Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wireless network connection иконка

Featured Replies

Опитвам се да свържа компютъра си чрез bluetooth към wireless connection на бтк adsl модема. Проблема е че в Network connections нямам икона Wireless Network Connection, която явно ми е необходима за да направя настройките на връзката за мрежата. Въпроса ми е как да я появя тази важна иконка? Използвам допълнително блутут usb устройство PriVileg.

И как си я представяте тая работа - bluetooth са се свърже с WiFi ?????????????

Ще ви трябва Том Круз от "Мисията невъзможна".

И темата, и първия отговор са директно за Бисери ;)))

• Автор

хахахахахаха Коментарите ви наистина са много остроумни! Оценявам усилията ви да помогнете ;);)

Пояснение: съответното usb bluetooth устройство се появи с диск към него, който съответно използвах за инсталация на драйвери. Какви повече драйвери са ми необходими и къде да ги търся?

За Том Круз не знам как си пуска интернет безжично, но на другия ми компютър се получи (с вграден блутуут).

хахахахахаха Коментарите ви наистина са много остроумни! Оценявам усилията ви да помогнете :D:P

Пояснение: съответното usb bluetooth устройство се появи с диск към него, който съответно използвах за инсталация на драйвери. Какви повече драйвери са ми необходими и къде да ги търся?

За Том Круз не знам как си пуска интернет безжично, но на другия ми компютър се получи (с вграден блутуут).

Няма да стане работата, забрави. Това е външно блутуут устройство, което е предназначено само за този режим. А другият ти компютър, който е с вграден блутуут най-вероятно си има и вграден уайрлес модул, или нещо подобно.

Тук някой сериозно омеша Wi-Fi и Bluetooth....

parker , сигурен ли си че е устройството наистина е Bluetooth? АКо е такова, то няма никакъв шанс да се свърже с безжичния модем на БТК или която и да е друга безжична мрежа.

EDIT:

От къде пък да знаеш, може би има интеркънекшън стандарт... на другия комп станало :blink:

То това ще да е като RFC-то за гълъбите.....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

От къде пък да знаеш, може би има интеркънекшън стандарт... на другия комп станало ;)

• Автор

Мерси за отговорите, май нещата започнаха да ми се избистрят в главата... но за wireless-а няма надежда :biggrin:

Ей, как не се сетихте...то PCI картите са за блутуут сигурно :mad:

Аз бих те посъветвал PCI поради ред причини (щом може да сложиш такава) но не на последно място скоростта. Направи си справка каква е скоростта, с която може да пропуска USB 2.0 и то теоретично ;)

при мен проблема е че след като си инсталирах убунтуто цъквам копчето на wifi и ми се задейства блутута ....направо се оцъклих ....на всичко отгоре и работи защото се свързах с мобилния ми тел. ама за wifi големи ядове ...какво ли не четох ...какво ли не пробвах ама нъц... няма подръжка за HP Pavilion dv5000 ...има някакви алтернативни драйвъри ама за да ги инсталирам трябва да имам интернет за да ъпдейтна убунтуто ....е да ама аз хващам от съседите само през wifi ...и така въпреки желанието ми за миграция към линукс ще се откажа защото дори и в последния релииз на убунто проблема с някъв скапан драйвер не е намерил решение......

Пако, не знам защо точно тук си постваш проблема, има си нарочен раздел за Линукс поддръжка

Колкото до проблема ти, потърси някакъв workaround като: System->Administration->Hardware Drivers and select the Broadcom b43 option. If it is not there, you can install b43-fwcutter

Или както е рапортувано, че е оправено тук

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Device/Broadcom_BCM4311_rev_01_(ndiswrapper)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.