Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с теглене на файлове

Featured Replies

Здравейте,

От скоро имам странен проблем при теглене на файлове и не мога да открия причината. Когато пусна да се теглят файлове някои от тях стигат до някъде и спират. Става въпрос, че точно определени файлове не се теглят. Например ако пусна 5 произволни файла - 1.doc 2.exe 3.xls 4.exe. 5.exe , да кажем 3 и 4 винаги ще се изтеглят до край, а 1, 2 и 5 винаги ще спрат тегленето на точно определено място - да кажем 60% за 1, 0.05% за 2 и т.н. Ползвам различни машини - настолен компютър (с ЛАН връзка) и лаптоп (с бежична връзка) като връзката и на двата компа минава през един и същи рутер (Linksys WRT150N). Тегленето и на 2та компа спира на точно едно и също място за даден файл. Това ме наведе на мисълта, че е от настройките на рутера, но не успях да открия нещо нередно там. За пръв път срещам подобен проблем и просто не знам къде да търся причината - дали е от рутера, дали може да е от ISP-то (BG Network)? Ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет какво да правя...

Здравейте,

От скоро имам странен проблем при теглене на файлове и не мога да открия причината. Когато пусна да се теглят файлове някои от тях стигат до някъде и спират. Става въпрос, че точно определени файлове не се теглят. Например ако пусна 5 произволни файла - 1.doc 2.exe 3.xls 4.exe. 5.exe , да кажем 3 и 4 винаги ще се изтеглят до край, а 1, 2 и 5 винаги ще спрат тегленето на точно определено място - да кажем 60% за 1, 0.05% за 2 и т.н. Ползвам различни машини - настолен компютър (с ЛАН връзка) и лаптоп (с бежична връзка) като връзката и на двата компа минава през един и същи рутер (Linksys WRT150N). Тегленето и на 2та компа спира на точно едно и също място за даден файл. Това ме наведе на мисълта, че е от настройките на рутера, но не успях да открия нещо нередно там. За пръв път срещам подобен проблем и просто не знам къде да търся причината - дали е от рутера, дали може да е от ISP-то (BG Network)? Ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет какво да правя...

А какво имаш предвид под "теглене" ?

Също така, каква е ОС ?

Има ли някакви грешки в логовете ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Тегленето и на 2та компа спира на точно едно и също място за даден файл. Това ме наведе на мисълта, че е от настройките на рутера, но не успях да открия нещо нередно там. За пръв път срещам подобен проблем и просто не знам къде да търся причината - дали е от рутера, дали може да е от ISP-то (BG Network)?

Допусни, че файловете от хостът, от който теглиш не са качени коректно, също така сподели дали ползваш даунлоуд мениджъри на машините ти.

• Автор

За файловете не е проблем хоста, където са качени. Например опитвам да смъкна инсталация на Skype от сайта на Skype, но download-а спира точно на 0,04% всеки път (и на двете машини), а в същото време като пусна да се тегли инсталация на Daemons Tool всичко е наред. Аналогично е и с всякакви други файлове - например прикачени документи от АБВ пощата ми. На лаптопа съм с Windows XP, а на настолния компютър - Windows 7. Забравих да спомена, че опитах всякакви методи на теглене - през ИЕ, през Опера (това ползвам основно), с мениджър - Download Accelerator, и винаги резултатът е един и същ. В същото време всички други аспекти на Интернета ми са повече от добре - уеб страници, стрийминг видео, торенти, и т.н. Всичко друго работи нормално и то при добра скорост. На мен честно казано ситуациата ми изглежда много страна и не знам къде точно да търся проблема....

• Автор

В момента нямам инсталирана антивирусна програма. Ползвах COMODO Firewall, но го махнах и него, за да съм сигурен, че не е там проблема. Изключих дори firewall-а на Windows за всеки случай, но пак същото... Няма нищо инсталирано на компютрите в момента, което да филтрира трафика по някакъв начин.

Редактирано от Temujin (преглед на промените)

В момента нямам инсталирана антивирусна програма. Ползвах COMODO Firewall, но го махнах и него, за да съм сигурен, че не е там проблема. Изключих дори firewall-а на Windows за всеки случай, но пак същото...

Бях попитал дали имаш грешки в логовете.

• Автор

Бях попитал дали имаш грешки в логовете.

Не съм сигурен за кои логове точно говориш, но в логовете на Опера не откривам нищо свързано с трансфера.

Не съм сигурен за кои логове точно говориш, но в логовете на Опера не откривам нищо свързано с трансфера.

Start - Run - напиши eventvwr.msc и натисни Enter. Провери за грешки в System.

• Автор

В Event Viewer на System няма нищо в периода когато пусна трансфера и той спре. Преди това виждам само съобщения за пуснат/изключен service - нищо необичайно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.