Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Празен boot.ini

Featured Replies

Ситуацията е следната. На единия дял имам инсталиран Windows XP SP3 . Днеска си инсталирах Windows Server 2003 enterprise R2 SP2

При първия рестарт , ме попита коя операционна система да заредя .

При втория рестарт си зареди директно SP3

В началото на зареждането за кратко се появи :

Invalid Boot.ini file booting from C:\windows

Стоях и се почесвах по главата , и се чудих какво е това чудо . Влязох в С:/ където ми е SP3 за да погледна boot.ini файла . Там си е ама буквичките са избягали Публикувано изображение

Влязох и в D:/ , където ми е Server 2003 ......там пък въобще няма такъв файл

Не би ли трябвало да НЕ ми зареди операционата система ? Май нещо не съм внимавала в час

Ако някой има идея защо се получава така , нека сподели :cheers:

PS Мога да си го оправя , но ми е интересно как зарежда без запис в boot.ini

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

Ситуацията е следната. На единия дял имам инсталиран Windows XP SP3 . Днеска си инсталирах Windows Server 2003 enterprise R2 SP2

При първия рестарт , ме попита коя операционна система да заредя .

При втория рестарт си зареди директно SP3

В началото на зареждането за кратко се появи :

Стоях и се почесвах по главата , и се чудих какво е това чудо . Влязох в С:/ където ми е SP3 за да погледна boot.ini файла . Там си е ама буквичките са избягали Публикувано изображение

Влязох и в D:/ , където ми е Server 2003 ......там пък въобще няма такъв файл

Не би ли трябвало да НЕ ми зареди операционата система ? Май нещо не съм внимавала в час

Ако някой има идея защо се получава така , нека сподели :sobbing:

PS Мога да си го оправя , но ми е интересно как зарежда без запис в boot.ini

А как си с english-a палава_таничке :) Aко се затрудниш... пиши :)

Dualboot scenarios are common and it generally works very well as long as you have different partitions. be aware that the latest OS to be installed could overwrite boot files and make previously installed OS disapear from the boot menu. You will then need to edit the BOOT.INI file; see this KB article on how to do that: http://support.microsoft.com/kb/323427/en-us (Windows Server 2003)

http://support.microsoft.com/kb/289022/en-us (Windows XP)

If you have OS and then want to dual boot with Windows Vista and/or Windows Server 2008 and you get into this problem you need to use a different tool called bcdedit from command prompt; KB article: http://support.microsoft.com/kb/919529/en-us and a Technet article: http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/85cd5efe-c349-427c-b035-c2719d4af7781033.mspx?mfr=true

BCDEDIT is a commandline tool but there are graphical tools created and posted on the internet (be aware that these tools are not created nor distributed by Microsoft). Do a Live search for "How do I edit boot menu" and you should find some nice articles and tools.

[boot loader] timeout=20 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows Server 2003, Standard" /fastdetect п.п. В операционната система има бекъп файл на боот.ини.

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

• Автор
:sobbing: Aз с английския съм зле , ама не схващам къде се е презаписал boot.ini В тoва което си постнал пише само за Vista и Windows Server 2008 . А в Server 2003 къде е ?

:) Aз с английския съм зле , ама не схващам къде се е презаписал boot.ini

В тoва което си постнал пише само за Vista и Windows Server 2008 . А в Server 2003 къде е ?

значи с две думи казват, че при инсталиране на следващата ( 2рата ) операционна система, е възможно първата да изчезне ( да не се вижда боот меню-то ).Не знам при теб коя е инсталирана 2ра, но това няма много голямо значение.

След като ти зарежда само SP3 ( предполагам говориш за Windows XP SP3 :) ), отвори това и прочети за Modify Folder Options.Най-вероятно ти е скрит файла, за това не го виждаш.

• Автор

отвори това и прочети за Modify Folder Options.Най-вероятно ти е скрит файла, за това не го виждаш.

Кой е казал , че не го виждам ?

Влязох в С:/ където ми е SP3 за да погледна boot.ini файла . Там си е ама буквичките са избягали

Първо ми е инсталиран Windows XP SP3 . Ето го boot.ini , само че няма запис в него

post-243076-1251139785_thumb.jpg

А в Windows Server 2003 , който е втората инсталирана OS , няма такъв файл

post-243076-1251139928_thumb.jpg

значи с две думи казват, че при инсталиране на следващата ( 2рата ) операционна система, е възможно първата да изчезне ( да не се вижда боот меню-то ).

Да , ама не :rolleyes: При мен изчезва втората

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

странна работа :huh:

Виж трябва да имаш в C:\WINDOWS\pss файл с име boot.ini.backup

До колкото разбрах ти даже май може да се оправиш :) , но ти е чудно защо е станало така или греша? :)

P.S. другото което може да пробваш е от: Start-Run: bootcfg /rebuild ( поправка: Windows XP Boot CD и от конзолата за репейър )

Редактирано от mrowcp (преглед на промените)

• Автор

Тази команда не се ли ползва в конзолата за възстановяване ? :shake_puter:

C:\Documents and Settings\Tan4y>BOOTCFG /?

BOOTCFG /parameter [arguments]

Examples:

BOOTCFG /Copy /?

BOOTCFG /Delete /?

BOOTCFG /Query /?

BOOTCFG /Raw /?

BOOTCFG /Timeout /?

BOOTCFG /EMS /?

BOOTCFG /Debug /?

BOOTCFG /Addsw /?

BOOTCFG /Rmsw /?

BOOTCFG /Dbg1394 /?

BOOTCFG /Default /?

BOOTCFG /?

дам, моя грешка :shake_puter: П.С. нещо си мисля, че разбираш повече от колкото казваш, а и не отговори на другия ми въпрос, което потвърждава първото ;) Успех

Аз пък имам една операционна система но при всяко пускане на компютъра ми излиза Invalid Boot.ini file booting from C:\windows

Танчето беше казала че може да го оправи. Я кажи как става този странен номер. Публикувано изображение

• Автор

Ето ти най-лесния начин (без да ти обясняват другите: отвори тук ..напраи така ....бля...бля)

Изтегли ТОВА файлче , разархивирай го и го стартирай

Ето ти най-лесния начин (без да ти обясняват другите: отвори тук ..напраи така ....бля...бля)

Направих го това.Ако е само това Златна си Публикувано изображение
  • 2 години по-късно...

Супер благодарна съм ти ! От колко време се мъча да го оправя това boot menu .. а ти с две цъкания на мишката ми оправи компютъра . БЛАГОДАРЯ !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.