Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

X64 Vista или 7

Featured Replies

Хора моя компютър е със 3ГБ РАМ и AMD Athlon 64 Dual Core processor 4000+ 2,1Ghz та изкам да попитам дали ще е проблем ако му сложа 64 битов Windows(Vista или 7)защото процесора ми е 64 битов и искам да ползвам максималната му производителност,но ме притеснява това че нямам 4 гига рам сега в момента съм с vista ultimate X86 и ми върви перфектно но искам да пробвам х64 извинявам се ако темата се повтаря някъде

32 битов 7 или 32 битова виста. Ти си реши ... По-принцип 7 е по-лек, но по-нестабилен.

От 64 битова ОС ако нямаш над 4 ГБ памет няма особен смисъл.. или ако не е сървърна машина.

• Автор

по други форуми съм чел коментари на хора които сас 2ГБ рам и са с 64 битови ОС казват че компютрите им работели по-бързо затова питам и аз дали ще има някакви проблеми ако сложа 64 ОС и дали ще ми товари много

От към производителност едва ли ше видиш разлика. Най-много някой драйвер да не тръгне. :cool:

• Автор

по други форуми съм чел коментари на хора които сас 2ГБ рам и са с 64 битови ОС казват че компютрите им работели по-бързо затова питам и аз дали ще има някакви проблеми ако сложа 64 ОС и дали ще ми товари много

ще пробвам пък ще видим какво ще стане

7 64 е много по бърз и стабилен от която и да е Виста. точка.

• Автор

мен ме интересува дали една от двете 64 ОС(по конкретно виста защото 7 още не е излезнал официално)ще върви на 3ГБ рам и атлон 4000+ х64

Редактирано от Spellbound91 (преглед на промените)

32 битов 7 или 32 битова виста. Ти си реши ... По-принцип 7 е по-лек, но по-нестабилен.

От 64 битова ОС ако нямаш над 4 ГБ памет няма особен смисъл.. или ако не е сървърна машина.

Разбирач голям, само наизуст говориш.

Аз съм с процесор Intel E7200 с 2GB Ram 1066 МХZ, на ОС Windows 7 64 bit и съм много доволен.

Рам паметта е заета само в случаите когато се инсталира дадена игра и е пусната друга в момента да се играе.

При стартиране на компютъра е заета 720Mb, което е съвсем нормално.

мен ме интересува дали една от двете 64 ОС(по конкретно виста защото 7 още не е излезнал официално)ще върви на 3ГБ рам и атлон 4000+ х64

Щом си само с 3 гб. не ти трябва 64 битова ОС - губи й се смисъла (най-общо казано) при толкова рам. Една 32 бит. отчита до 3.25 гб. рам, така че спокойно си карай с 32 Виста, или 7-ца и не се занимавай излишно.

П.П. Освен това, 64 битовата ОС заема и повече място на харда.

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

• Автор

Аз съм с процесор Intel E7200 с 2GB Ram 1066 МХZ, на ОС Windows 7 64 bit и съм много доволен.

Рам паметта е заета само в случаите когато се инсталира дадена игра и е пусната друга в момента да се играе.

Пич на теб 64 ОС ти дърпа по малко рам от колкото на мен 86(при мен е виста)на мен в момента с активна мозила,антивирусна и скайп ми заема 1,15ГБ РАМ при наличие на 3ГБ ддр2 800мхз

Вас в шаулин не са ли ви преподали http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit

Айде погледни какви са предимствата и какви са недостатъците като наблегнеш на 32 vs 64 bit.

И като цяло ограмоти се какво изобщо означава 64 битова архитектура и какви са и приоритетите!

• Автор

Щом си само с 3 гб. не ти трябва 64 битова ОС - губи й се смисъла (най-общо казано) при толкова рам. Една 32 бит. отчита до 3.25 гб. рам, така че спокойно си карай с 32 Виста, или 7-ца и не се занимавай излишно.

Ето ви едно коментарче на потребител на замунда """Стига с тая РАМ, защо всичко живо това пише...не всичко е това колко рам ще разпознае -С 2ГБ Рам съм и х64 архитектура на процесора, винаги съм ползвал х64 операционни системи, за момента (и за напред) съм с Windows 7 x64 и машината буквално ЛЕТИ сравнение с ж86, а и съм забелязал че крашването при х64 е в пъти по малко от х86 (но по приницп Win7 нема такива проблеми) И така де, имате ли х64 (аз съм с Kotlon 5000+ X2 64) процесор и 2гб рам инсталирайте х64 Windows (Win7! :) ) Относно игрите - при мен вървят перфектно (например ГТА4 която се води тежка си я играя на МАКС резолиция и Медиум качество на тези 2гб рам с не кой знае какво видео... - Х64 използвайте си възможностите на ПС-то щом ги имате ..."""

Пич на теб 64 ОС ти дърпа по малко рам от колкото на мен 86(при мен е виста)на мен в момента с активна мозила,антивирусна и скайп ми заема 1,15ГБ РАМ при наличие на 3ГБ ддр2 800мхз

Колкото повече физическа памет имаш на компа си, толкова повече от нея използва и самата ОС.:)

Че то който и да е 7 е по-бърз от коя да е виста. :)

Чe коя версия Windows 7 64 си тествал, та пишеш толкова категорично? При мен издържа 1 месец и взе да тегави, даже иконите в старт менюто се появяваха една след друга мозилата се бавеше при стартиране, накрая го изтрих.Това си е една недовършена OS. Затова пък Vista 64 при мен върви много бързо и стабилно.

