Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв нетбук да ми донесе Дядо Мраз ?

Featured Replies

Здравейте!

Моля да ме извините ако ви препълвам форума и досаждам с излишния си пост!

Не съм някой досаден спамер и начинаещ из форумите! Изчетох много сайтове и много ревюта за около 15-20 дена и направо станах разноглед. За това реших да попитам и специалистите в този форум.

Почти нищо не разбирам от тези нетбуци. При настолните компове съм в час с нещата, защото всяка година си купувам нов. Точно за това имам въпрос към вас:

Какъв да ми донесе добрия старец?

Изискванията ми са следните - ще го ползвам за

- Интернет (предимно безжичен),

- Една онлайн игра (това е култовия Травиан),

- Скайп, фейсбук...

- филмчета (много малко са HD от тях – HD само на настолния гледам),

- малко офис приложения (предимно WORD и EXСEL)

- основното ми изискване обаче е батерията да издържа колкото се може повече,

- (и много важно е да е черен цвят, като огледалните, гланцови и лъскави много не ми харесват),

- цената почти няма значение (само да не е повече от 1000 лева)

Спрял съм се предимно на тези модели из ревютата, но няма да се разсърдя, ако ми предложите и друго решение!

Lenovo Ideapad S10E

ASUS Eее PC 1101HA

ASUS Eее PC 1005HA-BLK104X

ASUS Eее PC 1008HA-BLK057X

Samsung NP-NC20

Toshiba mini NB205-N312/BL Netboo

Toshiba NB200-10P

Благодаря за разбирането и ще се радвам ако ми помогнете!

Аз ти препоръчвам Acer aspire one a150.

Многи е добър,въпреки че не отговаря на твойте визуални изисквания.

Редактирано от vesssko95 (преглед на промените)

Ако трябваше да си купувам нетбук, щях да се чудя между Acer Ferrari One и Sony Vaio VPC-W12S1E/T.

Първият съм го виждал само в Глобул, но може и другаде да го има. За късмет нито единия, нито другия са (изцяло) черни. Батериите не знам как са, но ако карат повече от 4 часа ще се изненадам. Ферарито е с ATI Radeon™ HD 3200 - има шанс да подкараш някое HD филмче.

Нека кажа мнението си за всеси един от нетбуците, които са ти привлекли вниманието.

1)ASUS Eее PC 1101HA

според мен от този със сигурност трябва да се откажеш. Тези 11.6" до голяма степен нарушават баланса между нетбука и ултрапреносимите мобилни компютри. Особено след като вече на нашия пазар има 12-инчови с nVidia ION платформа. Ако все пак този е твоят фаворит, сериозно се замисли за Lenovo IdeaPad S12. Дори да е малко по-скъп от Asus-а, си заслужава всеки един лев.

2)ASUS Eее PC 1005HA

е доста добър избор, заради матовата повърхност на дисплея. Със сигурност трябва да фигурира като евентуален твой избор.

3)ASUS Eее PC 1008HA

с три-клетъчните батерии, издръжливост максимум до 3 часа. Така, че този мисля, че отпада от списъка.

4)Явно Дядо Мраз ще ти носи извън граница, тъй като Samsung мобилни компютри в България не съм срещал.

5)Същото важи и за Toshiba NB205 - за Америка, NB200 - За Европа. Иначе този нетбук има страхотна клавиатура и прекрасен тъчпад, едни от най-качествените при нетбуците. Всъщност с появяването на 10-инчовите нетбуци, тези два елемента са значително подобрени от всички компании.

Накратко казано, според мен твоят модел е Toshiba NB200. Капакът е с матова повърхност и много приятна текстура. Същото важи и за пространството за китките, което имитира метал. Не на последно място, дълъг живот живот на батерията, равен на един пълноценен работен ден.

Със сигурност мога да кажа какъв няма да може да ти донесе :P Някой с n450 процесор, просто защото излизат януари догодина.

Примерно ASUS 1005P http://www.kaldata.com/comments.php?catid=2&id=52243

• Автор

А батерията колко издържа на АCER-a?

Нека кажа мнението си за всеси един от нетбуците, които са ти привлекли вниманието.

1)ASUS Eее PC 1101HA

според мен от този със сигурност трябва да се откажеш. Тези 11.6" до голяма степен нарушават баланса между нетбука и ултрапреносимите мобилни компютри. Особено след като вече на нашия пазар има 12-инчови с nVidia ION платформа. Ако все пак този е твоят фаворит, сериозно се замисли за Lenovo IdeaPad S12. Дори да е малко по-скъп от Asus-а, си заслужава всеки един лев.

2)ASUS Eее PC 1005HA

е доста добър избор, заради матовата повърхност на дисплея. Със сигурност трябва да фигурира като евентуален твой избор.

3)ASUS Eее PC 1008HA

с три-клетъчните батерии, издръжливост максимум до 3 часа. Така, че този мисля, че отпада от списъка.

4)Явно Дядо Мраз ще ти носи извън граница, тъй като Samsung мобилни компютри в България не съм срещал.

5)Същото важи и за Toshiba NB205 - за Америка, NB200 - За Европа. Иначе този нетбук има страхотна клавиатура и прекрасен тъчпад, едни от най-качествените при нетбуците. Всъщност с появяването на 10-инчовите нетбуци, тези два елемента са значително подобрени от всички компании.

Накратко казано, според мен твоят модел е Toshiba NB200. Капакът е с матова повърхност и много приятна текстура. Същото важи и за пространството за китките, което имитира метал. Не на последно място, дълъг живот живот на батерията, равен на един пълноценен работен ден.

Значи не ми е спешно точно Дедо Мраз да ми донесе. Някои от тези модели ще дойдат и при нас. За мен по важното е да купя сигурен и доказан продукт. Няма да се хвърля на първия нетбук, особено ако продавачкате е с големи..... и е супер усмихната.

Ако трябваше да си купувам нетбук, щях да се чудя между Acer Ferrari One и Sony Vaio VPC-W12S1E/T.

Първият съм го виждал само в Глобул, но може и другаде да го има. За късмет нито единия, нито другия са (изцяло) черни. Батериите не знам как са, но ако карат повече от 4 часа ще се изненадам. Ферарито е с ATI Radeon™ HD 3200 - има шанс да подкараш някое HD филмче.

Ами 4 часа ли каза? Хмммм, това не малко за нетбук, който не се натоварва много? Аз имах и лаптоп който изкарваше около 3 часа и малко при средно натоварване. За това мисля да мина на нещо по компактно, същевременно с издръжлива батерия.

Със сигурност мога да кажа какъв няма да може да ти донесе :rolleyes: Някой с n450 процесор, просто защото излизат януари догодина.

Примерно ASUS 1005P http://www.kaldata.com/comments.php?catid=2&id=52243

Знам, че обявиха за януари. Но аз Део Мраз го вметнах ей така за да прозвучи по празнично поста ми. Може и да изчакам!

А батерията колко издържа на АCER-a?

цък :rolleyes:

• Автор

А Батерийката как е? Не можах да видя в линка данни за нея, освен модела й.

Уха! Ако е верно това че производителя дава 8 часа живот....

А махам поне 2 часа от мен. Може би реалните са даже 5 при работа с документи и браузване.

иначе офертата изглежда добра!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.