Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за защита на папките!РАЗЛИЧЕН ВИД от старите теми!

Featured Replies

Търся програма ,която да защитава цялата папка ,а НЕ ФАЙЛОВЕТЕ ВЪТРЕ В НЕЯ!(Но ако няма такава и с файловете върте ще се примиря)Търся защита от изтриване ,не ме е грижа дали файловете ще се ползват ,но и това не е лошо.Не знам дали е по силата на някой да направи една програма за мен ,ако вече няма такава(защото знам ,че имам големи изисквания biggrin.gif ) ,нека да бъде със следните функции - Заключване с парола на дадена папка против влизане в нея и/или изтриване ,но на файловете вътре няма нужда.(Пак казвам нужна ми се само защитата срещу изтриване ,но и срещу ползване няма да е лошо).Моля помогнете ми ,като ми препоръчате такава програма с такива функции или направите :eek:

Редактирано от samkata (преглед на промените)

Търся програма ,която да защитава цялата папка ,а НЕ ФАЙЛОВЕТЕ ВЪТРЕ В НЕЯ!(Но ако няма такава и с файловете върте ще се примиря)Търся защита от изтриване ,не ме е грижа дали файловете ще се ползват ,но и това не е лошо.Не знам дали е по силата на някой да направи една програма за мен ,ако вече няма такава(защото знам ,че имам големи изисквания biggrin.gif ) ,нека да бъде със следните функции - Заключване с парола на дадена папка против влизане в нея и/или изтриване ,но на файловете вътре няма нужда.(Пак казвам нужна ми се само защитата срещу изтриване ,но и срещу ползване няма да е лошо).Моля помогнете ми ,като ми препоръчате такава програма с такива функции или направите :eek:

Самият Windows ти дава такива права с лимитиране на достъпа до папките в компютъра.

какво ти пречи да го използваш ?

Защо пускаш нова тема?!Разбираш, че ще бъде изтрита след като вече има такава?И там съм ти дала две програмки, я ги виж ... ехх ама ...

• Автор
Самият Windows ти дава такива права с лимитиране на достъпа до папките в компютъра.

какво ти пречи да го използваш ?

Какво точно имаш в предвид?

properies -> advanced -> encrypt ли

Аз го пробвах и единственото което направи е да оцвети папката и файловете вътре в зелено..Абсол

тно никъкъв ефект ,а и е лесно да се махне.Не знам може да не съм направил нещо правилно или да говориш за нещо друго?

• Автор
За последно предлагам...

EncryptOnClick Freeware

FolderAccess 2.0

А аз за последно казвам - EncryptOnClick не струва и не прави това което ми трябва(недостатъци - не преdпазва от триене,предпазва самите файлове вътре и то ако ги отключа пак наново трябва да ги заключвам ,а ми трябва нещо да ме пита при всеки опит за изтриване или ползване (дори и вече да съм въвел парола) ,а другата нещо не се тегли .. пише ми ,че тегленето ще започне след малко ,а ако не започне да натисна "тук",но не тръгва дори и след като натисна "тук"

А аз за последно казвам - EncryptOnClick не струва и не прави това което ми трябва(недостатъци - не преdпазва от триене,предпазва самите файлове вътре и то ако ги отключа пак наново трябва да ги заключвам ,а ми трябва нещо да ме пита при всеки опит за изтриване или ползване (дори и вече да съм въвел парола) ,а другата нещо не се тегли .. пише ми ,че тегленето ще започне след малко ,а ако не започне да натисна "тук",но не тръгва дори и след като натисна "тук"

Виж от тука дали можеш да свалиш Folder Access

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

http://www.topdownloads.net/software/view.php?id=156290 -> Folder access от тука тръгва,вдясно е линка

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

• Автор

10 секунди преди първия отговор успях да си намеря линк.Ще пробвам и пак ще коментирам.

Редакция : Програмата е много добра ,макар че веднъж въведа ли парола при опит за влизане в папката и ми я отключва завинаги ,но ще го преживея.Благодаря !

Какво точно имаш в предвид?

properies -> advanced -> encrypt ли

Аз го пробвах и единственото което направи е да оцвети папката и файловете вътре в зелено..Абсол

тно никъкъв ефект ,а и е лесно да се махне.Не знам може да не съм направил нещо правилно или да говориш за нещо друго?

Не.

Properties -> Sharing -> Permissions

Можеш да ограничиш броя на потребителите, които могат да влязат в нея, чрез опцията "Allow this number of users"

Освен това чрез бутона Perrmissions можете да определиш права на отделните потребители - кой може да влиза в папката, и кой освен да чете може и да пише или да трие.

Промениш ли тези настройки никой няма да може да използва тази папка освен тебе , дори и да я трие.

Ако не искаш всеки да има достъп до папката, най-лесното е сложиш парола на акаунта Guest.

За да са ти достъпни тези настройки трябва да отидеш в Windows Explorer->Tools->Folder Options->View и да махнеш отметката от "Use simple file sharing".

• Автор
Не.

Properties -> Sharing -> Permissions

Можеш да ограничиш броя на потребителите, които могат да влязат в нея, чрез опцията "Allow this number of users"

Освен това чрез бутона Perrmissions можете да определиш права на отделните потребители - кой може да влиза в папката, и кой освен да чете може и да пише или да трие.

