Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за пароли mysql phpmyadmin mysql

Featured Replies

Когато инсталирам MySQL чрез sudo apt-get install mysql-server ми иска да задам парола. за какво служи тя?

после чрез sudo apt-get install libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql phpmyadmin ми иска парола за phpmyadmin а за какво служи тя?

и последното питане за какво служи GRANT ALL PRIVILEGES ON base.* TO user@localhost IDENTIFIED BY 'pass';?

мерси!

Паролата е за защита и оторизация на достъпа до базата данни. Представи си какво би се получило ако на един Уеб сървър нямаш или имаш парола от вида 123... speak.gif Базата данни може да се достъпва от различен тип потребители и за всеки един се определя вида на достъп и нивото на контрол над базата. Затова е това "GRANT ALL PRIVILEGES ON base". Прочети ръководството/менуала за повече инфо относно вида права.

• Автор

добре да кажем направя 1 сайт на книжарница. и примерно в базата данни ще има име на книга и нейното описание за какво са ми пароли?!

добре да кажем направя 1 сайт на книжарница. и примерно в базата данни ще има име на книга и нейното описание за какво са ми пароли?!

Ами бих могъл само за една минутка да ти изтъркам всички записи ? И от клиентския офис ще ти звъннат и ще питат - "К'во стана бе младеж, къде ни са книгите ?". След второто подобно обаждане и ги губиш като клиенти. Или да подменя съдържанието им с някакъв мой рекламен текст. Да си излиза на всяка страница wink.gif Ами я си представи ако в базата има някаква по-сериозна информация ? Ами ако заговорим за парички huh.gif

• Автор

тоест трябва да съм сложил парола с GRANT ALL PRIVILEGES ON base.* TO user@localhost IDENTIFIED BY 'pass'; нали?

• 1 месец по-късно...

тоест трябва да съм сложил парола с GRANT ALL PRIVILEGES ON base.* TO user@localhost IDENTIFIED BY 'pass'; нали?

http://www.amazon.com/PHP-MySQL-Programming-Absolute-Beginner/dp/1592004946

прочети книжка като посочената. безсмислено е по форумите да се учим на програмиране и боравене с бази. всичко се намира в google

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, незнам дали това е подходящата тема, но имам следния въпрос: имам база данни в Mysql и регистрация в сайт за безплатен хост. Въпросът е, как да свържа базата с интерфейса.

предварително мерси за отговора и се извинявам ако съм сбъркала мястото

Редактирано от kotenceto86 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.