Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нов твърд диск

Featured Replies

Здравейте.Значи искам да ви попитам следното нещо.Искам да си смена харддиска на компа,защото ми е малък-само 160 ГБ.Искам да си купя от 1 терабайт.Та искам да ви попитам следното.Вярно ли е това,което съм чувал,че,когато си сменя харддиска компютъра ми ще забива.Някъде бях прочел,че ще забива.Вярно ли е това или не?

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

И каква ще е причина според теб? :) Няма такова нещо.Взимай диск ,но при условие ,че си сигурен че системата ти го поддържа.Актуалния интерфейс е SATA2 гледай да не си с ATA.

50% позна...Само go6o_kara е щатен гадател във форума.Автора ще каже прав ли си-Иване,кажи ни,ние ще те разберем...:wors:

Почти сигурно е с АТА, а 1ТВ на АТА ми се струва че няма да намери.

Конфигурация на няколко години ... тогава повечето бяха със 160Gb SATA даже мога да предположа че е Exelstor или Samsung :)

Иначе колегите са прави.Погледни си първо какво подръжка осигурява дъното и после мисли какво да закачаш на него ;)

Правиш си един имидж с Acronis закачаш новия диск и качваш на него имиджа/защото е по-бърз от стария/.

Ето едно предложение от мен HDD Desktop WESTERN DIGITAL Caviar Black 1TB 7200rpm 32MB cache Serial ATA II-300.

При положение,че си сигурен за SATA2.

Още едно предложение-тук.В Скай е малко по-евтин.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

При положение,че си сигурен за SATA2.

Още едно предложение-тук.В Скай е малко по-евтин.

Глас за това предложение!

• 2 седмици по-късно...

Купих си нов Трърд диск :down: HITACHI 320 GB 7200 SATA 2 и дъното ми е това http://www.gigabyte.bg/products/mb/specs/ga-8ipe1000_1x.html Дали ще стане на това дъно sad.gif не намирам буксите да му сложа :eek:

Буксите са червени на цвят и се намират м/у чипсета и батерията!

Кабела изглежда така http://pcsilent.de/p...-sata2kabel.jpg

Редактирано от androns (преглед на промените)

Купих си нов Трърд диск :down: HITACHI 320 GB 7200 SATA 2 и дъното ми е това http://www.gigabyte.bg/products/mb/specs/ga-8ipe1000_1x.html Дали ще стане на това дъно sad.gif не намирам буксите да му сложа :eek:

Хм от един терабаит защо слезе на 320гига баита?(Опа обърках автора на темата тои с еднотерабаитовия диск бил друг)

Честито, дъното ти подържа сата а харда е сата2.Нема се плашиш отиваш на гости при приятел които има дъно което подържа сата 2 и с една програмка от саита на Хитачи ще го пуснете в сата.При всички други марки дискове това става с джъмперче отзаде ама не и при хитачи.

п.п Кабелче от всеки компютърен магазин можеш да си купиш виж му и захранването че може и за там да ти трябва преходник.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Аз не исках 1 тр аз си купих 320гб и не ми пасват кабелите старото беше 80гб сеагате barracuda.искам да го подобря тои е стария ми комп

Аз не исках 1 тр аз си купих 320гб и не ми пасват кабелите старото беше 80гб сеагате barracuda.искам да го подобря тои е стария ми комп

Обърках се понеже пишиш в чужда тема.

Та за харда.Трябва ти сата кабелче със захранването няма да имаш проблеми.Кофтито е че има 99% вариант дъното ти да не разпознае хардиска понеже харда работи в ражим SATA2 а твоето дъно подържа само SATA.Хитачи си имат софтуер за настроика на но проблема е че харда трябва да се закачи на дъно с подръжка на SATA2.

Наи добре е маи да го сменя.какъв трябва да купя.Благодаря захранването е 350w

Наи добре е маи да го сменя.какъв трябва да купя.Благодаря захранването е 350w

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41887 прегледаи тази тема.

Нещо ме няма по обясненията но ще се опитам.

Хардиска ти е със сата интерфеис.На повечето хардове със сата интерфеис и буксата за захранване е малко по различна и трябва преходник и за нея.На на теб няма да ти трябва проверих.

Дъното ти го подържа няма проблем да си работи просто ти трябва нужното кабелче.Вързва се лесно няма как да обърнеш кабела наобратно има едни каналчета.Проблема е че дъното ти подаржа по стария стандарт SATA1 просто трябва скороста на хардиска да се ограничи малко но при хитачи това става със софтуер.И понеже има вариант дъното ти да не го разпознае трябва да го сложиш на дъно което подържа сата 2 да инсталираш нужната програма и да го пуснеш в сата 1 режим.

Редакция.почти съм заспал пиша лежейки и правя много правописни грешки. Намери си кабел и ако не тръгне чак тогава го сменяи.Погледни линка които ти дадох.Лека нощ.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Зна4и трябва да купя нужния кабел и захранването да му купя накраиник.аз имам два компа и тои е стария и исках да му сменя харда.и линк за тая програма Hitachi.БЛАГОДАРЯ

Зна4и трябва да купя нужния кабел и захранването да му купя накраиник.аз имам два компа и тои е стария и исках да му сменя харда.и линк за тая програма Hitachi.БЛАГОДАРЯ

Hitachi Tool нещо такова беше от години не съм се занимавал с нея.Обаче доколкото си спомням май трябваше и флопи. :ph34r: първо пробваи може и да тръгне но Хитачитата пристигат конфигурирани в сата2 режим. И вече наистина лека нощ.Сподели дали си се справил.

Ще го сменя това не мога да го оправя.Какъв трябва да си купя.SATA 2 ILI SATA ILI DRUGO?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.