пропуснеш.

Въпросът за тока - трудничък, можеш да си носиш някой наистина мощен акумулатор или мини-ТЕЦ/АЕЦ.

Абе идеята е добра, да знаеш хората какви идеи са имали... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%...%82%D0%B5%D0%BB

Един човек на твоя акъл: http://forum.all.bg/showthreaded.php?Cat=0...an=0&page=0

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

• Автор

Абе хора какво ми налетяхте питам дали мога да направя такова нещо като ми помогнете , а вие веднага се смеете казвате такива неща... Кажете че неможе .. така и така ... само питам дали е възможно щото ми е мечта

Абе хора какво ми налетяхте питам дали мога да направя такова нещо като ми помогнете , а вие веднага се смеете казвате такива неща... Кажете че неможе .. така и така ... само питам дали е възможно щото ми е мечта

Ами ние според теб какво ти казваме ?

Даже ти описахме проблемите, които можеш да имаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.