Ако трябва да изразя окончателно мнение то: Vista 64 е най добрият 64 bit Windows. При 32 битовите Win 7 e по бърз, но засега също по нестабилен от Vista 32bit.

Win 7 е с по голямо бъдеще, но засега това са реалностите.

• Автор

Ето ви едно коментарче на потребител на замунда """Стига с тая РАМ, защо всичко живо това пише...не всичко е това колко рам ще разпознае -С 2ГБ Рам съм и х64 архитектура на процесора, винаги съм ползвал х64 операционни системи, за момента (и за напред) съм с Windows 7 x64 и машината буквално ЛЕТИ сравнение с ж86, а и съм забелязал че крашването при х64 е в пъти по малко от х86 (но по приницп Win7 нема такива проблеми) И така де, имате ли х64 (аз съм с Kotlon 5000+ X2 64) процесор и 2гб рам инсталирайте х64 Windows (Win7! :) ) Относно игрите - при мен вървят перфектно (например ГТА4 която се води тежка си я играя на МАКС резолиция и Медиум качество на тези 2гб рам с не кой знае какво видео... - Х64 използвайте си възможностите на ПС-то щом ги имате ..."""

До автора на темата. С твоя процесор съм и с по-малко рам(2гб) и каквото да му сложа на компютъра лети. Пробвал съм Виста х86 и х64 и буквално си лети и с двете системи. Проблема при х64 беше, че някои от "хапченцата" за програмите не тръгнаха и затова се върнах към х86. До колкото знам този проблем отдавна е изгладен. Разликата която на пръв поглед ми се наби на очи беше, че оценката която Уиндоуса ми дава при х86 е 4.8, а при х64 е 5.0! Всичко друго си е същото и си върви перфектно! Мнения много. Най-добре сам се убеди като пробваш кое ще е най-добре за теб. :) Поздрави!

Чe коя версия Windows 7 64 си тествал, та пишеш толкова категорично? При мен издържа 1 месец и взе да тегави, даже иконите в старт менюто се появяваха една след друга мозилата се бавеше при стартиране, накрая го изтрих.Това си е една недовършена OS. Затова пък Vista 64 при мен върви много бързо и стабилно.

Ако трябва да изразя окончателно мнение то: Vista 64 е най добрият 64 bit Windows. При 32 битовите Win 7 e по бърз, но засега също по нестабилен от Vista 32bit.

Win 7 е с по голямо бъдеще, но засега това са реалностите.

Всички от бетата до сега. Едишъни Home Premium и Ultimate. А и в първия ми пост съм споменал за нестабилността на 7. :)

• Автор

До автора на темата. С твоя процесор съм и с по-малко рам(2гб) и каквото да му сложа на компютъра лети. Пробвал съм Виста х86 и х64 и буквално си лети и с двете системи. Проблема при х64 беше, че някои от "хапченцата" за програмите не тръгнаха и затова се върнах към х86. До колкото знам този проблем отдавна е изгладен. Разликата която на пръв поглед ми се наби на очи беше, че оценката която Уиндоуса ми дава при х86 е 4.8, а при х64 е 5.0! Всичко друго си е същото и си върви перфектно! Мнения много. Най-добре сам се убеди като пробваш кое ще е най-добре за теб. :) Поздрави!

Благодаря за инфото :) значи скоро ще минавам на Х64 ОС ;)

Благодаря за инфото :speak: значи скоро ще минавам на Х64 ОС :clap:

Значи... :clap: Много по-добра идея е да имаш качествена и добре настроена памет в БИОС, в двоен канал отколкото да са сменяш различни ОС-и. Ако не използваш някакви особено лакоми приложения за памет е по-важно да е в двоен канал и ниски тайминги отколкото 4 ГБ под Виста 64. Те така, препоръката ми е за 2 ГБ качествена памет и ХП отколкото 4 ГБ под тежкотоварната 64 Виста. Понякога се чудя как на толкова много хора не им прави впечатление разликата и насила се набутват с виста ? А ако ще да е 64 то нека да е Уин-7, работи видимо а и на практика по-добре. А ако искаш някаква наистина по-сериозна производителност то си помисли за поне лек клок на системата и оптимизация на самата ОС. Самата смяна на версията ОС няма да ти донесе някакви особени предимства и производителност. Но тествай сам и се увери кое е най-доброто за теб, успехи :clap: Например с няколко имиджа и после можеш да ги сменяш и тестваш бързо с едни и същи приложения/игри ?

• Автор

е готово вече съм с windows 7 ultimate N x64 няма IE и WMP ама за сега толкова ще го видим какво представлява новия windows

как решихте да ги слагате на кантар всяка си има предимства примерно вистата има излезъл вече сървис пак  а 7-та е още в разработка така да се каже поизчистиха малко бъгове но има още много тъи че XP SP3 ти минават всички главоболия  за сега. всичко зависи от съпорта 

• Автор

така ето го и първия проблем когато дам на windows да ми направи оценка на ПС ми излиза този прозорец

post-223865-1255098775,97_thumb.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.