Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с биос

Featured Replies

Исках да преинсталирам WIN от виста на хр.От бутващото меню смених настройките да бутва първо от диска (беше настроен да бутва от харда) дадох му с F10 Save and exit и сега след рестарта влиза директно в биоса.Като вляза в BOOT вече не ми излиза старото меню за настройка кое да е бутващо първо,а ми пише New Position Policy (In Last),това в скобите може да се сменя и на (In First).Пробвах и с двете и после F10,но няма никаква промяна при стартирането-илиза направо биоса.Можете ли да ме посъветвате нещо или евентуално да ми кажете от къде идва проблема.

ПП:Не ми е първата смяна в бут менюто,но досега никога не ми се е случвало това.

Благодаря ви предварително :(

Редактирано от Pepina79 (преглед на промените)

Исках да преинсталирам WIN от виста на хр.От бутващото меню смених настройките да бутва първо от диска (беше настроен да бутва от харда) дадох му с F10 Save and exit и сега след рестарта влиза директно в биоса.Като вляза в BOOT вече не ми излиза старото меню за настройка кое да е бутващо първо,а ми пише New Position Policy (In Last),това в скобите може да се сменя и на (In First).Пробвах и с двете и после F10,но няма никаква промяна при стартирането-илиза направо биоса.Можете ли да ме посъветвате нещо или евентуално да ми кажете от къде идва проблема.

ПП:Не ми е първата смяна в бут менюто,но досега никога не ми се е случвало това.

Благодаря ви предварително :)

опитай се ресет на биоса

• Автор

Благодаря ви...Пробвах и двете без резултат..при стартирането пак тръгва направо биоса...F10 и пак следва биоса... sad.gif

Други идей...

:eek: Резет на биоса значи да извадиш батерията от дъното и да разкачиш захранващия кабел за известно време ;) и ще ти се върнат дифолт настройките :huh:
  • Автор

:eek: Резет на биоса значи да извадиш батерията от дъното и да разкачиш захранващия кабел за известно време ;) и ще ти се върнат дифолт настройките :huh:

Да направих го,но пак същото...беше разкачен за около 3-4мин...възможно ли е да не съм изчакала достъчно... sad.gif

:wors: Ами със остатъчното не може да си сигурен колко време ще му трябва - рядко се получава като по учебник :whist: пробвай и с малко повече време - ама проблема ти може и да не е от това - нищо че не виждам къде другаде може да е sad.gif

За да се нулира BIOS се използва джъмпер на дъното(ако има такъв) или се вади батерията на дъното и се окъсяват 2-те контактни клеми(с отвертчица,парченце кабел)

Прави се задължително и САМО КОГАТО КОМПЮТЪРЪТ е излючен от мрежовото захранване!!!Задължително е първо да се изключи от захранващият кабел.

П.П Без марка на BIOS и модел/марка на дъно едва ли бихме могли да гадаем за точните опции...Кълбото е на ремонт, кафето го изпих, а боба го изядох на обяд. :whist:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

За да се нулира BIOS се използва джъмпер на дъното(ако има такъв) или се вади батерията на дъното и се окъсяват 2-те контактни клеми(с отвертчица,парченце кабел)

Прави се задължително и САМО КОГАТО КОМПЮТЪРЪТ е излючен от мрежовото захранване!!!Задължително е първо да се изключи от захранващият кабел.

П.П Без марка на BIOS и модел/марка на дъно едва ли бихме могли да гадаем за точните опции...Кълбото е на ремонт, кафето го изпих, а боба го изядох на обяд. :)

Става въпрос за лаптоп Toshiba Satellite.Значи при стартирането изписва с бели букви на черен екран :

InsydeH20 version 1.40

Bios buile date 03/16/2008

Procesor Type :....

System Memory Speed :...

и след това зарежда синьозеления екран на биоса.

Моля за спешна помощ,че малкия ще пощурее 4 дена без компютър,а всички по сервизите ми казват за след празниците.Иначе не бих се мъчила сама.Благодаря.. :)

ПП:пробвах и да го държа 30мин. без батерия и захранващ кабел...

Освен батерията на лаптопа, отделно има и батерия, която е само за BIOS.При моят IBM T30 тя е под главната батерия и ваденето й става лесно.При вас батерията може да е така закътана, че да не може да се доберете до нея, преди да разглобите половината лаптоп.

Опитайте да дадете Setup Default-s в BIOS преди това, а ако лаптопът ви е гаранционен не се и опитвайте да го отваряте.

• Автор

Освен батерията на лаптопа, отделно има и батерия, която е само за BIOS.При моят IBM T30 тя е под главната батерия и ваденето й става лесно.При вас батерията може да е така закътана, че да не може да се доберете до нея, преди да разглобите половината лаптоп.

Опитайте да дадете Setup Default-s в BIOS преди това, а ако лаптопът ви е гаранционен не се и опитвайте да го отваряте.

Благодаря за бързия отговор.Пробвах с Setup Default но няма резултат пак същото...Поразглобих капачетата отзад,но явно ще иска по сериозно разглобяване извън моята компетентност... :)

по добре утидете при някой който е на ти с нештата и нека да го разглоби да извади батерята за извесно време.Повече време по добре.По добре я извадете колкото за 1 рекия време и пак я вкарайте.

• Автор

по добре утидете при някой който е на ти с нештата и нека да го разглоби да извади батерята за извесно време.Повече време по добре.По добре я извадете колкото за 1 рекия време и пак я вкарайте.

Сега ако заради един лаптоп и ракия трябва да пропия сериозна работа ще стане :)

По сервизите ми казаха че ще е готов чак след празниците,а това ми е трудно да го обесня на малкия затова исках ако мога сама да се справя по с време.

Сега ако заради един лаптоп и ракия трябва да пропия сериозна работа ще стане :)

По сервизите ми казаха че ще е готов чак след празниците,а това ми е трудно да го обесня на малкия затова исках ако мога сама да се справя по с време.

Според мене извади въпросната батерия пък я остави един - два час .. абе колкото е възможно по - дълго .. в отва време прави нещо друго .. вече ако не стане ще чакаме празниците да свършат ...

• Автор

Според мене извади въпросната батерия пък я остави един - два час .. абе колкото е възможно по - дълго .. в отва време прави нещо друго .. вече ако не стане ще чакаме празниците да свършат ...

Май май..така ще стане... :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.