Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса

Featured Replies

Здравейте, за първи път пиша в този форум надявам се да успеете да ми помогнете.КОнфигурацията ми е следната :

Процесор : TripleCore AMD Phenom 8600S, 2300 MHz (11.5 x 200)

Дънна платка : Asus M2N68-LA (Narra3) (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN, IEEE-1394)

Чипсет на дънната платка :nVIDIA nForce 6150SE-430, AMD K10

Системна памет : 1920 MB (DDR2 SDRAM)

Видеокарта : NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 (512 MB)

Звуков адаптер : Realtek ALC888/S/T @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller

Първият ми въпрос не е особено критичен, но ме притеснява от извесно време.Преди винаги инсталирах Уиндоуси от сорта на Black Edition, моднати с доста неща.Един ден при преинсталиране на Уиндоуса се появи проблем.Файловете се копираха без проблеми, компютъра се рестартира и уиндоуса се инсталира без проблеми, следва последният рестарт и точно в момента, в който се появява логото на Уиндоус за зареждане се появява едни прекрасен син екран, компютъра се рестартира и до там.Нямам проблем с обикновен немоднат уиндоус, но нещо ме човърка от вътре и все пак да си ползвам гаранцията ако е възможно нещо да не е в ред.

Вторият ми въпрос е свързан със забавянето на компютъра при по-натоварен download.Преди не съм имал проблеми, но мисля, че след този проблем с ОС-ма компютърът започва да "бози" много стабилно когато свалям нещо с повече от 4,5-5,5 мб/сек.Странното е че преди не съм срещал такова "Забозване", а съм теглил и с по-голяма скорост.

Третият ми финален въпрос е : Възможно ли е на моята дънна платка да сложа видео карта : ELSA 9800GTX+.Споменаха ми, че моето дънно не поддържа DDR3 пък и доста неща трябва да разкача за да завра чудовището въобще в кутията няма да споменавам дори колко пъти си порязах ръцете докато опитвам.Ако може да ми предоставите някакъв тип решение на проблема.

Предварително много благодаря на всички, който решат да помогнат!

По третия въпрос не знам. По първия - проблема е в самоделката, не в компютъра ти. Съвет - не инсталирай такива чудесии, само оригинала и след това ти самия си прави промени по него. Относно даунлоада. Много зависи. Повечето програми са зле и товарят доста. Дори един utorrent при повече задачи и продължителен download/upload сбозва. Най-стабилната програма за торенти за мен, която колкото и време и с каквито и скорости да работи, това е bitcomet 0.70. (забелязва се зацикляне на интерфейса на програмата, но не и на компютъра)

При мен е точно обратното. С която и версия на Bit Comet да е винаги компютъра замръзва, а с uTorrent нямам абсолютно никакви проблеми.Пуска се с Windows и не го спирам, а компютъра ми е пуснат 24/7.

• Автор

Въпросната самоделка бях много доволен от нея и съм я инсталирал поне 5-7 пъти никога не е имало проблем.Нелогично ми се струва изведнъж нещо да се е прецакало.Записах Уиндоуса на нов диск, същият резултат, която и "самоделка" да пробвам ефекта е един и същ.Не ме притеснява да си инсталирам нормален Уиндоус, притеснява ме фактът, че след като съм го инсталирал толкова много пъти и никога не е имало проблем изведнъж дава фатална грешка.Аз използвам utorrent, проблема се получава в момента, в който скороста се дигне над 4мб/сек.Отново не ми е проблем да огранича скороста на сваляне, проблемът, е че това се случи изведнъж без конкретна причина.Единственото, което мога да се сетя за моднатият Уиндоус, което може да е причина ОС-ма да не тръгне са вградените драйвъри поне само това ми идва на ум.А при свалянето забозва цялата ОС.

Редактирано от Einherjar (преглед на промените)

Въпросната самоделка бях много доволен от нея и съм я инсталирал поне 5-7 пъти никога не е имало проблем.Нелогично ми се струва изведнъж нещо да се е прецакало.Записах Уиндоуса на нов диск, същият резултат, която и "самоделка" да пробвам ефекта е един и същ.Не ме притеснява да си инсталирам нормален Уиндоус, притеснява ме фактът, че след като съм го инсталирал толкова много пъти и никога не е имало проблем изведнъж дава фатална грешка.Аз използвам utorrent, проблема се получава в момента, в който скороста се дигне над 4мб/сек.Отново не ми е проблем да огранича скороста на сваляне, проблемът, е че това се случи изведнъж без конкретна причина.Единственото, което мога да се сетя за моднатият Уиндоус, което може да е причина ОС-ма да не тръгне са вградените драйвъри поне само това ми идва на ум.А при свалянето забозва цялата ОС.

