Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Internet sharing през Wi Fi

Featured Replies

Здравейте пичове, бях пуснал преди време една тема за проблем с интернета, на която се отзоваха много хора, за което искрено им благодаря.

Тази тема е донякъде продължение/разрешение на предишната. И така :

2 лаптопа с WiFi карти - правя Ad Hoc мрежа. Дотук добре. Идеята е да вържа в Bridge WiFi и LAN картатите на единия комп и чрез мрежата да шервам нет.

Както страна ясно от предишната тема доставчикът ми дава интернет по IP и МАС (т.е с други не става). По този начин обаче, направя ли Bridge-а - той има нов МАС адрес и интернет няма. Не ми се пробва с SMAC, а и не знам дали ще мога да сменя МАС-а на Bridge-а.

Друг страничен проблем е , че при наличие на Bridge компютрите не щат да се свържат един към друг. (може аз да не съм направил правилно мрежата WiFi ).

Затова ще ви бъда много благодарен за съвет и евентуално кратко tutorial-че по темата :wors:

Благодаря на всички

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Тъй като никой не се нае да даде мнение по темата sad.gif след дълго търсене по форуми и приятели стигнах до решение на проблема. Ще го постна за тези, които се интересуват и може да срещнат подобен.

Настройват се безжичните карти по следния начин - с ИПта и маски от една мрежа, но за гейтуей на втората карта се задава ИПто на първата ( тази на хост компютъра)

След това се използва CHX I NAT, с която се създава ново правило, за да може пакетите от ЛАНа да се пренасочват към тези от WiFi.

Така интернет има и на двата компа, но за да работи CHX трябваше да изключа FIREWALL-a , a двата компа не се виждат в мрежата.

Ще опитам довечера да направя одобно нещо със CCProxy и ще постна резултата

Със CCProxy работи без проблеми... USB Wi-fi на Асус работещ в Access Point режим и с проксито настроено си се браузваше всичко на лаптоп настроен към мрежата...

Здравейте,

Искам да ви попитам що се мачите с разни такива програмки за да си шернете нета през каквото и да е устройство??????

Като ХП-то е достатачно интелигентно и можете да си го направите през него без такива допълнителни програми ??????????

Това нещо което се опитваш да направиш можеш да го направиш по същия начин както правиш шерване на интернета през лан карта и ще ти се виждат и двата компютъра и нет ще имаш и на двете машини.

С уважение: SCORPIO

Тоя номер е отдавна известен (но твърде стар и не недежден),така че купи си едно рутерче клонирай mag-а и си даваи интернет ако иска6 на 20 лаптопа.

Access point only(suxxxxx)

Тоя номер е отдавна известен (но твърде стар и не недежден),така че купи си едно рутерче клонирай mag-а и си даваи интернет ако иска6 на 20 лаптопа.

Access point only(suxxxxx)

<{POST_SNAPBACK}>

Бравоо, било старо и ненадеждно. Я не се изказвайте така де. Щом го има и настоящите и бъдещи версии на ОС като услуга, то май не е нито едното, нито другото. И в момента го ползвам за връзка между настолен компютър и лаптоп. PC то под MS Vista, а лаптопа под Win XP.

• Автор

SCORPIO и nickfox, можете ли да ми обясните с думи прости и стъпка по стъпка как точно да го направя, че май не съм много в час.

Благодаря. Поздрави.

• Автор

Пичове , направих го !!!! Без никакви досадни програмки. Просто е трябвало да конфигурирам компа като SERVER.

Сега компютрите се виждат в мрежата, но все още не мога да влизам в тях. Е това е бял кахър

• 1 месец по-късно...

STormDevil обяснио ми подробно моля те как да пусна интернет на лаптопа от РС.Вързал сум ги през wi-fi и се виждат както и шернатите устройства но нет няма.Ползвам LAN мрежа а нета е чрез dail-up през PPPOE. :ph34r:

• Автор

@epcilon

Значи виж как тръгна при мен.

Windows - а поддържа InternetSharing. За целта трябва да си стартираш Network Connection Wizard-a и катоте пита как се свързва компа към нета цъкваш най-горната опция (т.е. че компа ти е свързан директно към интернет и можеш да шерваш нет на други компове в локалната мрежа). После ще те пита коя ти е активната конекция - казваш LAN, после ще те пита на кой харуер да шернеш - казваш Wi-Fi и даваш газ докрая.

Така Wi-Fi ще ти се настрои автоматично на 192.168.0.1.

Слагаш си Wi-Fi на лаптопа да речем на 192.168.0.11 и като gatewаy му задаваш адреса на Wi-Fi на компа (192.168.0.1). Ако е необходимо трябва да зададеш и DNS-ите. Еми това е . Успех

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.