Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за захранване

Featured Replies

Здравейте приятели :P...Първо ви се похваля днеска си взех нова видео карта : PALiT GeForce 9800GT SUPER 512 MB 256 BiT GDDR3.Но рових бая в интернет и разбрах, че е много рисковано да сложа тази карта като съм с това захранване.Та реших да купя едно по едно видеото и с него ново захранване.Така взех видеото, но ме е страх да го поставя докато не взема ново захранване.Та въпроса ми е ще разполагам някъде с около 55-60 лева за захранването.Гледам, че има Fortron 350W за около 45-50 лева, но незнам дали ще стигне за тази карта?Толкова много ли гълта?Няма ли да стигне поне 350W марково захранване Fortron?Че сега ми е много гадно като съм купил картата и да не мога да я сложа, заради тази гадна пречка.Та въпроса ми е дали ще стигне поне Fortron 350W и дали ще имам ядове(че парите ме спират, за Fortron 400W, защото е 80+ лева, а пък не ми се чака да събирам още пари)..Благодаря ви много ама много за отговорите предварително :blink:!

С уважение, Стефан!

п.п забравих да спомена какво ми е цялото PC

Motherboard: Asrock AM2NF6G-VSTA

CPU: AMD Athlon64 X2 Dual Core 5000+ 2.61 GHz 64bit

RAM: PQI 2x1 GB DDR II 800mhrz

HDD: 160GB Samsung + 1TB Samsung

DVD-RW LG

Video: Xpert Vision Geforce 8600GT 256MB / 128bit / GDDR3 (старото)

CASE/ЗАХРАНВАНЕТО: Deluxe 350W (гадно, много гадно sad.gif )

Редактирано от Hate Me (преглед на промените)

• Автор
Fortron 350PNF ще ти бъде достатъчно и няма да имаш ядове.Взимай го и не бери грижа!

Ясно мерси няма да се притеснявам тогава :P..Още понеделник ще ида да си взема.Обаче какво ще рече това PNF накрая?Не разбирам много много отностно захранванията..Не трябва ли просто да ида в фирмата и да кажа искам едно захранване ''Fortron 350W''?Не ли е само да е Fortron :blink:?Благодаря пак за отговора ти :P.

Fortron 350PNF ще ти бъде достатъчно и няма да имаш ядове.Взимай го и не бери грижа!

Аз съм с такова захранване повече от година, наистина никакви проблеми, доволен съм и е много тихо при това, вента не се чува въобще!

• Автор
Аз съм с такова захранване повече от година, наистина никакви проблеми, доволен съм и е много тихо при това, вента не се чува въобще!

А с каква карта си?Въпроса ми беше

Обаче какво ще рече това PNF накрая?Не разбирам много много отностно захранванията..Не трябва ли просто да ида в фирмата и да кажа искам едно захранване ''Fortron 350W''

кое да е 350W марково ще ти свърши работа :P

• Автор
кое да е 350W марково ще ти свърши работа :P

Аха мерси, но ме притеснява, че четох в един форум, че искало минимум 450W марково sad.gif.Абе стига съм ви занимавал с мойте проблеми :P, 3-ма човека ми казахта, че няма да имам ядове занапред с това захранване.Отивам взимам за 40-50 лева толкова :blink:..Аз не клоквам, само игри, филми, програми и тн..Надявам се да нямам проблеми.

EDIT: Ясно Daredevil_666 мерси, но не ли е по-скъпо от обикновенният Фортрон или са на едни и същи цени?

Фортрон 350PNF поради това , че на 12 волтовите линии имаш по-висок ампераж , тоест повече ток и е с по-добра изработка от PNR.Отиваш и казваш искам Фортрон 350PNF!

Аха мерси, но ме притеснява, че четох в един форум, че искало минимум 450W марково sad.gif.Абе стига съм ви занимавал с мойте проблеми :), 3-ма човека ми казахта, че няма да имам ядове занапред с това захранване.Отивам взимам за 40-50 лева толкова ;)..Аз не клоквам, само игри, филми, програми и тн..Надявам се да нямам проблеми.

EDIT: Ясно Daredevil_666 мерси, но не ли е по-скъпо от обикновенният Фортрон или са на едни и същи цени?

нарочно е написано така...

не пише да е марково ;) инжинерите им са наясно какви "захранвания" има по света и затова....също има някои конфигурации с много GB RAM и твурди дискове,които лапат много ток от 12V линии.

отивай утре и си харесай някое до 55лв както каза и ще ти свърши работа.

• Автор

Обяснихами в друг форум за това с PNF.В една Пловдивска фирма (откъдето съм аз).За 43 Лева ще взема Fortron 350W PNF, но ще видя на каква цена е 400-ватовото, ако е с 5-10 лева по-скъпо ще намера пари и ще взема него.Мерси на всички за отговорите :)..Лека вечер!

• Автор

Хора вчера забравих да ви кажа, че на кутията ми пише едно GREEN biggrin.gif..Ето точният модел (такава ми е точно кутията и картата, червена и тн :))

http://www.overclock.co.uk/product/Palit-n...tail_19877.html

Какво ще рече това?Благодаря ви пак предварително и се извинявам, че пак ви досаждам с тъпите си въпроси, ама искам малко да се пообразовам biggrin.gif.

Хората са ти го написали-Green Edition(Reduce Power).

• Автор
Хората са ти го написали-Green Edition(Reduce Power).

