Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

поставяне външна антена на лаптоп

Featured Replies

имам лаптоп asus m51v може ли да му поставя по някъкав начин някаква външна антена за да ловя по слаби сигнали

имам лаптоп asus m51v може ли да му поставя по някъкав начин някаква външна антена за да ловя по слаби сигнали

Може. Ето и показно :

http://mtarena.blogspot.com/2006/06/add-ex...-connector.html

• 4 месеца по-късно...

Hawking HWU8DD Hi-Gain USB Wireless-G Dish Adapter - HWU8DD

Публикувано изображение

Като му гледам цената на това нещо си мисля,не е ли по добре едно usb със възможност за смяна на антена,общо 45лв може да излезне сметката с 10дб антена :)

С външна антена едва ли ще постигнеш ефекта които очакваш поне с тая която е в линка на Ken за насочената нямам мнение но обикновенно не е това което рекламират ако ще го ползваш само във вас и на комшиите сигнала ти идва слаб сложи един повторител върши перфектна работа и ти излиза на цена на един рутер линксис

С външна антена едва ли ще постигнеш ефекта които очакваш поне с тая която е в линка на Ken

за насочената нямам мнение но обикновенно не е това което рекламират

ако ще го ползваш само във вас и на комшиите сигнала ти идва слаб сложи един повторител върши перфектна работа и ти излиза на цена на един рутер линксис

Доста общо,рутере Линксис има и за 100 има и за 300лв :eek:Тоя повторител после няма да излиза от тях,а със usb+антена може и да го разнася навсякъде.Аз с няколко удължитела и usb хванах сигнали,които с лаптоп не подозирах даже,че съществуват :P просто няма как да кача лаптопа върху шкафа например :)и това с 2дб антенка.

Доста общо,рутере Линксис има и за 100 има и за 300лв :eek:Тоя повторител после няма да излиза от тях,а със usb+антена може и да го разнася навсякъде.Аз с няколко удължитела и usb хванах сигнали,които с лаптоп не подозирах даже,че съществуват :P просто няма как да кача лаптопа върху шкафа например :)и това с 2дб антенка.

ами wrt54g около 40 щ д с фирмуер на dd-wrt та сложи го на мястото на антената и да видим кое ще лови повиче мрежи и с колко процента ще е сигнала

ами wrt54g около 40 щ д с фирмуер на dd-wrt та сложи го на мястото на антената и да видим кое ще лови повиче мрежи и с колко процента ще е сигнала

Този Линксус е 100лв.

А да видим как ще понесе рутера навън,на теб удобно ли ще ти е,в кой джоб ще го пъхнеш?Защото аз нито в раницата,нито в чантата тип куфърче не намирам място за рутер.

Това първото ми направи впечатление,че поддържа Н стандарта.Но мисля,че за wi-fi случаен сигнал няма да влезне много в полза.

http://xcombg.com/index.php?page=products&product_id=174 за това usb съм чел добри отзиви и ес 15лв по евтино от това в плесио(и двете с 2дб антенка)

http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat=306&id=0611012211&kol=1.00&promo=0 около 45лв Н стандарт,5дб антена,13 канала,20дб изходяща мощност.Има много хора доволни от него

http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=42863 също поддържа Н скорости,някой казват,че бил по стабилен от airlive,но с по-слаба антена(3дб) и по ниска изходяща мощност

Редактирано от justdoit89 (преглед на промените)

А да видим как ще понесе рутера навън,на теб удобно ли ще ти е,в кой джоб ще го пъхнеш?Защото аз нито в раницата,нито в чантата тип куфърче не намирам място за рутер.

Е, то от рутър до рутър има голяма разлика. Аз съм с миниатюрния WRT54GC и си го разнасям навсякъде, където се наложи.

Е, то от рутър до рутър има голяма разлика. Аз съм с миниатюрния WRT54GC и си го разнасям навсякъде, където се наложи.

Е колко да е миниатюрен?По-добре ли е този съмнителен рутер за 90лв пред малко us мощно usb с 5дб антена за 45лв?Или ако иска по евтино има и за 25лв.Usb-то с удължител може да се пъхне навсякъде и ако падне няма проблем.

Редактирано от justdoit89 (преглед на промените)

А погледна ли, че доставката до България е 34$ от ония зелените Публикувано изображение

А погледна ли, че доставката до България е 34$ от ония зелените Публикувано изображение

Те повечето така си пишат като гледам,колкото да постнат някое др мнение.Нека човека си каже какво иска,но под "сигнали" аз разбирам да хваща навсякъде по силни сигнали с лаптопа,а не у дома от съседа.И въобще не знам как ще стане работата с рутер...airlive е дъ бест от споменатите до тук,поне спорд мен :)
  • 3 години по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.