Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кодиране на някой страници

Featured Replies

Здравейте при Windows 7 при някой страници кодирането е различно. Какво имам в предвид не излиза българска азбука а на местото на надписа се получават и паказват квадратчета. Не мога да разбера защо така не при всички страници в нета е така, но при определени е така. Искам да попитам това бъг ли е в самата операционна система или има друг начин да се оправи, защото аз сам не мога да се оправя, затова се обръщам към този форум. Благодалности на всички които дадът съвет. Иначе за самата операционна система Windows 7 добра е наистина много по добра от Vista но от ХР не съм сигурен.

Не мога да разбера защо така не при всички страници в нета е така, но при определени е така. Искам да попитам това бъг ли е в самата операционна система или има друг начин да се оправи

Бъг е, но не в операционната система, а в опериращия. Оправи си регионалните настройки.

[ пример ]

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

Здравейте при Windows 7 при някой страници кодирането е различно. Какво имам в предвид не излиза българска азбука а на местото на надписа се получават и паказват квадратчета. Не мога да разбера защо така не при всички страници в нета е така, но при определени е така. Искам да попитам това бъг ли е в самата операционна система или има друг начин да се оправи, защото аз сам не мога да се оправя, затова се обръщам към този форум. Благодалности на всички които дадът съвет. Иначе за самата операционна система Windows 7 добра е наистина много по добра от Vista но от ХР не съм сигурен.

Ако става дума за страници в интернет, напълно е възможно проблема да е от самите страници. Там да не е указана подходящата кодировка.

• Автор

Бъг е, но не в операционната система, а в опериращия. Оправи си регионалните настройки.

[ пример ]

не съм правил каквито и да е настройки, мисля че не се налага това трябва да е направено в самата операционна система. Да за страници н интернет става въпрос и то само за български страници всичко друго се отворя по нормалният начин.

Ако става дума за страници в интернет, напълно е възможно проблема да е от самите страници. Там да не е указана подходящата кодировка.

Баш това си е, но проблемът не е дори в Windows 7-цата, а в default настройките на браузъра. Нагласи го да е по подразбиране на Cyrillic (Windows-1251) и си готов.

• Автор

Баш това си е, но проблемът не е дори в Windows 7-цата, а в default настройките на браузъра. Нагласи го да е по подразбиране на Cyrillic (Windows-1251) и си готов.

Опитах изисква Уникод (UTF-8) а самият сойт не го подържа, това значи ли че винаги ще виждам квадратчета.

Не, ще си виждаш нормално. Няма такова нещо като "сайтът не поддържа UTF-8". Трябва да си оправиш браузъра. Какъв е той?

• Автор

Не, ще си виждаш нормално. Няма такова нещо като "сайтът не поддържа UTF-8". Трябва да си оправиш браузъра. Какъв е той?

Mozilla

Mozilla

Възможно ли е от допълнителните шрифтове които съм инсталирам към операционната ситема да ги прави тези номера.

Tools -> Options -> Content -> бутон Advanced във filedset-а Fonts & Colors

Там най-долу е енкодингът по подразбиране. От горе са шрифтовете. Ако си инсталирал някакви екзотични и си мазал и там - оправи ги.

П.П. На въпроса кой браузър използвам бих отговорил поне "Mozilla FF 3.0.15"

• Автор

Tools -> Options -> Content -> бутон Advanced във filedset-а Fonts & Colors

Там най-долу е енкодингът по подразбиране. От горе са шрифтовете. Ако си инсталирал някакви екзотични и си мазал и там - оправи ги.

П.П. На въпроса кой браузър използвам бих отговорил поне "Mozilla FF 3.0.15"

Мерси много не се съобразих че може да има различия в различните версии на браузърът моя е Firefox/3.5.4. А как да премахна шрифтовета които съм добавил като не ги помня кои са.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, имам проблем с енкодинга под Ubuntu 9.10, ползвам Firefox 3.5.7. Проблемът се състои в кодирането на текст при отваряне на ftp и по-точно датата на последната промяна. Сървърът е Apache. Сменям кодирането по подразбиране на UTF-8 във Firefox, променям списъка с кодиране като оставям само UTF-8. След презареждане на страницата кодирането се сменя на Западно (ISO-8859-1) и в списъка с кодирането пак се появява Западно (ISO-8859-1). Някаква идея?

Здравейте, имам проблем с енкодинга под Ubuntu 9.10, ползвам Firefox 3.5.7. Проблемът се състои в кодирането на текст при отваряне на ftp и по-точно датата на последната промяна. Сървърът е Apache. Сменям кодирането по подразбиране на UTF-8 във Firefox, променям списъка с кодиране като оставям само UTF-8. След презареждане на страницата кодирането се сменя на Западно (ISO-8859-1) и в списъка с кодирането пак се появява Западно (ISO-8859-1). Някаква идея?

А енкодинга на страницата какъв е ?

Не съм напълно сигурен, че разбрах, какво точно питаш.

Ами искам да ми показва, както трябва датата на български. Не е страница, просто папка/ftp, която като отворя, датата на последната промяна ми излиза на маймуница...

Редактирано от deyan4 (преглед на промените)

Опитай:

rm -rfv ~/.mozilla*

LC_ALL=C firefox

Не знам в мен ли беше грешката, че не попитах първо какво ще стане или ти, че не обясни, ама ми отвори яко работа... Нищо не стана btw...

Не знам в мен ли беше грешката, че не попитах първо какво ще стане или ти, че не обясни, ама ми отвори яко работа... Нищо не стана btw...

Първото трие всички временни данни на браузъра, а второто го стартира със стандартен енг локал. :)

Първото трие всички временни данни на браузъра, а второто го стартира със стандартен енг локал. ;)

Да де, ама ако нямах под ръка отметките, пътувах... Както и да е нищо не стана.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.