Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет мегалан София

Featured Replies

Здравейте, ще сменям нета по ред причини, искам да попитам клиентите на мегалан(предполагам че има) дали са доволни като цяло, подръжка проблеми корекност, скорост най-вече, както и ще трябва ли да ги чакам една седмица да дойдат да монтират?

Интересува ме и второ ip заплаща ли се допълнително, и евентуално колко, и ако да, знаете ли добър нет където не се заплаща?

мерси :speak:

Здравейте, ще сменям нета по ред причини, искам да попитам клиентите на мегалан(предполагам че има) дали са доволни като цяло, подръжка проблеми корекност, скорост най-вече, както и ще трябва ли да ги чакам една седмица да дойдат да монтират?

Интересува ме и второ ip заплаща ли се допълнително, и евентуално колко, и ако да, знаете ли добър нет където не се заплаща?

мерси :)

Мегалан са най-добрият и коректен доставчик. Работниците са професионалисти, за 2-ро ip цената е 5 лв. ама си отвори сайта им и си виж. Разбрира се можеш да си плащаш сметката и през e-pay

Мегалан са най-добрият и коректен доставчик...

Предполагам всички доставчици в София си обиколил, за да кажеш, че някой от тях е НАЙ.

ma57er2 , ако ти трябва свързаност в пиъринга тоест в БГ става, ако обаче ти трябва международна P2P свързаност се обърни към корпоративните им тарифи.

С поддръжката им няма да имаш никакъв проблем.

мерси ;)

Бях абонат на Мегалан цяла година. Сега съм с БТК Сити + Wi-Fi модем, в който съм включил 2 + 1 компютъра. Всичко за 15 лева. На Мегалан за същото това нещо се плаща 40 лева. А разлика м-у двете фирми не виждам. Наистина ползвам комп. главно за чатене в И-нет.

Бях абонат на Мегалан 8 месеца. Дразни ме това че, ограничават по сесии и не дват да се включи повече от един компютър без допълнително заплащане за разлика от по-напредналите технологично доставчици. Вероятно им е слабо оборудването и правят въпросните шмикерии за да не се развали качеството на връзката. Иначе нета им е стабилен вързаха ме за два дена. Прекъсвал ми е само веднъж за половин час. Единственият косур беше че, като накача торентите и нищо друго не работеше ,но като се има впредвид малкият брои сесии това е обяснимо. Иначе като цяло им слагам уценка 5 по шестобалната.

Редактирано от Kpacu (преглед на промените)

Бях абонат на Мегалан 8 месеца. Дразни ме това че, ограничават по сесии и не дват да се включи повече от един компютър без допълнително заплащане за разлика от по-напредналите технологично доставчици. Вероятно им е слабо оборудването и правят въпросните шмикерии за да не се развали качеството на връзката. Иначе нета им е стабилен вързаха ме за два дена. Прекъсвал ми е само веднъж за половин час. Единственият косур беше че, като накача торентите и нищо друго не работеше ,но като се има впредвид малкият брои сесии това е обяснимо. Иначе като цяло им слагам уценка 5 по шестобалната.

Явно не си поглеждал промените, които са от скоро!

Редактирано от skylamer (преглед на промените)

Kpacu, нямам намерение да бъда адвокат на мегалан, но почти нищо от това, което си написал не е вярно. Ползвам рутер, на който са закачени постоянно 2 десктопа, 2 лаптопа и 2 телефона (понякога) - нито ми е прекъсвала връзката, нито са ми ограничавали ТТL-a (макар че и това е "поправимо"). Сега, ако си бил достатъчно глупав да им кажеш, че ще връзваш още няколко машини си е твой проблем.

Сесиите вече не са ограничени (или поне така твърдят), но дори когато уж бяха, не съм изпитвал никакви трудности с торентпрограмите. Кой знае на каква тарифа си се вързал...

Аз лично съм много доволен от Мегалан и за това ще ги уценя със 6+ biggrin.gif

Не казвам че, не може казвам че, ме дразни да ми казват колко машини да включа. Достатъчно е да напишеш в гугъл "мегалан ттл" да видиш колко матерял ще излезе по темата. Написах "бях на мегалан" а не "съм на мегалан" така че, не съм запознат с новите им тарифи.

Е аз нищо ново не виждам, 5 IP-та при 40 сесии си е доста мазохистично.

** Използването на рутер не освобождава клиента от ограничението за използване на компютрите си само в едно домакинство. Доставчикът си запазва правото да намалява ТТЛ и брой на сесиите до 40 за всеки клиент, при констатирано нарушение.
  • 2 седмици по-късно...

