Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос: Кодеци за записване на клипове от ТВ тунер

Featured Replies

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете .

Използвам Virtual VCR , искам да запиша един клип от ТВ тунер-а си,но качеството е много гадно (Незнам какви кодеци да използвам)

Имам инсталирана програмата Virtual VCR и кодеци Ace Mega Codecs Pack (на фулл) ,но незнам кои от всичките които ги има да използвам при компресирането .

Моля , кажете ми в какъв формат да компресирам

Благодаря ,предварително !!!

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете .

Използвам Virtual VCR , искам да запиша един клип от ТВ тунер-а си,но качеството е много гадно (Незнам какви кодеци да използвам)

Имам инсталирана програмата Virtual VCR и кодеци Ace Mega Codecs Pack (на фулл) ,но незнам кои от всичките които ги има да използвам при компресирането .

Моля , кажете ми в какъв формат да компресирам

Благодаря ,предварително !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм особено вещ, но ще дам някакво мнение, а нека някой по-компетентен ме допълни или поправи... Първо, ако си решил да записваш дали клип, дали цял филм, по мое мнение качеството до голяма степен зависи от хардуера. Не записвай директно в ави. Използвай софт, който да го запише в МПЕГ1 или 2, а после си го конвертирай в каквото искаш. При малкото ми опити, които съм правил, използвах WinDVR 3 и мисля, че това е един доста добър софтуер за гледане на ТВ и запис от тунер. От там нататък, качеството зависи от битрейда - колкото повече, толкова повече... и място на диска, и процесор, и т.н.

аз съм с Honestech TVR за гледане на телевизия и самата програма си има опция за записване. там има няколко варианта на формат, в който да запише. колкото е по-голям бит рейта и съответно това, което ще го записваш ще е повече МБ, толкова и качеството му ще е по-добро.

Здравейте!

Аз използувам FlyCap, тя е мн лесна за използване, обаче като пусна записания диск на домашно двд вместо звук, пищи, настройвам записа в XviD или DivX, защото записва максимално информация за 3,5 часа, има една настройка в програмата за размер на файла, аз поставям максимума, което е 3,5 часа, няма никакви настройки за битрейтове и не знам къде ми се прецаква звука, иначе като пусна файла на компютъра няма никакви проблеми. Благодаря предварително за помощта!

Използвай програмата iuVCR, вътре има настройки с кой кодек да си записваш програмите и веднага ти изчислява колко време ще е записа ! Програмата е руска и може да си я намериш в дата.бг заедно с крака ! Успех !

Здравей! Благодаря ти за съвета, но проблема е в това че до дата. бг нямам достъп и следователно какво ми остава?

Ползваш си VirtuaVCR (супер си е) и кодираш видеото или с

Paradigm Matrix M-JPEG Video CoDec 1.13 - този не съм пробвал защото имам друг MJPEG кодек но би трябвало да е ок, или с

Huffyuv Loss-Less Video codec 2.1.1- CCESP Patch v0.2.2

Аудиото в PCM.

Идеята - загубата на качество при кодирането е минимално и най-важното - кодират в реално време (разбира се ако не ти е много стара машината) без да пропускат кадри.

Изходния файл е с голям обем, но веднъж правилно "прихванат" може да се редактира и след това кодира в divx/xvid/wmv или каквото решиш за да е с малък обем.

2 съвета - избягвай codec packs - просто няма нужда от всичките наблъскани кодеци, като също с тях увеличаваш многократно вероятноста от конфликт между тях. Инсталирай си ги един по един и то гарантирам че няма да имаш нужда от повече от 4-5.

И също недей capture направо в mpeg1,2/xvid и подобни с голяма компресия. Ако имаш хубава карта, която хардуерно кодира може да е добре, но иначе не. Има и варианти направо в divx, но това е друга тема.

Тук има страхотна guide по темата:

http://www.doom9.org/index.html?/capture/start.html

Здравей! Благодаря ти за съвета, но проблема е в това че до дата. бг нямам достъп и следователно какво ми остава?

<{POST_SNAPBACK}>

Ето един линк където има инфо за програмата и място от къде да си я дръпнеш !

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&shownews=10692

След това си потърси крак или серен номер!

А тук има много водове програми http://www.pctuner.ru/page-id-131.html където може да си избереш каквото искаш от ТВ програмите ! Успех !

Редактирано от angelov_rz (преглед на промените)

• 4 години по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Абе хора аз имам проблем имам тунер PixelView и като запиша видео катоо го прегледам няма звук! плс помогнете

PixelView-та бол, поне да беше казал с какъв чипсет е, каква ти е ОС, какви драйвери са инсталирани,с каква програма записваш и гледаш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.