Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем: DVD Player NEO-HT335

Featured Replies

Здравейте, дано тук да има и техници които да ме насочат какво да правя с това китайско произведение на искуството. Въпросния Player(домашно кино) е модел HT335 (може и да не го знайте от 2004-та година е), та така тогава като го взехме ползвахме за филми и разни MP3-ки около 2 години /караше какви ли не дискове които баща ми събираше от пътя/ но както и да е до 2006-ста сичко си беше наред след това го приспособих към ПЦ-то си и от тогава никой не беше слагал диск във него :offtopic_s: Вчера не предишния ден тъй като реших да гледам малко филми (качественно със всичките им екстри surround и така нататъка) какво се случва.... първо неискаше да се отвори ;) Това добре - оправих го!!! Сложих си филмец-а (чисто ново оригинално DVD, което си купих от магазина) но уви - на няколко секунди (на около 10) засича за една секунда да зарежда /почистих го от прах - абсолютно цялата конструкция/ - резултата беше същия със оригинален зацепва но пак е свръх гадно, пробвах със Пиратски (който записах от компа на най-ниска скорост) - резултата беше ужасяващ около минута се мислеше дали това е DVD... след това засичаше на всяка 3-та 4-та секунда и така (тъй като не чете DivX) пробвах със Mp3-ки и Audio CD-та (оригинални) на "чалгиите" не прави абсолютно никакъв проблем... аа забравих да вметна че чете Mpeg и пробвах с клипове пак яко сечане...

Сега просто искам от вас (ако има техници) мнение - Дали е от DVD лазера или е нещо по останалите чаркалаци ? И дали може да се смени тоя Лазер ако случайно намеря подобен (еднакъв надали ще се намери)... или ако някаде се продават такива лазери по колко пари са... давам до 60-70 лева... ако са повече по-добре да си зема ново DVD cool.gif

Ако DVD плеър NEO ти е работил 2 години, без да се развали, смятай се за късметлия. Той си е изплатил вече парите, пенсионирай го заслужено, и си вземи нещо ново.

Това е само мнение. Естествено, можеш да го закараш в сервиз, където ще му поставят диагноза, и ще ти кажат точна сума за ремонт. Но при положение, че има нови, сравнително маркови DVD плеъри с DivX за 75 лв. - заслужава ли си да се мъчиш?

Здравейте, дано тук да има и техници които да ме насочат какво да правя с това китайско произведение на искуството. Въпросния Player(домашно кино) е модел HT335 (може и да не го знайте от 2004-та година е), та така тогава като го взехме ползвахме за филми и разни MP3-ки около 2 години /караше какви ли не дискове които баща ми събираше от пътя/ но както и да е до 2006-ста сичко си беше наред след това го приспособих към ПЦ-то си и от тогава никой не беше слагал диск във него :offtopic_s: Вчера не предишния ден тъй като реших да гледам малко филми (качественно със всичките им екстри surround и така нататъка) какво се случва.... първо неискаше да се отвори ;) Това добре - оправих го!!! Сложих си филмец-а (чисто ново оригинално DVD, което си купих от магазина) но уви - на няколко секунди (на около 10) засича за една секунда да зарежда /почистих го от прах - абсолютно цялата конструкция/ - резултата беше същия със оригинален зацепва но пак е свръх гадно, пробвах със Пиратски (който записах от компа на най-ниска скорост) - резултата беше ужасяващ около минута се мислеше дали това е DVD... след това засичаше на всяка 3-та 4-та секунда и така (тъй като не чете DivX) пробвах със Mp3-ки и Audio CD-та (оригинални) на "чалгиите" не прави абсолютно никакъв проблем... аа забравих да вметна че чете Mpeg и пробвах с клипове пак яко сечане...

Сега просто искам от вас (ако има техници) мнение - Дали е от DVD лазера или е нещо по останалите чаркалаци ? И дали може да се смени тоя Лазер ако случайно намеря подобен (еднакъв надали ще се намери)... или ако някаде се продават такива лазери по колко пари са... давам до 60-70 лева... ако са повече по-добре да си зема ново DVD cool.gif

Ми за 60-70лв отиваш направо в оторизиран сервиз на НЕО (за твоя град пише на гаранционната карта, ако не питай в Техномаркет или Домо) и хората ще ти го оправят каквото е нужно ще ти го сменят. Една оптика за Нео невярвам да струва повече от 20-30 лева и за ремонт 10-15 тъкмо става работата cool.gif

• Автор

@suggs - Незнам за пенсионирането, ако беше само DVD бих го изхварлил без да се замислям но все пак е със 5.1 колони които тъй ли иначе мога да си ползвам за PC-то ако не стане номера с оптиката...

@driver_sl - май натам отиват нещата, ако е възможна поправката ще му сменя оптиката веднъж и повече няма да се слагат видимо надраскани дискове... имаме и DOMО и Tehnomarket даже домо-то е до мен може там да ида да търся помощ :)

Имах същият проблем със същият модел Нео още като ново( тогава беше 200лева) та на 3 ден го занесох в сервиза там казаха че са му сменяли някакви платки, оптика и тн и до сега си бачка без проблем.Хубаво е че беше гаранционно иначе кой знае колко щяха да ме изръсят. cool.gif

• Автор

Абе да питам аз нещо друго нещо DVD-то е това 100% http://www.neo-electronics.com/index1.php?...108&r=95791 Защо неиска да чете смотаните DivX филми ;) Данибе да му трябва флаш ?

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Здравейте!Аз имах същия DVD-player и го ползвам за PC-то.По същия начин реших да си пусна филм на него,но не стана...Отворих го и му почистих четеца със малко спирт и клечица за уши.И познайте :yanim: Тръгна и продължава да си работи перфектно.Като изключим това че не чете Divx съм много доволен.Все пак е от 2004 година. :P Ако става въпрос точно за HT335,то не може да чете Divx,защото е старичко и..просто не мойе иначе има по нов модел който може.Името му е почти същото:NEO DVD-Player HT335 Divx!Има разлика все пак :)

Редактирано от saschko (преглед на промените)

......и да си свържеш колонките от старото към новото.

И как точно ще го свърже? Нали се сещаш,че колонките неможе директно да се включат към ДВД-то, трябва им усилвател. А усилвателя е вграден в другото ДВД. Малко трудно ще се получи не мислиш ли? Да не говорим колко естетически издържано ще е. Пък и не мисля че има значение, тъй като темата е доста старичка :rolleyes:

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Абе да питам аз нещо друго нещо DVD-то е това 100% http://www.neo-electronics.com/index1.php?...108&r=95791 Защо неиска да чете смотаните DivX филми :) Данибе да му трябва флаш ?

Понеже не ти работи линка но ако въпросното ДВД е това за което споменаваш по горе просто няма такана опция за четене на DiVx.Прочети си в книжката ако я пазиш още.В далечната 2004 година тъкмо навлизаха ДВД-та с опция DiVx.Или ДВД формат или Mpeg.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.