Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пепоръчайте ми Mini Laptops

Featured Replies

Здравейте!

Може ли да ми препоръчате и кажете коя е най-добрата марка за лаптопи. Трябва ми до 10 инча,трябва ми само за музика интернет и работа за нищо друго за това го искам малък.

Редактирано от KirilPopov89 (преглед на промените)

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053051

Здрава и качественно сглобена машинка , с доста добра батерия .

Успех :rolleyes:

p.s. нетбук aCER не си взимай , ще си спестиш доста главоболия .

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Всички в тази категория ще ти свършат работа.

Останалото е въпрос на предпочитание към марка, аз бих ти препоръчал Тошиба или Делл но в този ценови диапазон всички са еднакви.

Редактирано от digitbul (преглед на промените)

• Автор

Също така искам възможно най-много да държи батерията гледам има Тошиба която държи 9 часа и асус пак с 9 часа нещо такова ми трябва.Гледам и сони ама за тях нищо не пише.

Редактирано от KirilPopov89 (преглед на промените)

Аз съм пред дилемата:

1)ACER Aspire ONE D250 - http://www.ardes.bg/Netbook/laptop/ACER+Aspire+ONE+D250+Blue-15849

и

2)ASUS EEE PC 1001HA/WIN/BLACK - http://www.ardes.bg/Netbook/laptop/ASUS+EEE+PC+1001HAWINBLACK-16996

Някои някакви впечатления от изброените модели?

Предвид Нетбуци базирани на Intel Atom N450 – не по-рано от 10 януариаз бих изчакал до излизането им.

Поне цените на другите нетбуци ще паднат още, а ако новите са на прилични цени защо да не си вземе от тях.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Не те съветвам да си взимаш боклук без CD. Винаги си трябва още повече, че музика и нет, предполага записи.

Не те съветвам да си взимаш боклук без CD. Винаги си трябва още повече, че музика и нет, предполага записи.

ined мерси за инфото а относно CD-то, флашмеморито върши идеална работа,не мислиш ли?

ined мерси за инфото а относно CD-то, флашмеморито върши идеална работа,не мислиш ли?

Винаги е по удобно да инсталираш ОС от диск, ако решиш да качваш 3-4 ОС, колко флаша ще ти са необходими?

Винаги е по удобно да инсталираш ОС от диск, ако решиш да качваш 3-4 ОС, колко флаша ще ти са необходими?

пак един... А и съм точно на обратното мнение - за мен е по-удобно да инсталирам от флашка. Освен това, колко вероятно е аз да инсталирам повече от една операционна система? Отговорът е 0% вероятност, още повече за такъв малък лаптоп, а за Linux си има Live дистрибуции, които прекрасно си вървят по няколко броя от тази същата флашка, от която ще си инсталирам по желание някой Windows, а на флашката ми са и Hiren's и Acronis и още куп неща + бекъпи, портативни програми, драйвери, документи и т.н. и всичко това е побрано в microSD с четец с големината на 50 стотинки. За мен лично, DVD-то умря и само по инерция намирам място за него в новия ми настолен компютър.

пак един... А и съм точно на обратното мнение - за мен е по-удобно да инсталирам от флашка. Освен това, колко вероятно е аз да инсталирам повече от една операционна система? Отговорът е 0% вероятност, още повече за такъв малък лаптоп, а за Linux си има Live дистрибуции, които прекрасно си вървят по няколко броя от тази същата флашка, от която ще си инсталирам по желание някой Windows, а на флашката ми са и Hiren's и Acronis и още куп неща + бекъпи, портативни програми, драйвери, документи и т.н. и всичко това е побрано в microSD с четец с големината на 50 стотинки. За мен лично, DVD-то умря и само по инерция намирам място за него в новия ми настолен компютър.

Много точно казано оптичните устроиства и дисковете стават излишни.Ще споделят съдбата на флопито.Всички нови устроиства имат USB и възможност да четат флаш памети.Дискове ще се ползват все по рядко.

И аз съм на същото мнение,дори blue ray технологията не може да се справи с USB конкуренцията

DVD-то умря и само по инерция намирам място за него в новия ми настолен компютър.

Това е така, ако говорим за компютрите напред. Но напоследък много хора /може би поради кризата/ вадят старите си щайги и искат да ги пуснат отново в употреба. Съответно се налага да им се инсталира ОС и ако аз съм този, който трябва да свърши това, то трябва да си имам флашка с бутваща ОС. Значи за всяка ОС по една. Когато това е за дома, няма грижи, но иначе си трябва CD-то. Преди 10-15 години си мислех, че тази дейност с преинсталацията, записите и др. подобни операции ще умре като услуга, защото всяко хлапе ще знае как да го прави. Уви!!! Нацията ни тъпче на едно място, дори върви назад. То вече все по-малко са грамотните, какво остава за по-специални умения...

Това е така, ако говорим за компютрите напред. Но напоследък много хора /може би поради кризата/ вадят старите си щайги и искат да ги пуснат отново в употреба. Съответно се налага да им се инсталира ОС и ако аз съм този, който трябва да свърши това, то трябва да си имам флашка с бутваща ОС. Значи за всяка ОС по една. Когато това е за дома, няма грижи, но иначе си трябва CD-то. Преди 10-15 години си мислех, че тази дейност с преинсталацията, записите и др. подобни операции ще умре като услуга, защото всяко хлапе ще знае как да го прави. Уви!!! Нацията ни тъпче на едно място, дори върви назад. То вече все по-малко са грамотните, какво остава за по-специални умения...

DVD и CD не са умрели за мен и ги ползвам активно за Back-Up и при преинсталация.

Използвам Флашки за да съхранявам нещо временно,но винаги ползвам оптични носители, когато искам да съхраня нещо за дълго.Пък и еднократните оптични носители имат едно предимство-Могат да се записват само веднъж.Полезно когато се занимаваш да поправяш и преинсталираш компютри бъкани с вируси.

Та аз се доверявам самона оптични носители за съхраняване на информация за дълго време.

При все че лаптопа ми не може да буутва от флашка,и котролера ми е 1.1 т.е флашките ми вървят тегаво(900K/сек максимално)

Аз бих казал,че не бих взел лаптоп без CD/DVD устройство ако смятам да прекарвам по-дълго време с него.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053051

Здрава и качественно сглобена машинка , с доста добра батерия .

Успех :baby:

p.s. нетбук aCER не си взимай , ще си спестиш доста главоболия .

ХаХаХа този пост е просто смешен....

Пращаш го да купува лаптоп от Tehno...., което е все едно да си го купи от домашни потреби!

Второ говориш така за марка, която с последната си серия GemStone се оказа една от най безпроблемните на пазара!

Давам линк за модела , не за магазина.

Може да прочетеш , колко "безпроблемна" и "безбъгава" серия са "aSPIRE ONE".

Lenovo-то(s10) работи по-бързо и от 9/10" Еeеpc-та , и от NB100 на Тошиба .

Поздрави :whist:

Давам линк за модела , не за магазина.

Може да прочетеш , колко "безпроблемна" и "безбъгава" серия са "aSPIRE ONE".

Lenovo-то(s10) работи по-бързо и от 9/10" Еeеpc-та , и от NB100 на Тошиба .

Поздрави :yanim:

Acer Aspire->да ВЪРХЪТ(a spire) са, макар и не "заострени", доста са заоблени! :biggrin:

важно е , че се СТРЕМЯТ (aspire) към това постоянно. :speak:

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.