Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плашат с прокурор гражданин, сигнализирал за дупки по пътищата

Featured Replies

on-phone.jpg

Ентусиастът Сотир Сотиров от София е намерил начин да се оправят неуредиците на софийския бит, благодарение на горещия телефон на Столичния инспекторат. Всичко върви добре, докато един ден не му се обаждат с предупреждение за прокурор.

Подробностите разказа самият Сотир Сотиров пред bTV. 987 55 55 - на този телефон се подават сигнали за дупки из софийските улици. Работи 24 часа, 7 дни в седмицата. Това е телефонът и за боклука пред дома ви, разбитите тротоари, неправилно паркиране, за бездомните кучета, за шума от строежите и всякакви аномалии.

"Давате точния адрес и какъв е проблемът - дали е дупка, дали е разбита шахта на БТК, дали е разбит тротоар, даже за тротоар съм се обаждал да ги пробвам- правят ги. Приемат го сигнала, записват вашите данни и след една седмица проблемът е решен с дупките. Над 200 дупки съм направил", допълва той.

Сотиров приема като лична кауза разпространението на телефона. Със свой средства отпечатва листовки. След една среща с инспектората се разбират дори заедно да популяризират горещия телефон, който може да видите на две големи електронни табла - на бул. "Цариградско шосе" и на бул. "Вардар" в "Люлин". "Листовки напечатахме, даже в началото беше със знанието на Веска Георгиева - директорката на Столичен инспекторат, даже с тях направихме 200- 300 бройки. И се уговорихме 10 хил. бройки да си направим, стигнахме до оформлението, печатаря и се спря. Нямало пари, нямало право да се рекламират", обяснява столичанинът.

Дотук всичко върви добре, докато един ден, след поредното анонсиране на безотказния телефон, лично на Сотир му звънва шефката на инспектората. В разговора тя го заплашва с прокурор, ако не спре да анонсира номера. Причината била, че Сотир бил досаждал със сигналите си до Инспектората и им навлякъл неприятности с верига супермаркети.

"И действително, след 1-2 месеца ми се обади от Пето РПУ една госпожа, дознателка. Извика ме да пиша обяснение. Това още веднъж го повтарям - тук сме абсурдистан, страната на ограничените възможности. Ннаписах там обяснения, глупости общо взето, бяха писали до прокурора, че съм ги притеснявал, някакви работи. Не знам, даже и дознателката каза, че въобще няма никакво престъпление и няма за какво да се захванат", допълва софиянецът.

Потърсена за коментар директорката на Столичния инспекторат е била открита на почивка в Италия. Тя заявила само, че за нея той отдавна е приключен, допълват от телевизията.

www.dir.bg

Ми тъй де -само работа ще им намира тоя.

За какъв се мисли - за Б.Б ли ?

Я бърже при дознателите да пише и брише :angry:

Е, ко? Да си седят тъй дупките по пътищата и ония да си клатят краката по цял ден ли?

е - на тебе да не би да пречат дупките в София ? :speak:

В плевен кат си нямаме такъв телефон -да не сме умрели laugh.gif

Признавам си доброволно, че спамя телефона на енергото,

ама си го заслужават и ще продължавам.

0700 10 010

денонощна информационна линия на ЧЕЗ

Ще се радвам ако има последователи.

Звънете им, това име е работата да ви слушат и отговарят

че и да изпълняват, ние им плащаме заплатите.

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Признавам си доброволно, че спамя телефона на енергото,

ама си го заслужават и ще продължавам.

0700 10 010

денонощна информационна линия на ЧЕЗ

Ще се радвам ако има последователи.

Звънете им, това име е работата да ви слушат и отговарят

че и да изпълняват, ние им плащаме заплатите.

Искаш да кажеш, че ги изнервяш допълнително ?

защо да ги нервя не им ли е това работата да имам електричество 24/7/365

Темата май беше за дупките, а не за ЧЕЗ. Колкото и да им звъните, не тия, дето ви отговарят, ви пускат тока, нали? ;)

И с дупките е същото- и да се оплакват на някакви телефони, и да не го правят е все тая. Все едно хората, дето ни управяляват, не знаят какво е положението, все едно не карат колите си по същите улици...

