Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Здрав лаптоп 17" до 1000 лв. с ДДС.

Featured Replies

Здравейте на всички съфорумници.

Най-после дойде времето и на баща ми да зареже старото desktop pc - има нужда от качествен лаптоп със здрав корпус и по възможност да издържа на "външни влияния" като евентуално заливане (случва се на всеки), често транспортиране и т.н. Той пътува по 2 пъти седмично от единия край на България до другия, а работата му е свързана с това постоянно да ползва компютър.

Като по-възрастен човек, основните му изисквания не са големи:

- Дисплей 17" (с очила е и предпочита по-голям екран и клавиатура)

- Здрав корпус и качествени компоненти

- Без проблеми и забивания да върви Microsoft Office 2007

- Wi-Fi

- Евентуално чат-пат да може да се гледа DVD и да има някакъв изход към TV

- До 1000 лв. с ДДС

Игри няма да се играят, затова силата на видеокартата не е от голямо значение, стига да не е толкова слаба, че да "спъва" GOM Player при възпроизвеждане на DVD, да речем. Основното нещо е, че трябва да е маркова машинка и да не се чупи. В момента му предлагат MSI CR700X-008EU, но аз не съм особено убеден, защото често тук и по други форуми чета доста спорни мнения за MSI като производител и гаранционно обслужване... Ще се радвам, ако ми дадете предложения за по-утвърдена марка и доказал се модел.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Иван

• Автор

Виж тези....

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2556   

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2378

Само  ще трябва да се инсталира Уин...

Благодаря ти, Diin, интересни предложения. Нямам преки впечатления от ноутбуците на Acer, но имам такъв монитор (P223WW) и съм доволен за момента. Вероятно е по-добър избор от MSI, въпреки че MSI дава екстрички като 1.3MP камера и т.н. Аз лично се надявах да намеря нещо като Asus, Toshiba или Lenovo, но май за тия пари трудно ще се намери 17".

п.п. сега забелязвам, че процесорът на MSI-то е с 200 мегахерца по-слаб, но паметта му е с честота 800MhZ, а на Ейсъра е по-ниска.

засега клоня към Acer eMachines G725, но дали честотата на RAM-а няма да влияе на работата или разликата от 800 до 667 МНz не е фатална?

Благодаря ти, Diin, интересни предложения. Нямам преки впечатления от ноутбуците на Acer, но имам такъв монитор (P223WW) и съм доволен за момента. Вероятно е по-добър избор от MSI, въпреки че MSI дава екстрички като 1.3MP камера и т.н. Аз лично се надявах да намеря нещо като Asus, Toshiba или Lenovo, но май за тия пари трудно ще се намери 17".

п.п. сега забелязвам, че процесорът на MSI-то е с 200 мегахерца по-слаб, но паметта му е с честота 800MhZ, а на Ейсъра е по-ниска.

засега клоня към Acer eMachines G725, но дали честотата на RAM-а няма да влияе на работата или разликата от 800 до 667 МНz не е фатална?

Е сега ще искаш и да е сред най-добрите :yanim:... За сведение моя домашен комп е с 2 модула по 512 MB DDR400 :D ( PC3200 ) .. да не споменавам процесора, FSB-то, и другите параметри..... но всичко си върви супер... Gom плеъра, Офис 2007 ги ползвам и аз..... и нямам забележки или проблеми с тях...

А за Acer , на брат ми му взехме Acer преди 2 години почти, друг модел , по-скъп на онова време от тези които ти предлагам аз.... и засега няма проблеми.... ( а той е строител, мъкне се из цяла България по обекти.. да не приказвам как аз се втрещявам от външния вид на лаптопа му като се видим, то не са зацапвания, прах, дори оливания ... мдам... а монитора трябва да го чистя с препарати за да се види хахахаха )

П.С Ако искаш потърси и други отговарящи на тези изисквания, аз поне по-хубави не успях да видя.....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

• Автор

А за Acer , на брат ми му взехме Acer преди 2 години почти, друг модел , по-скъп на онова време от тези които ти предлагам аз.... и засега няма проблеми.... ( а той е строител, мъкне се из цяла България по обекти.. да не приказвам как аз се втрещявам от външния вид на лаптопа му като се видим, то не са зацапвания, прах, дори оливания  ... мдам... а монитора трябва да го чистя с препарати за да се види  хахахаха  )  

Ами виж, аз MSI не ги тача много, ама и аз не знам защо, може и да са добра марка. Просто съм чел, че са кофти машини. Въпреки всичко, MSI-то предлага сносна видеокарта, 1.3-мегапикселова камера и памет на 800, докато ACER-а предлага по-добър дизайн (мое мнение), издържливост (твое мнение, дано е истина), по-бърз процесор и по-голям хард. Наистина не знам, нещата опират наистина вече само до това кой е по-глупакоустойчив. Явно трябва и някой човек с MSI да се включи.

