Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа с Access

Featured Replies

Здравейте! Нуждая се от помощ при създаване на програма използваща бази данни на Access 2003. Как се управлява от access отпечатване на текст в който част е стандартна(предварително зададена) а другата се взима като данни от таблица в Access. Ясно ми е че това се решава в modules с писане на програма на visual Basic. Въпроса ми е какви команди управляват описания по горе процес? И още един въпрос. Как се защитава с парола само modules т.е. ако искаш да влезеш и да разгледаш съответните модули да ти иска парола. За останалата част от access да няма парола. Благодаря Ви предварително.

Здравейте! Нуждая се от помощ при създаване на програма използваща бази данни на Access 2003. Как се управлява от access отпечатване на текст в който част е стандартна(предварително зададена) а другата се взима като данни от таблица в Access. Ясно ми е че това се решава в modules с писане на програма на visual Basic. Въпроса ми е какви команди управляват описания по горе процес? И още един въпрос. Как се защитава с парола само modules т.е. ако искаш да влезеш и да разгледаш съответните модули да ти иска парола. За останалата част от access да няма парола. Благодаря Ви предварително.

По първата част от питането : не ми е ясно, какво точно искаш да направиш. Обясни по-подробно каква е целта.

По втората част : заключване на проект отвори един модул в VB, избери Tools - Access9db Properties - Protection , сложи отметка на Lock project for viewing и въведи парола.

• Автор

Благодаря много за бързия отговор и помощ. Благодаря за командата - свърши ми работа. За първата част става въпрос за управление на хонорари. При хонарарите се попълват няколко тестови документа - граждански договор, изплатен хонорар. Тези текстови документи са със стандартен текст и на определени места вмъкнати например трите имена, сума за получаване, проценти за удръжки и др. Тези вмъкнати данни се взимат от таблици в Access. Известно ми е как се решава задачата с команда помощник като циркулярни писма напр между Word и Access. Не ми е ясно може ли и как този процес да се управлява чрез натискане на бутон създаден в формуляр на Access. Ясно ми е, че се задава на свойството (on click) на този бутона програма от modul на Access написана на visual basic. Интересува ме код за решаване на този проблем. Благодаря предварително.

Благодаря много за бързия отговор и помощ. Благодаря за командата - свърши ми работа. За първата част става въпрос за управление на хонорари. При хонарарите се попълват няколко тестови документа - граждански договор, изплатен хонорар. Тези текстови документи са със стандартен текст и на определени места вмъкнати например трите имена, сума за получаване, проценти за удръжки и др. Тези вмъкнати данни се взимат от таблици в Access. Известно ми е как се решава задачата с команда помощник като циркулярни писма напр между Word и Access. Не ми е ясно може ли и как този процес да се управлява чрез натискане на бутон създаден в формуляр на Access. Ясно ми е, че се задава на свойството (on click) на този бутона програма от modul на Access написана на visual basic. Интересува ме код за решаване на този проблем. Благодаря предварително.

Не е необходимо да се пише, кой знае какъв код в модул.

Поставяш един бутон на формата и избираш последователно действията от диалоговите прозорци.

В крайна сметка се получава нещо подобно :

Private Sub Command1_Click()

On Error GoTo Err_Command1_Click

Dim stDocName As String

Dim stLinkCriteria As String

stDocName = "Form1"

DoCmd.OpenForm stDocName, , , "Pole = 1", , , stLinkCriteria

Exit_Command1_Click:

Exit Sub

Err_Command1_Click:

MsgBox Err.Description

Resume Exit_Command1_Click

End Sub

Където Pole=1 е някакво условие за филтриране на данните, но може и без него, ако ще се извеждат всички данни от таблицата (или заявката).

• Автор

Благодаря за отговора. Не съм обяснил проблема правилно. Той е следния:Има създаден текстов документ например с Word. В този текст има думи които трябва да се вземат от таблица на Access. Как се решава това само с натискане на бутон от формуляр на Access. Благодаря предварително.

Благодаря за отговора. Не съм обяснил проблема правилно. Той е следния:Има създаден текстов документ например с Word. В този текст има думи които трябва да се вземат от таблица на Access. Как се решава това само с натискане на бутон от формуляр на Access. Благодаря предварително.

По-лесно ще стане текстовия документ да го направиш в Access (Report например).

Така полетата ще се попълнят много лесно от таблица или заявка.

• Автор

Благодаря за бързия отговор. Този начин на работа съм го мислил. Ще го изпробвам и ще видя дали се получава добър резултат (напечатан документ). Благодаря още веднъж.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.