Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избора на лаптоп

Featured Replies

Решил съм да си взема един от двата лаптопа.

Dell Studio 1555

15.6" (39.62 cm.) Widescreen High Definition (1366X768) WLED with TrueLife

ATI Mobility RADEON HD 4570 256MB

Integrated 2.0 Mega Pixel Camera

Intel Core 2 Duo T6500 2.10 GHz, 2 MB L2

4096 MB (2x2048) 800 MHz DDR2 Dual Channel

Intel Cantiga GM45 Chipset

500 GB SATA 5.4 krpm

8X DVD+/-RW Drive

Intel High Definition Audio 2.0

10/100/1000 LAN

Wireless 1397 (802.11b/g) Mini Card

Bluetooth 370 Card

54 mm ExpressCard slot

4 USB

HDMI connector

VGA

RJ-45

AC adapter connector

Audio jacks

4-pin IEEE 1394 port

Free DOS

Primary 6 cell 56W/HR LI-ION battery

2.77 kg

3 години гаранция

или

HP PAVILION DV5-1250EQ NG217EA

- ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР

- CPU AMD TURION X2 ZM-82 2.2GHz (CACHE 2MB)

- DISPLAY 15.4" WXGA (40 CM) (1280x800) HD BRIGHTVIEW

- RAM 4GB DDR2

- HDD 400 GB SATA 5400 RPM

- ODD SUPERMULTI DVD RW DL LIGHT SCRIBE

- VIDEO ATI RADEON HD 3650 512MB (UP TO 1789MB)

- WLAN 802.11 B/G, BLUETOOTH, CARDREADER

- HP PAVILION WEBCAM

- E-SATA, HDMI OUT, FIREWIRE, FINGERPRINT

- HP MOBILE REMOTE CONTROL

- 3D SOUND SPEAKERS

- WINDOWS VISTA HOME BASIC

- BATTERY 6-CELL

- ТЕГЛО 2.65 КГ

Моля Ви помогне те ми да избера!!!

Вземи си DELL-a.По-добър е.

Относно HP PAVILION DV5-1250EQ NG217EA - серията DV5 дава изключително много дефекти,а и процесор AMD..... - не си вземай такъв лаптоп!

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Естествено че дел-а.

ХП едно че са кофти марка за мобилни компютри, друго че тоя модел е АМД.... :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

И каква е разликата между AMD и Intel ????

че с едния се топлиш зимата. :)

А сега сериозно, и аз харесвам повече Dell, тоя даже е с по-голям хард. По нищо не отстъпва на другия. А пък и интела си е интел. Не че толкоз съм му фен, но не мога да им отрека предимството.

Никаква, това е тема за болни фенове и маняци. С няколко думи, Дел-а е последен и актуален модел лаптоп а HP-то е ремастеред, т.е. освежено и понапомпано с памет и нов тв.диск но си е на две години възраст. Очевадната разликае е в дисплея - Дел-а е с минимума за хай-дефинишън като дисплей, резолюция и видео карта. ХП-то е няколко години назад в това отношение а и няма начин след като просто е стар модел. има разлика в матрицата, HP е доста по-лъскаво, сам трябва да определиш какъв тип матрица ти пасва на очите. И последно е с лицензна Виста. С оглед на излязлата седмица e тъпо да даваш пари за нея.

Присъединявам и моето мение - купи си Дел-а wink.gif

Процесорите на AMD и Intel се произвеждат по почти един и същи начин.Едните държат патент за едно другите за друго.

И двата производителя имат и "добри" и "лоши" процесори.Имал съм лаптоп с интелски процесор в момента имам с AMD разликите са минимални.Температурите са горе долу еднакви.Че някои производители с цел икономия слагат кофти охладители си е друг въпрос.

Факт е че на пазара се предлагат повече лаптопи с интелски процесор но това не означава че са по добри.Потърси информация в гугъл Интел вече загуби няколко дела заради нелоялна конкуренция и е глобен със солидни суми.

От двата предложени лаптопа аз бих взел Dell Studio 1555.