Ами не мога да кажа какво става след 4мб/с, защото аз тегля с 2,1мб/с biggrin.gif . А спомняш ли си каква точно беше грешката, ако да кажи я да потърся повече за нея.

Редактирано от rusen1993 (преглед на промените)

• Автор

Еми грешката е т.нар. Blue Screen of Death, но без Physical Memory Dump.Екрана излизаше за около 1 кадър, настройх от биоса да задържи екрана, за да успея да прочета все пак за какво става думa, но не помня името на проблемният файл...тъйкато имам две плочки рам махнах едната въобще всички действия от типа тука има тука нема пробвах, разкачвах хардове (имам 2) инсталирах на различни партишъни ефекта беше същия ;)

Еми грешката е т.нар. Blue Screen of Death, но без Physical Memory Dump.Екрана излизаше за около 1 кадър, настройх от биоса да задържи екрана, за да успея да прочета все пак за какво става думa, но не помня името на проблемният файл...тъйкато имам две плочки рам махнах едната въобще всички действия от типа тука има тука нема пробвах, разкачвах хардове (имам 2) инсталирах на различни партишъни ефекта беше същия ;)

Пробва ли с различни настройки на харда в БИОС. AHCI, IDE и така нататък?

• Автор

Не съм, но ако не се лъжа, за да превключа на AHCI ми трябват специфичните му там драйвъри AHCI/RAID, който чесно незнам дали ги има,но не съм пробвал ;) Има ли логика моднатият Уиндоус да не тръгва а обикновенния да тръгва О.о

1. Windows xp pro sp3

2. Зависи от софтуера, аз нямам проблем само с биткомет 0.60 и Юторент.

3. Може да боднеш видеото, поне според дънната платка. Друг е въпроса, че не си написал какво ти е захранването(може да не стига тока biggrin.gif ).

• Автор

Мoя грешка пропускът е глупав : 300W LITEON.99% съм сигурен, че не е достатъчно.Не ми е проблем да взема ново захранване страх ме е като я бодна да не се развали дъното.Насадиха ми, че дъното не поддържа този "тип" карти.Пък и проблема с липсата на всякакво място в кутията също ме притеснява.

1.Има ли възможност хардуерен проблем да възпрепятства стартирането на Уиндоусите, защото както споменах изведнъж се прецакаха нещата.

2.Проблемът не е само при торрент клиента става и при нормален download през мозила, IE, и повечето dl accelerator-и, които съм ползвал.

3.Възможно ли е нещо да се прецака.Не съм спец разбира се за това се обръщам към вас, но ми се стори логично щом в "описанието" на дъното пише ddr2.

Да 300 вата са малко.

Малко е вероятно да е хардуерен проблем, много по-вероятно е да е от моднатата операционна система.

Пробвай Юторент.

ДДР2 паметта няма, ама нищо общо с паметта на видеокартата!

• Автор

Много благодаря за бързият отговор.Мога ли да помоля за препоръка за захранване?

Макар мистерията около въпроса преди нямаше проблем, изведнъж всичко се прецака ще си остане ;) Ще работя със немоднати ОС-ми, радвам се поне, че най-вероятно не е хардуерен проблем.

Ползвам utorrent, както казах през, който и да е софтуер да свалям PC-то бози, но и това не е болка за умиране ще регулирам скоростта.

Предположих, че ще си проличи некопетентността ми в това твърдение :ass:

Надявам се да няма проблеми и все пак проблема с липсата на място в кутията ме притеснява, но това си е одисея, която сам трябва да разреша.

Отново благодаря надявам се да получа още компетентни мнения :)

Минимално необходимо захранване за тази видео карта го дават 450вата, но предполагам, че и 400в марково захранване ще ти свърши работа.

• Автор

Ще се подсигуря с 450 марково за всеки случай.

Макар въпросите от първият пост все още да са активни ще използвам същата тема за още един въпрос.

46592773.th.png

Тези температури не са ли малко високи според вас?

Ще се подсигуря с 450 марково за всеки случай.

Макар въпросите от първият пост все още да са активни ще използвам същата тема за още един въпрос.

46592773.th.png

Тези температури не са ли малко високи според вас?

Мисля че не са много високи

Температурите на хардовете са ти височки, особено на WD-то. Явно кутията ти е малка и не се получава добър въздушен поток. Не мога да разбера точно, но 60 градуса на дънната платка е прекалено много, освен ако датчика не мери температурата на вграденото видео. Най-добре покрай захранването се снабди и с една просторна кути, че като сложиш и тая 9800GTX+ нищо чудно компютъра и да почне да прегрява. 59 градуса на ядрата е нормална температура, но само ако е под товар. Захранване ти препоръчвам Corsair 400CX - 400W, но са предостатъчни за конфигурацията ти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.