Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

некоректни работодатели в Кипър

Featured Replies

Здравейте,ако някой е имал работа с некоректни работодатели нека сподели тук,как е решил проблема си..има ли някаква организация за тази цел,каззаха ми че имало статия в "българския вестник"за някаква организация която се занимавала с такива проблеми,брат ми работи в строителна комп. и шефът им не им плаща редовно, в момента му дължи пари(не малко),постоянно го лъже кога ще му ги даде,нека си помагаме едни на други,така ще е по лесно за всички.Поздрави за всички в кипър!

Здравейте,ако някой е имал работа с некоректни работодатели нека сподели тук,как е решил проблема си..има ли някаква организация за тази цел,каззаха ми че имало статия в "българския вестник"за някаква организация която се занимавала с такива проблеми,брат ми работи в строителна комп. и шефът им не им плаща редовно, в момента му дължи пари(не малко),постоянно го лъже кога ще му ги даде,нека си помагаме едни на други,така ще е по лесно за всички.Поздрави за всички в кипър!

Здравей,къде в Кипър е брат ти?Организацията занимаваща се с некоректни работодатели се казва ПЕО.Ако брат ти се намира в Никозия мога да му обясня точно къде се намира сградата им,за Лимасол,Пафос и Ларнака нямам идея къде се намират но могат да се намерят телефоните им по принцип.С договор и осигуровки ли работи или незаконно ако е второто и няма с какво да докаже че работи в дадената фирма ще му е много трудно да си прибере парите.Но пък може и да стане.Говорили гръцки?
  • 1 година по-късно...

Един 1000% НЕкоректен работодател в Кипър:

в Agia Napa, дискотека "Carwash", собственик и мой бивш работодател е Savvas. Никога не работете за тази личност!

2 месеца работих за него и не ми плащаше, а и не само на мен. Не прави трудови договори, а когато си поисках заплатата ме освободи от работа. Работих всяка нощ до сутринта без нито един почивен ден. Остави ме без работа за 5 мин. (имам предвид без никакво предупреждение), без пари и останах без квартира сиреч на улицата в чужда държава. На края на летния сезон в урортно градче като Агиа Напа е почти абсурдно да си намериш работа срещу зима. А до колкото разбрах и ако съм нямала договор и трудно мога да си търся правата. Моя позната се опитва все още да го издирва да ми вземе заплатата и да ми я прати, но той се крие, а ако го открие я лъже и я разиграва или въобще не си вдига телефона. Имаше още доста потърпевши колеги като мен от неговата некоректност, дори бих казала направо наглост.

Един 1000% НЕкоректен работодател в Кипър:

в Agia Napa, дискотека "Carwash", собственик и мой бивш работодател е Savvas. Никога не работете за тази личност!

2 месеца работих за него и не ми плащаше, а и не само на мен. Не прави трудови договори, а когато си поисках заплатата ме освободи от работа. Работих всяка нощ до сутринта без нито един почивен ден. Остави ме без работа за 5 мин. (имам предвид без никакво предупреждение), без пари и останах без квартира сиреч на улицата в чужда държава. На края на летния сезон в урортно градче като Агиа Напа е почти абсурдно да си намериш работа срещу зима. А до колкото разбрах и ако съм нямала договор и трудно мога да си търся правата. Моя позната се опитва все още да го издирва да ми вземе заплатата и да ми я прати, но той се крие, а ако го открие я лъже и я разиграва или въобще не си вдига телефона. Имаше още доста потърпевши колеги като мен от неговата некоректност, дори бих казала направо наглост.

Ами защо работиш без договор,първото нещо като започнеш работа е да питаш за договор,осигуровки,13-та заплата и отпуск.Като не ти е платил заплатата първия месец защо не отиде да подадеш оплакване.Като си подал оплакване и дойдат на проверка(а тук идват на проверки като има оплакване) и ти си на работа доказваш че работиш за него и никой няма да ти прави проблем(и ще ти плати че песен ще пее).Сега ще си вземеш парите ама друг път.
  • 6 години по-късно...
на 29.11.2010 в 23:01, imeto написа:

Hotel Tofinis Ayia Napa Cyprus
Hotel Tofinis Agia Napa Cyprus
Хотел Тофинис Агиа Напа Кипър
Здравейте и от мен.Искам да предупредя всички които не искат да си имат работа с мошенници.Хотела е собственост на трима братя ,Такис ,Вангелис и Димитри.Не е добре да започвате  да работите там.Освен ,че ще си изгубите времето,ще си съсипете нервите и здравето.Работи се 10 часа в изключително натоварена и изнервяща среда.Лъжите започват още с първата заплата когато дават с по 30 евро по малко на целия стаф без изключение.Всички разбират ,че ги лъжат ,хората могат да смятат,освен това знам какво говорят помежду си ,но всеки си трае за да не си навлече неприятности още от самото начало.На последната заплата историята се повтаря ,но сумата е по-голяма.Всеки сезон персонала се сменя поне два пъти.Един път в началото на юни и след това в началото на август.
Отношението към вас е като към улични кучета.Вие сте нищо и нямате право на нищо.Най-малко можете да си търсите правата.Ако имате подобно нахалство ви изхвърлят и от работа и от къщата за персонала.
Много често се е случвало да изгонят някой ,но новият работник който е дошъл на неговото място да си тръгне още същия ден. В такъв случай веднага обръщат палачинката и докато са се държали с даден човек като с животно изведнъж започват да се правят на загрижени "ама сега къде ще отидеш ,имаш ли къде да спиш" и т.н.И ако номера не мине пак си показват истинското лице.
Договор няма да получите.Никой не поучава и не подписва такъв с изключение на двама или трима души.Може да ви изпратят един текстов документ на имейла но той няма никаква стойност.

За почивни дни забравете.Ще въртят нещата така ,че да не ви ги дадат и да не ви ги платят.

Храната е от предния или по-предния ден и обикновенно е нещо което не може да се преработи и да се даде отново на клиентите.Може да има малко пържени картофи и салата в повечето случаи също стара ,задължително неовкусена като за овце.Ако си поискате олио и оцет ще ви дадат ,но така ,че да не си поискате втори път.

Друг сюрприз който ви очаква са доносниците.Любимците на мистър Вангелис.Донася му се всичко.От това какво си казал ,до неща от личния ви живот.Всичко става за секунди по телефона,нерядко от човека с който си пиете кафето.Разбира се ,всичко е изопачено и изкривено,но в случая не това е важно.Това което мога да ви кажа е да се пазите от ВСЕКИ който е работил повече от два сезона там.

Ако решите да напуснете ще ви отрежат 200 евро за да платят на агенцията да им намери нов работник.Трябва да знаете ,че те нямат право на това ,затова се обадете на ПЕО или в Емигрейшъна или ако не знаете как да постъпите ,се обадете в Българското Посолство в Никозия.Договорите със почти целия персонал не са в ред ,затова се много се страхуват от проверка.

Адрес на посолството на Република България в Никозия, Кипър:

13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia
Тел.: (+357) 22672740, 22672486
Факс: (+357) 22676598

Редактирано от aroktiv (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.