И В Плевен, като гледам, докато оправят един булевард, други 5 станат на решето...да не говорим последния как го накърпиха- направо е ужас :)

• Автор
Темата май беше за дупките, а не за ЧЕЗ. Колкото и да им звъните, не тия, дето ви отговарят, ви пускат тока, нали? ;)

И с дупките е същото- и да се оплакват на някакви телефони, и да не го правят е все тая. Все едно хората, дето ни управяляват, не знаят какво е положението, все едно не карат колите си по същите улици...

И В Плевен, като гледам, докато оправят един булевард, други 5 станат на решето...да не говорим последния как го накърпиха- направо е ужас :angry:

Тук не съм съгласна...какво като тези, които не ни отговарят не са виновни за спирането на тока,нета, водата...дупките по пътя..

За какво, по дяволите, са сложени там?! Да висят цяла нощ в нета ли?

Та нали затова им се плаща....да приемат сигнала( какъвто и да е той) и да го предадат на аварийните екипи или компетентните органи....

То щото е много тежка работа да вдигаш телефона и да си човечен с хората...поне да проявят разбиране, много ясно, че персонално хората зад телефоните не са виновни...Плащам висока сума за интернет..като ми спре дори и след полунощ си звъня, обяснявам...хората са любезни и проблема се решава...

Никаква милост....всеки трябва да си върши работата.Съвестно!

Тук не съм съгласна...какво като тези, които не ни отговарят не са виновни за спирането на тока,нета, водата...дупките по пътя..

За какво, по дяволите, са сложени там?! Да висят цяла нощ в нета ли?

Та нали затова им се плаща....да приемат сигнала( какъвто и да е той) и да го предадат на аварийните екипи или компетентните органи....

То щото е много тежка работа да вдигаш телефона и да си човечен с хората...поне да проявят разбиране, много ясно, че персонално хората зад телефоните не са виновни...Плащам висока сума за интернет..като ми спре дори и след полунощ си звъня, обяснявам...хората са любезни и проблема се решава...

Никаква милост....всеки трябва да си върши работата.Съвестно!

МОже би бе сме се разбрали.

Аз не съм казала, че не трябва да се звъни при проблем. Напротив, трябва, за да бъде той разрешен. Но saentist по-горе говореше за един вид тормоз над хората, вдигащи телефоните за ЧЕЗ. Веднъж, като приемат рекламацията, те си знаят какво да правят, но не мисля, че звънене през 5-10 минути ще разреши проблема.

А колко всеки си върши работата съвестно не мога да кажа...

А за дупките пък мисля, че и на всичките им телефони да звъним е все тая...тамразрешение не съм видяла досега.

@ken @potrebitel

нищо лично ама от такива песимисти като вас, ще караме в дупки

и ще вечеряме на свещи и ще се мием с минерална вода.

Пак повтарям нищо лично.

И повтаряйте примера на другите да се оплаквате където трябва

било то по телефон или електронна поща.

Между другото, от последното ми писане до преди пет минути пак нямах ток

и се обадих пак на енергото (или не трябваше какво са 2-3 часа без ток)

Та независимо дали са ви спряли ток, телефон, вода или има нередности по пътя, тротоара,

дърветата и други се обаждайте да уведомите нужните органи, институции или персонал.

Редактирано от saentist (преглед на промените)

@ken @potrebitel

Пак повтарям нищо лично.

Та независимо дали са ви спряли ток, телефон, вода или има нередности по пътя, тротоара,

дърветата и други се обаждайте да уведомите нужните органи, институции или персонал.

Мда, всеки, който е сложен на пост за еди кво си, трябва да поема някакви отговорности и да бъде коректен с потребителите.

Сега по темата. Причината въпросният човек да бъде заплашен с прокурор не е в това, че е бил досаден на въпросната служба. Обхванал ги е всеобщ страх от популяризиране на телефонната линия и съответно пренатруопване от обаждания, което би довело до една антимързелива кауза. Да бъдем единни - никога няма да го позволят.

Това е от мен.

Редактирано от suzdruh (преглед на промените)

@ken @potrebitel

Пак повтарям нищо лично.

Не съм се засегнала :lol6: Аз също не отправям упрек към някого лично.

