Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер

Featured Replies

Рутера е свързан. Давам отметка на internet protocol избирам obtain an IP addess automatically DHCP enabled мисля че това е всичко. Когато се опитам да отворя http://192.168.1.1 не ми го отваря - интернет не може да отвори тази страница. Проблема стана след reset на настройките на рутера. Рутера е TP LINK TL-WR541G/TL. Доставчика е евроком кабел.

Да разбираме ли, че тази отметка я даваш в настройките на TCP/IP протокола на компютъра, а не в рутера? И ако това е така, какъв ip адрес и маска получава компютъра ти от рутера? Съответно какъв е адреса на dateway-а?

• Автор

Да в компютьра я давам.

IP: 169.254.54.2

Subnet mask: 255.255.0.0

dateway не пише нищо празно е

Да в компютьра я давам.

IP: 169.254.54.2

Subnet mask: 255.255.0.0

dateway не пише нищо празно е

значи нямаш свързаност, опитай с такъв адрес:

192.168.1.2

255.255.255.0

• Автор

да въведон го и пак не излиза dateway и адреса не се отваря. Явно не е за блондинки тази работа. Ето ви скайп на някой ако му се занимава ne_e_iluziq да ми обяснява или да му дам достъп че полудях вече

да въведон го и пак не излиза dateway и адреса не се отваря. Явно не е за блондинки тази работа. Ето ви скайп на някой ако му се занимава ne_e_iluziq да ми обяснява или да му дам достъп че полудях вече

остави на мира гейтуея, той в момента не ти е нужен. И прегледай все пак документацията на маршрутизатора, може там да пише още нещо

Всъщност би ли обяснила какво точно искаш да направиш? Тази картинка, която ни показа от въпросния компютър ли е? Виждам, че имаш свързан скайп, вероятно и интернет, което ме навежда на мисълта, че рутера ти работи.

• Автор

Така преди време си взех лаптоп и рутера с много мъки го нагласих миналия път. Вчера нета е павел проблеми на майка и вместо да рестартира рутера е натиснала резет и е изтрила настройките.

Искам да ги въведа наново защото рутера не е настроен и не работи но не ми отваря адреса съответно http://192.168.1.1

Скайпа ми работи защото връзвам модема към компа за да мога да пиша.

Като правя настройките сменям кабелите разбира се

Аха, така е по-ясно :) Сега въведи /на същото място, което си показала в картинката/ например този адрес: 192.168.1.2 с маска 255.255.255.0

Друго не ти е необходимо на този етап за да успееш да отвориш адреса 192.168.1.1 за настройка на рутера. Разбира се, след като направиш всичко в рутера, ще върнеш автоматичните настройки в компютъра! Ако продължаваш да нямаш достъп до рутера направи отново ресет, този път дръж бутона Reset по-дълго време - около 10 секунди например!

• Автор

Нем отново не се отваря свалиш някаква програма от сайта на рутера която трябва да го инсталира или нещо такова тя ми казва да включа DHCP на рутера къде мога да проверя дали е изключен в книжката не пише

DHCP сървъра е в самия рутер. Можеш да провериш състоянието му от настойките, т.е. точно адреса 192.168.1.1 до който нямаш достъп. Явно не е включен след като компютъра ти не взема конфигурация за tcp/ip от рутера. Пробва ли да рестартираш рутера както ти бях казал?

2 страници приказки, вместо да прочете какво й каза Немо ....

Явно не е за блондинки :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.