Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ за phplist?

Featured Replies

Здравейте,

пиша ви във връзка с исталирането на phplist, след като инсталирах версия 2.10.10 , не успях да направя сайтът за регистрация на бюлетина да е на българиски, може ли някой да ми помогне как да го направо , излизат ироглифи. Когато започна да правя е-майл за изпращане и като направя тест не излиза както сам го разположил, дали някои знае защо така се получава?

Благодаря ви предварително, ще се радвам ако някои обясни малко повече.

Здравейте,

пиша ви във връзка с исталирането на phplist, след като инсталирах версия 2.10.10 , не успях да направя сайтът за регистрация на бюлетина да е на българиски, може ли някой да ми помогне как да го направо , излизат ироглифи. Когато започна да правя е-майл за изпращане и като направя тест не излиза както сам го разположил, дали някои знае защо така се получава?

Благодаря ви предварително, ще се радвам ако някои обясни малко повече.

Провери encodinga на браузъра, с който отваряш phplista. Проблема ти трябва да е от него.Опитай да го отваряш с encoding CP1251 и UTF-8 и предполагам, че проблема ти ще се реши.

• Автор

Провери encodinga на браузъра, с който отваряш phplista. Проблема ти трябва да е от него.Опитай да го отваряш с encoding CP1251 и UTF-8 и предполагам, че проблема ти ще се реши.

извинявай, може и малко тъп върпос да ти задам, ама откаде мога да го променя, и как другите ще го отварят?

От някъде самия phplist ли трябва нещо да променя?

извинявай, може и малко тъп върпос да ти задам, ама откаде мога да го променя, и как другите ще го отварят?

От някъде самия phplist ли трябва нещо да променя?

Виж както ти казах енкодинга на браузера си. Ако е на български виж в "Изглед" на англииски във "View". Там е тази опция. Виж с какъв енкодинг не ти излизат йероглифи и след това ако е необходимо в конфигурационния файл на уеб сървъра задай да ти е по подразбиране същия енкодинг. Ако и това не знаеш мисля че е необходимо да седнеш да попрочетеш малко повече и да попиташ гугълчето.Без четене няма да мине номера. Всяка наука си има терминологии и не си ли ги усвоил се иска четене.

Редактирано от TiHiA (преглед на промените)

Toзи phplist ми се чини , че ще лети в кофата. Поне разбрах кой е виновника. Някой си Петко Стоянов. Той ще е най-просветен с какво е омагьосал кодировката.

По идея в конфига четеш това и се съобразяваш. Тренираш на локален съръвър.

# select the language module to use

# Look for <country>.inc files in the texts directory

# to find your language

# this is the language for the frontend pages. In the admin pages you can

# choose your language by using the dropdown in the pages.

$language_module = "english.inc";

При мен инсталацията протече под

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />

После в директорията \lists\texts има избор на езици. Българският и той е там, но при мен излиза на шибаняшки символи. Проверих братушките и всичко е оки. Кодировките са едни и същи и затова Петко. Или ловиш руския текст и ред по ред превеждаш, като съхраняваш в 1251.

1165387f.jpg

сезам, отвори се!

аз съм до тук

успех

• Автор

Благодаря ви много,

искам само да кажа че знам как се променя кодировката на браузъра само че след като стартирам страницата на phplist и там неможе да се променя много странно?

А пробвах и на руски да сменя и там ми излизат ироглифи...

Нещо друго ще трябва да се прави....?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.