Но за тези пари можеш да си вземеш лаптоп с по-добри характеристики.Разгледай моделите на ACER и ASUS.Вярно че са само с "две" години гаранция но пък за същите пари предлагат доста по добри модели.

• Автор

Но дали на делла ще тръгне играта Rise.Of.The.Argonauts

## Изисквания за играта: Минимални системни изисквания: Windows XP/Vista. (if running Windows Vista SP1 is recommended); DirectX 9.0c; Pentium 4 @ 3.4GHz or equivalent Athlon 64 CPU; XP - 1GB RAM / Vista – 1.5GB RAM; Graphics Card: GeForce 7600 / Radeon X1800 or above; -DirectX Compatible Sound Card.

Препоръчителни: Windows XP/Vista. (if running Windows Vista SP1 is recommended); DirectX 9.0c; Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz or Athlon X2 3800+; 2GB RAM.; Graphics Card: GeForce 8800 or ATI Radeon HD 3800 series; Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Sound Card.

За тръгването - ще тръгне, макар и не на макс настройки.Но този DELL не е геймърски лаптоп, а мултимедиен.Но е в пъти по-добър от HP-то с AMD процесор, който е поне с 30% по-слаб от интелския си аналог. ;)

Може ли да ми препоръчате лаптоп с порт за дигитална видеокамера(1394) до 1300лв. Препоръчително е да има 4гб рам,двуядрен процесор и HDMI, но най-важно е въпросният порт. Единственият, който видях е Dell Vostro 1015 и този в темата Dell Studio 1555. Ако може препоръчайте ми други варианти. Естествено търси се най-доброто за парите. Благодаря предварително.

П.П. Лаптопът е за колега на баща ми, който има камера и затова е толкова важен въпросният порт.Аз лаптопите ги пледах от laptop.bg, не че ще е проблем от другаде.

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

Може ли да ми препоръчате лаптоп с порт за дигитална видеокамера(1394) до 1300лв. Препоръчително е да има 4гб рам,двуядрен процесор и HDMI, но най-важно е въпросният порт. Единственият, който видях е Dell Vostro 1015 и този в темата Dell Studio 1555. Ако може препоръчайте ми други варианти. Естествено търси се най-доброто за парите. Благодаря предварително.

П.П. Лаптопът е за колега на баща ми, който има камера и затова е толкова важен въпросният порт.Аз лаптопите ги пледах от laptop.bg, не че ще е проблем от другаде.

Не взимай DELL-а, ако искаш да си на ХР. Няма коректни драйвъри, по-конкретно за звука.

Сега на дела няма офицялни драйвари за ХР ( по конкретно за звука). Аз имам DELL, но той е с виста и съм много доволен. Ако държиш до си с ХР можеш да се разровиш из нета и ще си намериш драйвери и за ХР на братовчетка ми отлично баца и засега няма проблеми

Лаптопа не е за мен, но ако човекът реши да го вземе и лаптопа дойде без ОС, аз ще му сложа виста или 7.

• Автор
Но за тези пари можеш да си вземеш лаптоп с по-добри характеристики.Разгледай моделите на ACER и ASUS.Вярно че са само с "две" години гаранция но пък за същите пари предлагат доста по добри модели.

След като послушах колегата от по горния пост реших да разгледам Асус , Acer и попаднах на тези модели какво смяте за тях????

Asus

Eкран: 17.3“ (43.9 cm) HD 1600 x 900 Glare Type

CPU: Intel Core 2 Duo T6500 /2.10GHz /2 MB

RAM: 4GB (2x2GB) DDR 2 /800 MHz

HDD: 500 GB /5400 rpm /SATA

DVD±RW

VC: NVIDIA GeForce G120M / 1GB VRAM

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, LAN, 4xUSB 2.0, 1xHDMI,

3-in-1 Card Reader, 1.3MPx Camera, VGA

Тегло: 3.30 кг

24 месеца гаранция

1445 lv.

