Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Internet през LAN - да ама не

Featured Replies

Здравейте пичове, заседнах тук на един казус и не мога да го реша.... Предния път преинсалирах WIN заради него, ама сега няма да стане...

Та значи, джиткам из нета и по едно време изчезва. Вадя кабела от моята LAN карта и го бутам в съседния комп, който е със същите настойки, щото ползваме едно IP от кварталния дотавчик. Там всичко е ОК. Връщам кабела, пускам PING до GATEWAYa - всичко е ОК, правя мрежа между двата компа - всичко е ОК. Ама PING навън няма....

Ако имате някакви идеи.... ще се радвам да ги споделите с мен...

P.S. - дали могат да ме баннат по МАС адрес??

Здравейте пичове, заседнах тук на един казус и не мога да го реша.... Предния път преинсалирах WIN заради него, ама сега няма да стане...

Та значи, джиткам из нета и по едно време изчезва. Вадя кабела от моята LAN карта и го бутам в съседния комп, който е със същите настойки, щото ползваме едно IP от кварталния дотавчик. Там всичко е ОК. Връщам кабела, пускам PING до GATEWAYa - всичко е ОК, правя мрежа между двата компа - всичко е ОК. Ама PING навън няма....

<{POST_SNAPBACK}>

Могат

:bye:

Не бих казал. Можеш да ползваш SMAC и да си смениш MAC адреса, но това го прави при изключен LAN кабел, след като го смениш рестартирай. ПОЛЗВАЙ ГО НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ!

Зависи, ако всеки ррегистриран юзър има мак адрес който достав1ика ръчно вкарва в системата маи няма да стане, но ако само ръчно забраняват дадени мак адреси просто може да си го смениш!!!

• Автор

Ами това за бана беше само предположение, щото наистина ползвам 1 адрес за два компа.Не ми дойде нищо друго като идея, защото както си работеше и спря, а имам мрежа...

Мерси пичове, ще пробвам да си смена MACа и ше видя какво ще излезе

• Автор

Приятелю, смених МАСа без проблем и много ми се искаше сега да пиша от моя комп, ама не е било писано sad.gif

Все още нямам нет sad.gif

Ама е супер куцо да слагам нов WIN, да го ...

Приятелю, смених МАСа без проблем и много ми се искаше сега да пиша от моя комп, ама не е било писано sad.gif

Все още нямам нет sad.gif

Ама е супер куцо да слагам нов WIN, да го ...

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей,

Предполагам, че си с уиндоулс ХП.

Вземи направи настройките на ново ако двата компа са в вътрешна мрежа.

имам и един въпрос?

В кой квартал си и кой ти е индтернет доставчика????

защото ако си в надежда и си към нет2лан те следат дали не даваш интернет на някой друг. Може да са ти слижили бан. Но щом казваш, че на другия комп нет има това означава, че не ти е сложен бан. Вземи лан картата при някой твой приятел и я пробвай при него дали ще има нет през нея. Ако няма значи отиди в някоя компютърна фирма и си вземи нова ако има тога пак пиши.

Надявам се да съм ти бил полезен.

С уважение:SCORPIO

• Автор

Да, наистина съм с ХР, ама настройките ги сменях няколко пъти и все същия резултат. Иначе съм в Илинден, до Красна поляна и доставчикът е ArenaNet. Не знам каква е при тях практиката...

А LAN картата няма как да я извадя sad.gif щото ми е вградена в дъното на лаптопа sad.gif Кофти ситуация sad.gif:)sad.gif

ако си толкова на зор,ръгни една USB LAN карта,но имай впредвид,че цените им са към 40$...

<{POST_SNAPBACK}>

С каква операционна система си

принципно е възможно някои да ти е взел IP i MAC адреса и да се представя за теб при твоия доставчик на интернет. Тази хипотееза е вярна само при условие че на другия компютър не си си сложил същия MAC адрес като на първия.

С каква операционна система си

принципно е възможно някои да ти е взел IP i MAC адреса и да се представя за теб при твоия доставчик на интернет. Тази хипотееза е вярна само при условие че на другия компютър не си си сложил същия MAC адрес като на първия.

<{POST_SNAPBACK}>

Две неща можеш да направиш

да си инсталираш /незнам точно коя кръпка за Windowsa/ наи добре всички критични.

Да се обадиш на администраторите на доставчика ти за да ти сменят IP то с някое друго /при тях/ и ти да си смениш твоето защото ако някои те е хакнал тои си има твоето ИП и МАС адрес и ще продължава да си дърпа за твоя сметка

Пише се едно леко скрипче и може да се познава кога едно МАК адресче е сменено и е фабрично.

