Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка по сигурността на опасни файлове

Featured Replies

Здравейте. Имам въпрос. Има ли начин да се направи следното: известно е, че при XPSP2+IE7 и по-нови, при сваляне на опасен файл през браузера, автоматично изкарва съобщение преди да стартира файла - изписва има ли сертификат файла (Publisher) Това много помага, защото ако е валиден, файлът е чист. Обаче ако се сваля архив, при разархивирането на същия файл това съобщение не се изкарва и направо се стартира. Същото е и при сваляне през торент клиент и така нататък. Може ли да се направи винаги да изкарва този прозорец? Много би ме улеснило, защото още по-рядко ще ми се налага да сканирам за вируси. Ако някой не се сеща за какво говоря:

95864989.png

Засега единствено успях в папка да задам View- details и да добавя "publisher" и ако е празно полето, значи няма. Но това при създаване на нова папка трябва пак да се прави, отнема време и се губи смисъла на улеснението. Ако пък задам всички папки да изглеждат еднакво, така пък се губи автоматичното разпознаване на музикални папки и т.н.

Въпросът ми е много конкретен и алтернативите ги знам. Честно казано не мисля, че е възможно, не намерих нищо в нета. Но аз да си питам :D

По добре си сложи нод 32 и е се плаши има и на бългърски даже.А този прозорец мен даже ме дразни за таи работа си имам файърфокс и по принцип не означава че файла е опасен.

Здравейте. Имам въпрос. Има ли начин да се направи следното: известно е, че при XPSP2+IE7 и по-нови, при сваляне на опасен файл през браузера, автоматично изкарва съобщение преди да стартира файла - изписва има ли сертификат файла (Publisher) Това много помага, защото ако е валиден, файлът е чист. Обаче ако се сваля архив, при разархивирането на същия файл това съобщение не се изкарва и направо се стартира. Същото е и при сваляне през торент клиент и така нататък. Може ли да се направи винаги да изкарва този прозорец? Много би ме улеснило, защото още по-рядко ще ми се налага да сканирам за вируси. Ако някой не се сеща за какво говоря:

95864989.png

Засега единствено успях в папка да задам View- details и да добавя "publisher" и ако е празно полето, значи няма. Но това при създаване на нова папка трябва пак да се прави, отнема време и се губи смисъла на улеснението. Ако пък задам всички папки да изглеждат еднакво, така пък се губи автоматичното разпознаване на музикални папки и т.н.

Въпросът ми е много конкретен и алтернативите ги знам. Честно казано не мисля, че е възможно, не намерих нищо в нета. Но аз да си питам :D

Е как така при разархивиране автоматично се стартира ?

Преди да го стартираш отвори Properties и погледни за Publisher

Ако антивирусната ти не открие нищо подозрително, няма смисъл от този диалогов прозорец.

Нямаш ли антивирусна? Почти всяка антивирусна сканира архивите (ако е зададено) преди записът им върху диска.Аз съм с Нод32 (виж с F5 в разширените настройки) и той често е улавял разни гадове скрити в архиви,често кракове за програми,кей генератори и какво ли още не използват за да ти заразят компа.

post-19765-1255500157,97_thumb.jpg

• Автор

Темата може спокойно да бъде заключена.

Темата може спокойно да бъде заключена.

Отказа се да чакаш полезен отговор, или намери някакво решение ?

Във втория случай не би било излишно да споделиш.

• Автор

Отказа се да чакаш полезен отговор, или намери някакво решение ?

Във втория случай не би било излишно да споделиш.

ПЪРВОТО! :down:

• Автор

След като, както се очакваше, не успях да го направя, се наложи да ползвам алтернатива. Все пак ще споделя, на някой може да му е от полза.

Под Windows 7 пуснах UAC. Хубавото спрямо този на виста е, че за standard user-а и admin-а настройките за него може да са различни. Като цяло е по-развит, може да се разкара затъмняването на екрана при поява на диалоговия прозорец и контролира при какви ситуации да се показва. В крайна сметка тези съобщения също проверяват |signature| на файла, което ми трябва. Така се наложи да спирам генерално другото, а да не се показват сто въпроса за едно и също нещо. Ето какво направих:

1. IE7/8=> Tools => Internet options => Advanced => Security => отмаркира се Check for signatures on downloaded files.

2. start => run => gpedit.msc => User configuration => Administrative templates => Winows components => Attachment manager => Do not preserve zone information in file attachments = Enabled.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.