Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с иконата на Local Area Connection

Featured Replies

Изчезна ми иконата на интернета( "Local Area Connection") от трея.Опитах да я възстановя от старт менюто/свойства/лента на задачите-опция"винаги показвай" но не се получава.И това не би ме притеснило,ако в контрол панела в опцията"покажи мрежови връзки' не ми показва нищо,ама абсолютно нищо,нито статус,нито икона на LAN.Интересното е,че имам интернет-пиъринг и локален обаче...

На всичкото отгоре ето какво ми изписва Windows Firewall-a:"The network connection setting have become corrupted. To fix this, click Restore Defaults. This will delete all of your settings for Windows Firewall, and it might cause some programs to stop working."Е,да ама като цъкна на"Restore Defaults" нищо не става дори и след рестарт.Пингвах и от DOS-prompt-a TCP/IP конфигурацията,но всичко е точно и Айпи и DNC....Имате ли идея за какво става въпрос ohmy.gif

• Администратор

Опитай следното

Изтрий връзката (local area network)

Изтрий драйвъра на LAN карта

Инсталирай LAN карта

Създай нова връзка

Успех!

• Автор

Да де ама ако е вирус както си мисля(по-скоро троянец) това няма да ми реши проблема.Виж сега като пуснах скан/диагностика на мрежата какво излезе:

Internet Service

Default Outlook Express Mail WMI Error FAILED

Unable to connect to WMI service '\\.\root\cimv2'

Default Outlook Express News WMI Error FAILED

Internet Explorer Web Proxy WMI Error FAILED

Computer Information

Computer System WMI Error FAILED

Operating System WMI Error FAILED

Version WMI Error FAILED

Modems and Network Adapters

Modems WMI Error FAILED

Network Adapters WMI Error FAILED

DNS Servers WMI Error FAILED

Default Gateways WMI Error FAILED

DHCP Servers WMI Error FAILED

IP Address WMI Error FAILED

WINS Servers WMI Error FAILED

Network Clients WMI Error FAILED

Опитай да регистрираш някои от следните библиотеки: Netcfgx.dll, Netman.dll или Netshell.dll като отидеш на start-run и написваш regsvr32 Netcfgx.dll или някои от другите две библиотеки.Рестартираш и би трябвало да се оправи.

Абсолютно същото нещо ми се случва като използвам TuneUp Registry Cleaner от TuneUp Utilities. В ActiveX and COM секцията имам 15 записа, които са свързани с LAN, Network, Dial-Up и т.н. и ги брои за грешни, но не ми се занимава да ги гледам един по един, кой точно не трябва да се трие.

При възстановяване от RescueCenter, всичко си идва на място, поне при мен

ако имаш кабелен модем,би трябжало да имаш и диск,инсталираи отножо и би трябвало иконката в трея да се появи,а и да си доиде интернета,проблема при мен бе подобен,успех!

аз маи писах това което те посьветва и poisk,за което му се извинявам!

Редактирано от todor76 (преглед на промените)

• Автор
Опитай да регистрираш някои от следните библиотеки: Netcfgx.dll, Netman.dll или Netshell.dll като отидеш на start-run и написваш regsvr32 Netcfgx.dll или някои от другите две библиотеки.Рестартираш и би трябвало да се оправи.

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвах,но не става sad.gif т.е. нема никакъв ефект

• Автор
Абсолютно същото нещо ми се случва като използвам TuneUp Registry Cleaner от TuneUp Utilities. В ActiveX and COM секцията имам 15 записа, които са свързани с LAN, Network, Dial-Up и т.н. и ги брои за грешни, но не ми се занимава да ги гледам един по един, кой точно не трябва да се трие.

При възстановяване от RescueCenter, всичко си идва на място, поне при мен

<{POST_SNAPBACK}>

Мдаа....аз също ползвам TuneUp Registry Cleaner от TuneUp Utilities 2006 от доста време(а предишната версия от няколко години) и досега не съм имал никакъв проблем с нея.В комплект с Registry First Aid бозата ми е все на 17 :wors:

Обаче заради проблем с кодеците се наложи да почиствам регистрите из основи и затова инсталирах допълнително още две подобни програми :CCleaner и Anti Tracks.Е...изчистиха ми регистрите от мазалото с кодеците,но явно са "почистили" и нещо необходимо -присъщо.

• Автор
ако имаш кабелен модем,би трябжало да имаш и диск,инсталираи отножо и би трябвало иконката в трея да се появи,а и да си доиде интернета,проблема при мен бе подобен,успех!

аз маи писах това което те посьветва и poisk,за което му се извинявам!

<{POST_SNAPBACK}>

не,не съм с кабелен модем.Но аз и в момента си имам интернет,работи си както локалния,така и външния НЕТ...което е странното при този проблем,защото според диагностиката на мрежата,която направих(и посочих по-горе) не би трябвало изобщо да имам интернет :wors:

• Автор
Опитай следното

Изтрий връзката (local area network)

Изтрий драйвъра на LAN карта

Инсталирай LAN карта

Създай нова връзка

Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря ти,но това е последното което ще направя.В смисъл,че съвета вероятно е най-точен за конкретната ситуация,но докато ми върви НЕТ-а ,просто не ми се ровичка из LAN настройките за да не ги окъкам нацяло :bye:

Имаш ли иконка на Volume control в трея, ако не , то я сложи от Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Place volume icon in the taskbar и кажи какво е станало

:bye:

старт > контролен панел > мрежови връзки

избираш лан картата

кликваш два пъти

даваш настроики

показваи икона като си вързан

има две отметки отдолу пускаш ги натискаш ОК

и ако си го направил успешо имаш иконка

• Автор
Имаш ли иконка на Volume control в трея, ако не , то я сложи от Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Place volume icon in the taskbar и кажи какво е станало

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Да имам такава икона в трея,но не разбирам каква е връзката с тази за интернета :)

• Автор
старт > контролен панел > мрежови връзки

избираш лан картата

кликваш два пъти

даваш настроики

показваи икона като си вързан

има две отметки отдолу пускаш ги натискаш ОК

и ако си го направил успешо имаш иконка

<{POST_SNAPBACK}>

Точно там е проблема,,Като отворя "мрежови връзки" и не ми показва нищо...прозореца е абсолютно празен и съоветно нямам никакви опции за промяна.

А като пробвам от "Мрежови задачи" да чекна"Show icons for networked UPnP devices" ХР-то почва да зарежда някакви настройки,но в крайна сметка не се променя нищо

Да имам такава икона в трея,но не разбирам каква е връзката с тази за интернета :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз имам подобен проблем на единия от компютрите ми. Но при мен иконата на Volume control е скрита и когато я дам да се покаже и се появяват и иконките на мрежовите устройства. Когато я скрия се скриват и те. Но явно при тебе не става.

• Автор

Уфф.....предавам се.Вече ми писна да бърникам из настройките на бозата.В края на краищата нали имам някакъв НЕТ(макар и да не знам какъв).Само дето не мога по никакъв начин да го контролирам като не му виждам настройките.Даже и не мога да го забраня освен ако директно не му дръпна мрежовия кабел.Лошото е,че и Windows Firewall-a не го" вижда" и съм си направо за хак.Благодаря все пак на всички които се отзоваха по темата :bye:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.