Опитаи да си спомниш на кои от 2та компютъра имаш интернет на този които си сменял мак адреса или на този които не.Най-лесният начин да имаш и на 2та е както са написали по нагоре вземи си още една лан карта и чрез share или bridge.А може и така като си в момента този с интернета му слагаш някаква програмка за прокси сървер и готово.Варианти много и всичките са разисквани тук в форума.Между GA и DNS нали знаеш, че може да има разлика провери до него как си.

Редактирано от sfmf (преглед на промените)

Здравейте,

Има и още един варянт и той е:

Просто да хванеш с една програмка да си смениш МАК адреса, Щом на другата машина кадето си пробвал има нет. А можеш да обарнеш мрежата в краен варянт. Тоест тази машина кадето има нет да дава на другата ако си ги направил с мрежа.

С уважение: SCORPIO

В този ход на мисли - MAC се сменя и без програми, не си навличайте неприятности с не-добре написани програми.

Десен бутон върху двете компютърчета до часовника долу вдясно -> STATUS->PROPERTIES->CONFIGURE->ADVANCED->Locally Configured Addres (или нещо такова)

Адреса се въвежда от вида: 00086BC4A82B (това не е моя MAC адрес:yanim:)

За да видиш в настоящият момент твоят MAC адрес:

Десен бутон върху двете компютърчета до часовника долу вдясно -> STATUS->SUPPORT->DETAILS. Гледаш във Physical Address!

Може и START->RUN->CMD пишеш IPCONFIG /ALL

Айде дерзай!

• Автор

Пичове, първо - мерси много че искате да помогнете !!

Второ -сега ще ви опиша кое как точно се случи, че може малко да съм ви подвел...

И така: имам лаптоп. Освен Win ХР, имам и SuSE 9.3. По едно време SuSE -то изпищя че ималко някви update-и и почнах да ги дърпам. По едно време спря да тегли... Отварям FireFox-a - няма бате. Пускам Win - и там същата работа...

Бутам кабела в лаптопа на гаджето (същите настройки, само друго IP) - всичко е ОК. Сменям си аз IP-то с нейното - не ще. Сменям МАС адреса - не ще. Мисля си - прее... се е LAN картата. Правя мрежа - всичко е ОК.

Пускам PING до GW - има, пускам пинг до абв (като цифров адрес) - има. Викам си - тука нещо DNS-ите ме мъчат... Ама има и до тях пинг - тъпотия. Слагах драйвери, махах - все тая - иди му разправяй, че искам NET....

И не мога да локализирам проблема повече, за да го изчистя..

Та това е....

Помогнете...

Пичове, първо - мерси много че искате да помогнете !!

Второ -сега ще ви опиша кое как точно се случи, че може малко да съм ви подвел...

И така: имам лаптоп. Освен Win ХР, имам и SuSE 9.3. По едно време  SuSE -то изпищя че ималко някви update-и и почнах да ги дърпам. По едно време спря да тегли... Отварям FireFox-a - няма бате. Пускам Win - и там същата работа...

Бутам кабела в лаптопа на гаджето (същите настройки, само друго IP) - всичко е ОК. Сменям си аз IP-то с нейното - не ще. Сменям МАС адреса - не ще. Мисля си - прее... се е LAN картата. Правя мрежа - всичко е ОК.

Пускам PING до GW - има, пускам пинг до абв (като цифров адрес) - има. Викам си - тука нещо DNS-ите ме мъчат... Ама има и до тях пинг - тъпотия. Слагах драйвери, махах - все тая - иди му разправяй, че искам NET....

И не мога да локализирам проблема повече, за да го изчистя..

Та това е....

Помогнете...

<{POST_SNAPBACK}>

Привет,

по случей това което написа да задам един въпрос :

Сети ли се да се обадиш на доставчика ти и да го питаш какво става с ИП-то ти.

Да не се окаже, че ти е спрян заради неплатена такса или нещо от сорта.

С уважение: SCORPIO

• Автор

:yanim: Не , не съм звънял на доставчика. Таксата е платена за още месец напред, така че не виждам защо ще ме закачат.... Ама дори и да са мми спрели IP-то защо не бачка с IP-то от другия комп, където всичко е ОК ?

sad.gif

Редактирано от STormDevil (преглед на промените)

• Автор

Пичове --- излъгах го да тръгне !!!!

Ами наистина са ме порязали :questions:

Като сложих нейното IP с нейния МАС е ОК и имам iNET. А с друг МАС не става :clap:))))

Обаче тая врътка са я направили тия дни, щото преди това (повече от месец) нямаше проблем

Еми да са живи и здрави всички доставчици и най-вече ArenaNET ...

• 3 седмици по-късно...

Братле, ти си намерил на кой да се вържеш.Аз съм на Юнайтед нет и са добре :hush:

• Автор

georgiev, приятелю, подели впечатленията си с мен относно United Net, че много съм се навил да сменям доставчика

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.