Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ми разпознава нов твърд диск ?!?

Featured Replies

Защо компа ми не разпознава твърд диск -> 320GB Seagate ATA/100 7200rpm 16MB ?!?

Редактирано от аctivate (преглед на промените)

brb ... отивам да си взема боба за да разбера какъв ти е компа!

А иначе ще ти затворят темата ... оправи си заглавието!!!!!!!!!

Сега като напишеш под комп-а какво разбираш ще е добре. Защото може BIOS-a да не го разпознава, а може и Windows-a да не го вижда целия. Най добре напиши дъното какво ти е и с каква операционна система работиш, че днеска врачката не работи.

Може ...

Но пак нищо не можем да ти кажем, докато не споделиш поне дъното какво е. Свали си Everest и виж.

• Автор

Изгоря ми твърдият диск и купих си нов но не го разпознава в биос и не мога да инсталирам уиндоус на него в момента съм пуснал компа с live cd. Мисля че дъното е syntax sv266a. Какъв може да е проблема ?

A може и дъното да е SATA I, а диска е SATA II и като е Seagate, трябва да се сложи едно джъмперче на харда, а може...ех, изпуснах кристалната топка и се счупи.

Едит: Сега видях, че харда е ATA, така че проблемът е в дъното най-вероятно. Може би е нужен нов BIOS, а може и просто да си попаднал на дефектен хард. Сам ли е харда или е закачен с друго устройство?

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

не дъното е старо и не поддържа сата и това джъмперче съм го сложил на мастер

Дъното изобщо няма SATA, а и като цяло е голяма тесла. Аз преди търсих биос за този модел дъно и беше доста мъчително. Имаше тема в comexgroup.com, но форума днес нещо не работи и там имаше линк за нов биос. Аз го ъпдейтвах и тръгна, а след това какво стана с това ПС не знам.

Редактирано от georgyg (преглед на промените)

• Автор
Пробвай да ограничиш харда с джъмпера на 32ГБ и виж дали го разпознава тогава.

и как ?

Дай точен модел на харда, най-добре продуктов номер (нещо от рода на STM3320820A).

п.п. ако имаш някаква книжка към това дъно виж дали няма случайно някакъв интернет адрес към страницата на производителя, че тия Olevia се оказаха трудни за намиране.

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

Защо компа ми не разпознава твърд диск -> 320GB Seagate ATA/100 7200rpm 16MB ?!?

Ако БИОС-а ти не го хваща, може да не е добре захванат за IDE кабела или за захранващия. Другия вариант е да го закачиш на компа на свой приятел и да видиш дали там го разпознава. Ако не става и там - ресто и в магазина.

• Автор

Замених харда в магазина от които го купих за 160 гб върнаха ми остатака от парите и сега си работи с 160 гб явно дъното ми не поддържа по големи хардове.Мерси за отговорите cool.gif

...явно дъното ми не поддържа по големи хардове....

Абе за това питах за линк към сайта на производителя, защото имаше вариант да има ъпдейт на БИОС-а, с който да могат да се разпознават големи хардове, ама карай, щом си си свършил работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.