А това видео на Acer-а изобщо не го разбрах какво е...

Ами виж, аз MSI не ги тача много, ама и аз не знам защо, може и да са добра марка. Просто съм чел, че са кофти машини. Въпреки всичко, MSI-то предлага сносна видеокарта, 1.3-мегапикселова камера и памет на 800, докато ACER-а предлага по-добър дизайн (мое мнение), издържливост (твое мнение, дано е истина), по-бърз процесор и по-голям хард. Наистина не знам, нещата опират наистина вече само до това кой е по-глупакоустойчив. Явно трябва и някой човек с MSI да се включи.

А това видео на Acer-а изобщо не го разбрах какво е...

Интересува те що за графика е това ли.... http://www.notebookc...MHD.9883.0.html

Лично аз ако ме питаш, бих дал повече пари за да взема по-добър лаптоп.. но твоите изисквания бяха такива....

За камерата какво се притесняваш, че няма да се виждате добре ... няма такова нещо, ще си се виждате идеално...

П.С И последно, аз лично не бих си взел лаптоп на MSI, нищо че домашния ми е с тяхно дъно..... и засега не ми е правил проблеми... ( предния беше АSUS и изгърмя на година и половина )

П.П.С Пък и нали каза че не ти трябва за игри ... :yanim:

• Автор

Лично аз ако ме питаш, бих дал повече пари за да взема по-добър лаптоп.. но твоите изисквания бяха такива.... 

ами виж, трябва ми на първо място здрав лаптоп, защото е за баща ми, а той пътува като луд, колата му е като втора къща. и май ще е тоя Acer, за тия пари нищо не покрива изискванията ми по-добре, поне аз не мога да намеря. Благодаря ти за съветите, Diin, винаги е приятно да си попиша с теб.

ами виж, трябва ми на първо място здрав лаптоп, защото е за баща ми, а той пътува като луд, колата му е като втора къща. и май ще е тоя Acer, за тия пари нищо не покрива изискванията ми по-добре, поне аз не мога да намеря. Благодаря ти за съветите, Diin, винаги е приятно да си попиша с теб.

Все пак можеш да провериш и други... ако не бързаш.... Аз търсих в сайтове за лаптопи.... ти провери и по магазините и фирмите .... 

П.С А после като инсталираш уина, ще ти трябват и драйверите за компа, но те се смъкват от сайта на производителя.... 

• Автор

Все пак можеш да провериш и други... ако не бързаш.... Аз търсих в сайтове за лаптопи.... ти провери и по магазините и фирмите .... 

ами трудно ще е, аз съм в Германия, а баща ми - в България.

П.С А после като инсталираш уина, ще ти трябват и драйверите за компа, но те се смъкват от сайта на производителя....

е, те ОС не дават, но поне дискове с драйвъри трябва да дадат.

ами трудно ще е, аз съм в Германия, а баща ми - в България.

е, те ОС не дават, но поне дискове с драйвъри трябва да дадат.

Едва ли...

Виж и това ... http://pcstorebg.wor...за/

П.С Там лаптопите не са ли по-евтини ? купи му от Германия и после го прати ако е така...

• Автор

П.С Там лаптопите не са ли по-евтини ? купи му от Германия и после го прати ако е така...

тук ти излизат по-евтини в смисъл, че средната заплата е 3000 евро, ама пак е 499 евро, гледах вече. по-добре да си го вземе от там, че и с гаранцията е по-лесно.

тук ти излизат по-евтини в смисъл, че средната заплата е 3000 евро, ама пак е 499 евро, гледах вече. по-добре да си го вземе от там, че и с гаранцията е по-лесно.

Е , успех в купуването тогава......... Дано баща ти се справи с купуването ... и много много да не вярва напълно на продавачите.... Че те мнозинството, ако не и всички почти, гледат само да са на кяр....

П.С да не говоря че и не всички са в час дори малко от малко с компютрите....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.