Не си мисли, че аз, ако имам проблем, не звъня. Просто не го правя непрестанно. А песимистка съм основно за дупките, а не за разрешаване на проблеми от рода на спиране на ток, вода, телефон или пък нет. И то защото изброените, колкото и проблеми да имат, ги разрешават. И накрая аз си получавам услугата. Но с дупките не виждам подобрение...

Отктъс от един учебник.....

III. ОСНОВНИ СИМПТОМИ при психозата:

1. Налудности (налудни идеи) - погрешни съждения или умозаключения, които не съответстват на действителността и не се коригират от данните на опита или по пътя на логиката.

От налудностите се изключват различни вярвания, които причисляват човека към една или друга религиозна група. Налудността е "самотно", идиосинкретично явление, специфично за всеки отделен човек. Важна характеристика на налудностите е тяхната неразколебимост - те не се поддават на логически аргументи или объркване.

Налудните идеи се класифицират по различни критерии (напр. първични и вторични, периодични и постоянни и др.), но голямо практическо значение има разделянето им според тяхното съдържание:

а) параноидни налудности (с налудна убеденост за външно неблагоприятно въздействие). (Свързани с тях са и кверулантните налудности, лат.querulus - оплакващ се, роптаещ - упорита борба на личността за утвърждаване и отстояване на болестните си убеждения и права чрез писане на жалби, възражения и пр.):

- за преследване: налудна убеденост на болния, че е преследван от близки или непознати хора, от лични врагове, от терористични организации и др. (за да се защити, много често от преследван става преследвач). Наблюдава се при шизофрения и други психози с параноиден синдром.

- за отношение (сензитивна налудност): човек се усеща по един или друг начин в центъра на събитията (на Вселената). Има чувството, че хората го гледат по-особено, че разговорът прекъсва, когато той влезе, защото говорят за него, че си правят знаци зад гърба му. Налудна убеденост, че хората около него имат отрицателно предубедено отношение, че пренебрегват интересите му. Друг вариант на тази налудност: болният има усещане, че предмети и ситуации са подредени с някаква цел специално за него и ги тълкува.

- ревностова: налудна убеденост за измяна или опит за измяна от страна на близко лице (най-вече на брачен партньор). Наблюдава се при параноя, алкохолни психози и др.

Посадиха дървета в дупки на пътя

Източник : trud.bg 20.08.09

image20829127827198.jpg

Посадиха дървета в дупки на пътя През нощта в сряда срещу четвъртък благоевградски зевзеци, възмутени от многото и големи дупки по пътя към домовете им, засадиха дървета в ямите насред асфалта. Снимка Росен Калпачки

Четирима младежи, на които им писнало от дупките на пътя, по който стигали до домовете си в Благоевград, засадиха вчера 3 високи по 3 м дървета в ямите на шосето. Това е “Гора на протеста”, каза Юлиян Марков (24 г.).

Километровата отсечка свързва квартал “Еленово” и с. Изгрев, но четвъртокласният път е като лунен пейзаж. Той е част от плана на града и съществува повече от 30 г. Младежите изкоренили 3 дъба от гората и ги бучнали в най-големите ями.

“Акцията е незаконна, но още от утре започваме кърпеж на дупките. Не заради протеста, а по план. Проблемният участък е 220 кв. м и до 3 дни ще приключи ремонтът”, каза зам.-кметът Георги Скрижовски. Лесничеите от горското хич не се притесниха от откраднатите дъбове и само поръчаха на момчетата да ги поливат.

Един алтернативен начин, за обръщане вниманието на отговорните служители, към проблема с дупките по пътищата.

Прочетох темата и ми хрумна, че може да направим една важна тема с телефоните на различните общински служби и доставчици на услуги по населени места.

Тъй като форума е много посещаем ще се помогне на много хора.

Прочетох темата и ми хрумна, че може да направим една важна тема с телефоните на различните общински служби и доставчици на услуги по населени места.

Тъй като форума е много посещаем ще се помогне на много хора.

Може, но да не стане така, че хората да почнат да спамят телефоните им, и изведнъж да се получи прокурорска покана към собствениците на сайта, да пишат обяснения ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.