Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачка!!!

Featured Replies

Имам проблем с една записвачка на един компютър. Когато записвачката е свързана с компютъра той не може да се стартира, защото две секунди след това се рестартира още преди да е заредил биос-а и това продължава до безкрай. Първите няколко дни е работела, но после се е появил този проблем. Сега отвреме на време също работи, но в повечето случаи не. Когато компютърът е работил известно време (няколко часа) и се изключи само за да се включи записвачката - няма проблем. Обикновеният CD-ROM не прави проблем. Пробвахме всички комбинации между позиции на харддиска и записвачката по кабелите и джъмперите, но не заработи. Имате ли идея от какъв може да е проблема?

Така както описваш проблема се сещам за два варианта. Единия вариант е, захранването ти да не може да издържи и затова да се рестартира компа. По принцип, когато натовариш захравнането повече, отколокто може да издържи, тогава се резетва компа или направо спира.

Другия вариант е, записвачката ти да дава на късо или просто да се е сбозила и да резетва компа.

Та сега евентуалното решение: първо я пробвай на друг комп. Второ - помоли някой специалист да ти погредне записвачката да не прави проблем със захранването.

Ако това не помогне, пиши и ще мислим друг вариант.

Единственото, което ми е интересно е това, което каза, че ако компютъра е работел известно време, нямало проблем. Ще поразпитам тук-там.

• Автор

Наистина най-странното е, че отвреме на време е работел...

И аз имам подобен проблем. Като закача CD—to и записвачката и едното от двете не иска да работи. При мен май е товара върху захранването, лошото е че нямам друг компютър под ръка, за да разбера със сигурност.

• 2 седмици по-късно...

Привет на всички. :bye:

В първото ми съобщение в този форум ще се опитам да съчетая два отговора на едно място.

Относно проблема на Styx се съгласявам с Tragedy и ще дам още един съвет.

Преди да разкачиш записвачката и да я разнасяш пробвай да я пуснеш един път само на IDE кабела без захранването и след това само на захранването без IDE-то. така ще можеш да се увериш почти на 100% дали е там проблема

Има голяма вероятност и самото захранване да не издържа в първоначалния момент на тръгването а след като загрее да успява да "захапе" и да работи на по голям товар. Като закачиш хард диск вместо записвачката какво става??

Работи ли?

Относно AciD_SouL

Ако CD-то и записвачката работят поотделно значи всичко е ОК

Явно и двете са на master или на slave (на един IDE канал едното устройство трябва да е master а другото slave иначе или едното или и двете ги няма)

Има много малка вероятност да се карат CD-то и записвачката но това е много рядко срещано явление ;)

• 5 седмици по-късно...
Така както описваш проблема се сещам за два варианта. Единия вариант е, захранването ти да не може да издържи и затова да се рестартира компа. По принцип, когато натовариш захравнането повече, отколокто може да издържи, тогава се резетва компа или направо спира.

Другия вариант е, записвачката ти да дава на късо или просто да се е сбозила и да резетва компа.

Та сега евентуалното решение: първо я пробвай на друг комп. Второ - помоли някой специалист да ти погредне записвачката да не прави проблем със захранването.

Ако това не помогне, пиши и ще мислим друг вариант.

Единственото, което ми е интересно е това, което каза, че ако компютъра е работел известно време, нямало проблем. Ще поразпитам тук-там.

<{POST_SNAPBACK}>

:)

твоят проблем не е от тези нешта има два варянта

1) ако нямаш свързващто кабелче с дъното не говора за голям кябел а за едно малко сиво кабелче

2)трябва да разместиш чинчовети отзат на самата записвачка има един шпилт които се вади и се мести ако имаш CD-R i CD-RW просто го размести има 2 места на които да се сложе

Успех :bye:

don_gepi - не искам да те засегна, но си написал големи глупости !

Първо - това сиво кабелче НЕ играе никаква роля за нормалната работа на СД-то то служи за прехвърлянето на аудио сигнала от СД-то към звуковата карта.

Второ - записвачката няма нито чинчове, нито шпилтове. Има единствено един джъмпер, който служи за друго, което съм го написал.

НЯМА и предполагам че няма и да има записвачка, на която да са поставени "чинчовете отзад", служещи за определяне на CD-R i CD-RW

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.