Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с компа

Featured Replies

колеги помагайте...

проблема накратко:

Имах работа и оставих компа включен без видими проблеми... когато се прибрах той просто не искаше да включи.

Както си седях ....реши да се пусне сам... но забиваше когато е във уиндоус... имал съм случаи съм му инсталирал и уиндоус 7... без проблеми.Но не задълго.

Сега вмомента съм го разглобил и сглобил из основи.

държа го към захранващата мрежа и наблюдавам тикове отвреме навреме във вентилаторите.Случвало се е когато завъртя вентилатора (подобно на стартер) да се пусне компа .. но пак не за дълго.С една дума вмомента даже тръгва от самосебе си за около 5 секунди и спира и така постоянно... после се успокоява... но от пауър бутона пали рядко... при това зелената лампичка премигва нервно и тя... незнам какво да правя вече ми писна...

Пс: не е от захранването .. пробвал съм с други изобщо не пали.

Пс2: Второ наблюдение..гледам спря да премигва зелената лампичка,но не иска да тръгне докато не махна захранването на един от двата ми хард диска.... е кажете това нормално ли е?! Да се смея ли да плача ли вече незнам...

Редактирано от spellsingero (преглед на промените)

Разкачи твърдите дискове, флопита и оптични у-ва и опитай пак. Включително и с друго захранване.

Ако имаш възможност намери от приятели части съвместими с твойте и една по една тествайте и заменяйте.Все ще покаже от кое е.И каква е конфигурацията?

Възможни причини много.Най-вероятно дъното ти прави проблеми.Пробвай да му ресетнеш биоса.Но все пак не е зле да споделиш какви са компонентите.

• Автор

Абсолютно всичко дотук е пробвано и просто никакъв ефект.. .дъното ми е Асрок К8 НФС3 с 2х512 рам съм с 1 хард АТА и 1 САТА по 80 гб, с 2 ДВД-та ... общо взето... процесор АМД Семпрон 2800+ 1.6 Гхз...

Всичко е пробвано разглобен е до основи и не иска и не иска.. о.О вече съм в шок хаха

Този чипсет имаше неприятният проблем да гори без причина.През мен са минали поне две дузини дъна с подобен проблем.Незнам какво да те посъветвам.Сега когато тръгне компютъра появява ли се нещо на монитора?Пробвай да флашнеш биоса.Ако нищо не стане потърси си подобно дъно втора ръка.

Ще ти предложа един нестандартен подход, при поправка на един компютър ми се случи и прилича на твоя случай. Тана наречения от тебе пауър бутон и ресета сигурно са отпред на панела. Разкачи панела и виж как контактуват бутоните. Понякога щипката, която държи бутона не го държи пранилно и бутона стои постоянно натиснат или не може да се натисне. Пробвай да го махнеш от щипката и ръчно да цъкнеш, за да запали. По принцип тези бутони дават само накъсо и оттам пали. Крайния вариант е да не работи съвсем бутона и да разпоиш кабелчета от нето и да ги дадеш накъсо закратко за да запали. Ако пали така, просто търси подобен бутон или нещо като цека ключе. С прещракване да пали.

• Автор

Пробвах да го припаля без ключа направо от пластините... никакъв ефект... смисъл пали и гаси... тръгва да светва видеото но... ГАСИ.. още малко и ще го хвърля ... няма да се занимавам дълго..все пак пародията каква е... цяла зала и сумати компютри минават през ръцете ми и биват успешно управени ... но когато опра до моя компютър... нищо не е както трябва и спасение няма.... еми .. съдба :)

PS: Наблюдение незнам кое си поред: Пробвах едно друго дъно да му извадя биос чипа и да му го сложа пак... започна да дава същите проблеми :D май май натам отиват работите фърли го и н са занимавай става работата.Ще пробвам да сложа чип от К7 Ъпгрейд на К8 и ще видя кво ще се случи... но това малко по-късно и ако не стане след това ще изхвърля тези боклуци ... ако ще да ме пишат в държавния вестник!

• Автор

Хм... тръгна в крайна сметка,но ми върти номера.. прещтраква нещо вътре и рестартира постоянно... от какво ли...

ПС: Ето ви една новина,странна,но факт!

Усетих,че хардовете и СД-то някък си претоварват захранването,та затова си експериментирах и включих отделно захранване за периферните устройства,резултата беше леко казано очудващ.Компа СД-тата и хардовете работят.Сега съм принуден просто да сложа отделното захранване с ключе тип - цък-цък (хаха) след което да си цъквам това захранване и след това да си пускам компа....Йее..върнахме се в 18-ти век господа.Като цяло всичко ми е Мистерия на досиетата Х!

• Автор

Защо направо не си смениш захранването?

Знаеш ли това ми хрумна в последствие.. ще пробвам,попринцип това което сложих е друго ама може и то да е дало фира..дано да е от него че пари за детски играчки нямам... :biggrin:аз засега съм с лаптопа... тъй че ми е през мандахурката за настолния..само дето всичко ми е там... но нищо :ph34r:

Благодаря на отзовалите се.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

В крайна сметка приключвам темата със епикриза: ЗАХРАНВАНЕ ... купих си ново ... живота ми се промени.. ахах

Благодаря на отзовалите се.. :yanim:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.