Acer

Eкран: 15.6“ (39,6 cm) HD (1366x768) Cine-Crystal

CPU: Intel Core 2 Duo T6600 /2.2GHz

RAM: 4 GB (2x2GB) DDR 2 /800 MHz

DVD±RW Super Multi

VC: ATI Mobility Radeon HD 4570 /512MB

LAN, Wi-Fi 802.11 b/g/n, 4xUSB 2.0,

5-in-1 Card Reader, 0.3MPx Camera,

Bluetooth, 1xHDMI

Тегло: 2.80 кг

12 месеца

гаранция

1245 lv

След като послушах колегата от по горния пост реших да разгледам Асус , Acer и попаднах на тези модели какво смяте за тях????

Asus

Eкран: 17.3“ (43.9 cm) HD 1600 x 900 Glare Type

CPU: Intel Core 2 Duo T6500 /2.10GHz /2 MB

RAM: 4GB (2x2GB) DDR 2 /800 MHz

DVD±RW

VC: NVIDIA GeForce G120M / 1GB VRAM

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, LAN, 4xUSB 2.0, 1xHDMI,

3-in-1 Card Reader, 1.3MPx Camera, VGA

Тегло: 3.30 кг

24 месеца гаранция

1445 lv.

Acer

Eкран: 15.6“ (39,6 cm) HD (1366x768) Cine-Crystal

CPU: Intel Core 2 Duo T6600 /2.2GHz

RAM: 4 GB (2x2GB) DDR 2 /800 MHz

DVD±RW Super Multi

VC: ATI Mobility Radeon HD 4570 /512MB

LAN, Wi-Fi 802.11 b/g/n, 4xUSB 2.0,

5-in-1 Card Reader, 0.3MPx Camera,

Bluetooth, 1xHDMI

Тегло: 2.80 кг

12 месеца

гаранция

1245 lv

Аз бих взел ACER вярно че е с по малък дисплей, но пък като дизайн ме кефи повече.С малко по бърз процесор е и видео картата му е добра като за лаптоп.Пък и е с 200лв по евтин. Гаранцията на ACER e 24м. за физически лица 12м. за фирми.

• Автор

Аз бих взел ACER вярно че е с по малък дисплей, но пък като дизайн ме кефи повече.С малко по бърз процесор е и видео картата му е добра като за лаптоп.Пък и е с 200лв по евтин. Гаранцията на ACER e 24м. за физически лица 12м. за фирми.

Е добре коя от двете видео карти е по добра на Acera или на Asus-a

Картата на Asus-а е по-добра, но резолюцията е по-лоша (1600х900 за 17" екран е доста лоша резолюция за вертикала).Освен това изработката на Acer e по-добра.А и при работа с графични програми основната дейност се извършва от процесора.

За мен лично с тая видео карта Аsus-а е по-добър http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-120M.14953.0.html

ето и за видео картата на Acer-а http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html

Пък като цяло мисля ,че Асус е по-добрия избор , за да няма засегнати казвам ,че това си е лично мое мнение по тоя въпрос.

Редактирано от nordviking (преглед на промените)

Недей да купуваш Acer създават проблеми моят за една година и половина му замина харда и видеоплатката,за първото стоя 1 месец в сервиза за второто 4 месеца, като втория ремонт беше извънгаранционен, видеокартата струваше 450 лв. Не поглеждайте към тази марка, става въпрос за лаптоп струващ 2400 лв представям си евтините!?

Недей да купуваш Acer създават проблеми

Това е просто смешно! Всичко зависи за кой точно модел става дума-не може да се говори така наизуст.Между другото към днешна дата серията GameStone на Acer дава най-малко дефекти от всички марки мобилни компютри, продавани в България. Така, че най-малко това би било повод за предпочитане или непредпочитане на даден модел.Хайде да даваме малко по-професионални съвети на питащите тук, а не от рода "Този салам не е хубав ,защото аз преди два дена ядох салам и не ми хареса..." :ph34r:

По отношение на препратките към Notebookcheck, данните там са доста подвеждащи АКО ГИ ПРИЕМАМЕ БУКВАЛНО!

Аз също бих взел Acer-a!

Имам Acer Aspire 5101,преди седмица направи 3 години-зверско използване,почти непрекъснато работи-нямам абсолютно никакви хардуерни проблеми!За мен тази марка е доста добра по отношение цена-качество!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.