Промениш ли тези настройки никой няма да може да използва тази папка освен тебе , дори и да я трие.

Ако не искаш всеки да има достъп до папката, най-лесното е сложиш парола на акаунта Guest.

За да са ти достъпни тези настройки трябва да отидеш в Windows Explorer->Tools->Folder Options->View и да махнеш отметката от "Use simple file sharing".

Не не ми е полезно нямам намерение да правя други акаунти.Ще използвам Folder Access

Казах ти аз .. погледни предишната тема ... ти нови пускаш ..

• Автор
Казах ти аз .. погледни предишната тема ... ти нови пускаш ..

Току-що осъзнах ,че и тази програма неструва.Като се изтрие програмата и какво става?Едно голямо нищо.Ако я заключа какво става?Не мога да я използвам.Сега ще пробвам да я инсталирам отново във всъщата папка да видя дали ще се махне.Абе пак ще я използвам но да се надявам ,че няма да има някой толкова "хитър" да я изтрие.Въпреки ,че пише ,че не може да се изтрие ,главната икона и се изтрива и вече не става за нищо.

Току-що осъзнах ,че и тази програма неструва.Като се изтрие програмата и какво става?Едно голямо нищо.Ако я заключа какво става?Не мога да я използвам.Сега ще пробвам да я инсталирам отново във всъщата папка да видя дали ще се махне.Абе пак ще я използвам но да се надявам ,че няма да има някой толкова "хитър" да я изтрие.Въпреки ,че пише ,че не може да се изтрие ,главната икона и се изтрива и вече не става за нищо.

И да ти изтрият главната икона кво?За да се премахне една програма тя трябва да се деинсталира, правиш друг акаунт и никой не може да пипа по програмите .. лесно е ... Не знам какво толкова имаш там .. Заключи ги, скрии ги и си ОК...

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

Търся програма ,която да защитава цялата папка ,а НЕ ФАЙЛОВЕТЕ ВЪТРЕ В НЕЯ

Не е необходимо да викаш, т.е. да пишеш с главни букви :speak: Всички програмки за ограничаване на достъпа използват инструментариум и конзола на самата операционна система. Можеш да се довериш на методите на самата ОС като послушаш доктора. Но.. Забраняваш акаунта гест, правиш два профила и прилагаш политиките описани от него. Забраняваш простото споделяне, отваряш си секюрити политиките и си ги настройваш. Ако те мързи и предпочиташ нещо по-просто - ето - цък

Ако си направиш прайвит профила можеш да скриеш напълно твоите папки от другите акаунти. Не само ще бъдат недостъпни но ще бъдат и невидими за другия профил. Можеш да използваш доста други програмки, например ХП Менаджер, или тази - цък И още веднъж - всички те използват системните ресурси на ОС-а и политиките и на сигурност. Избери си път и начин на употреба. Успех в криеницата ;)

След толкова изчепателни и полезни отговори, незнам дали моят ще е уместен. Но преди години съм ползвал една малка и симпатична програма на име FolderGuard. Ако искаш пробвай и нея, а като гледам по отговорите на теб и само инструментите на Windows, ще ти свършат чудесна работа. Влизаш с user = Administrator , настройваш политиките на user-а с който ще работиш после и си 6. Успех.

btw... Само по-спокойно, не се карай!

• Автор
Не е необходимо да викаш, т.е. да пишеш с главни букви :clap: Всички програмки за ограничаване на достъпа използват инструментариум и конзола на самата операционна система. Можеш да се довериш на методите на самата ОС като послушаш доктора. Но.. Забраняваш акаунта гест, правиш два профила и прилагаш политиките описани от него. Забраняваш простото споделяне, отваряш си секюрити политиките и си ги настройваш. Ако те мързи и предпочиташ нещо по-просто - ето - цък

Ако си направиш прайвит профила можеш да скриеш напълно твоите папки от другите акаунти. Не само ще бъдат недостъпни но ще бъдат и невидими за другия профил. Можеш да използваш доста други програмки, например ХП Менаджер, или тази - цък И още веднъж - всички те използват системните ресурси на ОС-а и политиките и на сигурност. Избери си път и начин на употреба. Успех в криеницата :clap:

Да викам biggrin.gif Добре бе.Не викам а го слагам с големи букви защото това е важно за мен и обръщам повече внимание на него.

P.S Аз не искам да правя други профили.Искам да заключа от изтриване файлове от компютъра ,който преди беше лично мойе ,но сега го ползва и баща ми и аз.Та той много мрази едни неща и предполагам ,че при първа възможност ще ги изтрие.Не искам да правя също така нови профили.FolderAccess ще ми помогне ,а някой беше предложил FolderGuard мисля ,че се казваше но в една друга тема видях ,че става само за уиндоус 98?Вярно ли е?

П.П.С Всичко наични проверих(почти) и съм най-доволен от FolderAccess.Пробвах my private folder ,но и тя се трие ,а не виждам защо да правя хиляда защити от акаунтите на тоя калпав компютър ,като мога да ползвам FolderAcces.Аз приключвам с тази тема.Благодаря за мнението на всички.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.