Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

S.M.A.R.T. показатели

Featured Replies

Добре ли са показателите които показва S.M.A.R.T.?

http://prikachi.com/files/1045017d.png

Какво мога да направя да ги покача?

• Автор

А това Airflow temperature? Пише че границите е 63-100. Warning: Airflow Temperature is below the average limits (63-100). Като отворя капака се покачват и пише Normal.

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

Еми... Предвид другата ти тема, в която казваш, че не можеш да си оптимизираш въздушния поток, защото кутията ти куца, ти казвам, че нищо не можеш да направиш за дисковете?

• Автор

Постигнах отимизирането което исках. Но не знам как да оправя сега това с airflow temperature. Не знам дали е добре. Самия хард не минава 36-7 градуса.

Постигнах отимизирането което исках. Но не знам как да оправя сега това с airflow temperature. Не знам дали е добре. Самия хард не минава 36-7 градуса.

Максималният живот и надежност на един тв.диск са при температури в диапазона 20-25 градуса по Целзий wink.gif

Всичко е 6, няма какво да му мислиш.

• Автор

Максималният живот и надежност на един тв.диск са при температури в диапазона 20-25 градуса по Целзий wink.gif

В мойте условия това е невъзможно sad.gif Мерси на всички отзовали се

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

Би ли посочил линк към сайт на производител, където са посочени тези данни? Предварително благодаря!

Би ли посочил линк към сайт на производител, където са посочени тези данни? Предварително благодаря!

Самите производители не дават подобна информация или поне не толкова детайлна и с точни параметри за статистиката. Или поне аз не съм срещал такава. Във форума съм пускал ето този линк - цък Към края на статията се вижда, че с увеличение на температурата на диска от 30 на 40 градуса Целзий рискът от отказ (MTBF) се увеличава с около 50%. Аз донякъде и индеректно бях стигнал до подобни изводи преди години. Например в т.н. дейта центрове се поддържа около 18-19 градуса. Всеки уважаващ себе си сървър има въздушен поток от около 800-1000 куб.метра въздух на час дебит на вентилаторния си пакет в режим на нормална работа (най-общо казано и според зависи от машината !). При някакъв сигнал за прегряване и подобни топлинни аларми дебита се увеличава доста над тези стойности ! И като се вземе в предвид, че тестовете и изводите се правят за натоварен режим на дисковете, че има разлика в начина на обтичане на повърхността на дисковете и съответно реалната температура в сърцевината на диска е с около 3-4-5 градуса по-висока от тази на обтичащия ги въздух се получава подобна стойност. Цитираната статия е от специалист на Гугъл, вероятно най-големият клиент на тв.дискове в света.

Със сигурност големите производители и асамблатори на сървъри и дори на ПС-та знаят добре тези препоръчителни, оптимални температури но с голяма доза вероятност посочените от мен температури са достатъчно верни и близки до техните статистики. И последно, не трябва да се допуска температура около и под 12-10 градуса на тв.диск защото е много по-фатална за живота на диска отколкото 45 и дори 50 градуса по целзий примерно. Успех wink.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.