Наистина Мегалан са много добри,коректни,с добра скорост и има доста промени от месец,които могат да бъдат видяни в сайта им!За 3 години съм имал 2 прекъсвания по няколко часа и бях компенсиран!

мерси :rolleyes:

Първо да те попитам в кой квартал живееш? Аз живея в Младост.

Клиент съм на фирмата от 4 години - нямам никакви оплаквания от тях. Съпорта е най железния който може да се

срещне. Нямам проблеми с ограничен брой сесии нито с качеството на предлаганите от Мегалан услуги.

Преди да стигна до Мегалан, съм преминал през:bol.bg, powernet, inhtech, homelan (вече не същесвуват)...

За предишните си доставчици не мога да се икзажа ласкаво изобщо. Скоро обмислях възможността да си пусна алтернативен доставчик на Мегалан в лицето на optic-com, но те първо че нямат покритие в моят квартал, и друго което ми казаха при единствената ми комуникация с тях че такова за сега не се предвижда. Квартала ми е Младост3. Интересното в случая е че въпросната фирма има покритие над Дружба2 и Горубляне, но както опоменах по горе - нямат планове да покриват Младостите които са в пряко съседство с Дружба и Горубляне. След като Optic-Com открито заявиха че нямат интерес да покрият квартала ми реших че изобщо не си заслужава да се обръща внимание на услугите които предлагат. Друго което ме накара да си кажа че услугите им не заслужават е факта че ще те накарат да си заплатиш - реалният IP. Същия този в Мегалан се предостава безплатно и всеки следващ такъв се заплаща. Ако искаш да ползваш повече от една машина се обаждаш на безплатния им М-Тел-ски телефон и оператортките от кол сентъра на фирмата ще ти обяснят всичко на дълго и на широко. Та моето мнение както и на доста голяма част от тези писали в темата преди - мен е че Мегалан са супер доставчик, който се грижи за потребителите си. Има и друго - при сключване на срочен договор - може да ползваш отстъпките на фирмата, първото което е че месечната ти такса пада надолу, и второто което - имаш 15 дни гратисен период след изтичане на месеца, през който може да заплатиш интернета без да ти бъде спрян, защото изпитваш финансови затруднения. Също друго интересно нещо което мога да ти кажа за Мегалан е че има промоции при които ако предплатиш предварително цялата година - реално ти предплащаш само 8 месеца. Има и друго - на доста хора им "умира" трафика когато пускат торенти, защотото принципно е редно сесиите които позлва машината ти да бъдат точно прецизирани. Независимо че ограничения в сесиите от страна на Мегалан няма е принципно е правилно да си разпределиш правилно сесиите които използваш за да може трафка който генерираш да бъде изполаван оптимално. Доста хора познавам които са на Мегалан ползват нормален или WiFi рутер без проблемно. Сега да ти кажа няколко думи и за рутера - много е важно какъв рутер точно ше си купиш - избора трябва да зависи от 3 неща - скорост на трансфер който предлага, фирмуер, разпръскване на сигнал и загряване на хардуера в летните горещини. Лично аз препоръчвам да се спреш на LinkSys или Asus - това в момента са 2те най сполучливи решения за рутер на пазара. Избора е твой на кой доставчик ще се закачиш.

СпектърНет е нета. Нямаш ограничения, можеш да си ползваш рутер спокойно. Даже наскоро вдигнаха скоростите без промяна на цената.

И При мегалан няма ограничения, да не говорим че съпорта на СПНет не е на нивото на съпорта на Мегалан.

Друг от недостастъците на СПНет е че топологията по която е изградена тяхната мрежа не е подземна, нямат бекъптрасета по които да се пренасочи трафика, в случай че стане генерална авария. Имам познати в Лозенец които се оплакват точно от тези проблеми с СПНет

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

СпектърНет е нета. Нямаш ограничения, можеш да си ползваш рутер спокойно. Даже наскоро вдигнаха скоростите без промяна на цената.

555132075.png

Сам си прави изводите !!!

Това до техния сайт ли е ха ха.

Или те имат тарифа за LAN трафик и т.нар. друг интернет (международен) :sobbing:

Да ме прощава Иво, но с такива изцепки им подбивате реномето само ...

Clipboard-1.jpg

Цената на пакета за който давам сркийншот - е 21.99 лв с ДДС. Заслужава си:offtopic_s:

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.