Да видях, но това няма ли да рече,че е много отрязана и е на половината на оригиналът GF 9800GT т.е е горе-доло като моята сегашна карта, но малко по-добра..Май яко се прецаках.. :)

Виж в речника,какво значи Reduce.Според мен не си се прецакал.Имам 9800 GTX+,която работи около месец с Fortron 350W PNF.

Да видях, но това няма ли да рече,че е много отрязана и е на половината на оригиналът GF 9800GT т.е е горе-доло като моята сегашна карта, но малко по-добра..Май яко се прецаках.. :rolleyes:

Просто харчи по-малко ток, когато не е натоварена, намаля си честотата, когато не е необходима 100% мощност. Не си се прецакал, дори си спечелил, защото така грее по-малко и си предпазва по-добре, не помисли ли и за този аспект на нещата ;)

• Автор
Просто харчи по-малко ток, когато не е натоварена, намаля си честотата, когато не е необходима 100% мощност. Не си се прецакал, дори си спечелил, защото така грее по-малко и си предпазва по-добре, не помисли ли и за този аспект на нещата :)

Мерси много за инфото, даже утре ще я сложа да я пробвам картата на Delux350W..Значи един Fortron350W ми е предостатъчен(освен, ако по-нататък не взема друга карта, но това ще е 100% другата година biggrin.gif).Та да попитам нали ще усетя разлика спрямо моята сегашна карта GF 8600GT 256mb 128 bit gddr3.Ще ме спъва ли нещо от конфигорацията ми (дал съм я в началото на темата), освен според мен, че имам само 2 гъби рам, но скоро ще сложа и още 2 и ще станат 4 :)..Ще мога ли да играя по-новите игри горе-доло на медиум без никакъв лаг?Забравих да споменя, че мониторът ми е 19-инча и максималната му резолюция е 1280x1024.Мерси пак за отговорите.

• Автор

Момчета сложих картата :huh:..Просто е чудестна и за сега нямам никакви проблеми с захранването и картата.Кризата на хай всичко 30+ кадъра.Стрийт Файтър 4 на макс 60 кадъра стабилни(докато със старата карта я играех само на висока резолюция, но иначе всичко друга на лоу, за да ги изкарам 50 кадъра).Прототипа на максимум я играя с 30+ кадъра.Само тая Saints Row 2 не мога си убясна ту има 50 кадъра, ту падат на 15-20 рязко..ГТА 4 и нея не мога я разбера на минимални настройки я играя с 25-30 кадъра, също както на максимални :conf:..Ще оставя картата до понеделник няма да я махам надявам се да се справи :)..Малко е шумничка, старата не беше толкова шумна.Иначе съм много доволен :)..Сега ще пробвам и демото на новият Батман да видя как ще върви :)..Голяма разлика има със старата карта..Даже вече имам 110 лева за захранване и ще взема нещо повече от 350вата :)..Тоест, ако може ми препоръчайте направо захранване до 110 лева :)..Благодаря предварително.

п.п Само да питам нормални ли са тези температури?

45827734.th.jpg

edit : сори за двойният пост.

Само като погледнах снимката и веднага ми се набиха тези 48 градуса на хардовете.Това е висока температура за тях!

Трябва да помислиш за охлаждане и да свалиш температурите около и под 40 градуса.Иначе другите изглеждат що годе добре.Захранване до 100лв това препорачвам http://www.plesio.bg/power-supply-c-699777...w-p-235291.html

п.п Само да питам нормални ли са тези температури?

Ако в стаята няма климатик - да, с изключение на тв.дискове. Малко им е множко тая температура. Опитай да подобриш вентилацията в кутията. С леко превишение на лимита и по мой вкус, най-доброто за тази цена - цък - инвестиция за дълги години. Освен ако не тръгнеш да слагаш по две видео карти и подони екстри, които да не са по силите му. За сравнително скромна и нормална гейсмърска машинка е отличен избор. За още по-дълъг период и инвестиция е това - цък

А в рамките и леко под лимита - цък - предостатъчно за момента и за близко време. Успех :huh:

• Автор

Добре в понеделник отивам и взимам 450W Fortron, ако имат там то става ли примерно и за вбъдещи ъпгрейди?То оттам където ще го взема е около 80 лева.А пък за хардовете може ли нещо да стане за 1 ден sad.gif?

• Автор

Момчета взех Fortron Saga 450W 12sm Fan P4.За 84 лева.Ето информацията за него http://www.promolaptop.com/components/power-supplies/7950

Попитах момчето дали им е APN преди да го взема, обаче каза, че им е SAGA и, че този бил по-добър :baby:..И аз взех този biggrin.gif..Та вече с това захранване ще може ли да дишам спокойно с тази карта :P?И с него ще може ли да си остана и завбъдещи ъпгрейди?Благодаря предварително за отговора ;).

Момчета взех Fortron Saga 450W 12sm Fan P4.За 84 лева.Ето информацията за него http://www.promolaptop.com/components/power-supplies/7950

Попитах момчето дали им е APN преди да го взема, обаче каза, че им е SAGA и, че този бил по-добър :jumping11: ..И аз взех този biggrin.gif ..Та вече с това захранване ще може ли да дишам спокойно с тази карта :clap: ?И с него ще може ли да си остана и завбъдещи ъпгрейди?Благодаря предварително за отговора :help: .

Ще стигне за бъдещи ъпгейди. Стига само да не са някой извънземни ъпгрейди.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.