Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скрит дял на USB-Flash

Featured Replies

Flash памет-8Gb.Разделена на 2 дяла.Единия е заключен с LOCK.EXE.Паролата я имам,но програмката е изтрита.Опитвал съм да сваля такава програма и да я ползвам,но не става.Не знам как да изведа скрития дял-ако някой има идея за въстановяване на информацията ще съм му много благодарен.Модел и марка на флашката не знам.Мога да форматирам,но ще се изгуби инфото.

Много ми е интересно как си разделил флашката на два дяля

това случаино да не е ssd диск

• Автор

Няма как да задам пътя до даден файл,понеже целия дял е скрит (не го изкарва като устройство).Не го показва и със скрити папки и файлове.Не става и с run/cmd/chck.... Още в самото начало,когато всичко си вървеше както трябва,не можеше да се отварят двата дяла едновременно(всеки един го разпознаваше като отделно устройство).

А флашката си имаше зададена програма за форматиране и делене.

Под DOS ... ще ми трябват по-подробни обяснения.

P.S. Ако успеем да се справим с проблема някой ще пие бира пролетта.

Явно нещата не са така прости както Таня е предположила

нямам идея как работи тая програма просто защото съм заложил на друга с много по различен принцип

та сега пиша от еди ифон и просто съм хардуерно ограничен да я погледна

инсталираи си един акронис диск директор и даи шот как ти излиза там флашката

ти сигурен ли си че е разделена на два дяла по 4 гб

ако е така влизаш ли поне в тоя които не е скрит

ако е само скрит но информацията вътре не е кодирана има шансове ама ако е прекарана през някои ключ трябва да забравиш

също така има рековери програми ще я преровят сектор по сектор и ще ти изкарат всичко при условие че не е кодирана информацията

но да не пишем на изус писни ако можеш един шот как я вижда акронис като устроиство и как е разделена

но пък ми е чудно защо при и и сталацията на неиния софт отказва да ти я отвори

че как я отваряш на друг компютар или само на тоя където е инсталирана програмата

• Автор

Така,свалих и инсталирах акронис диск директор ,но ще ми отнеме време да се науча да работя с него. По-долу съм дал отчет от EVEREST ultimate edition.И там не фигурира скрития дял. Флашката е разделена около 7/1,като 7Gb е открита-ползвам си я нормално.Програмата за заключване беше на открития дял (отваряш,пишеш паролката,натискаш unlock и се отваря скрития дял,а изчезва открития) и можеше да се ползва на всеки компютър.Опитвал съм да въстановя с Recuva-не се получава.

Много съм благодарен за бързия отзив.

Вече съм уверен,че ще се преборим.

Физически устройства.doc

Start =>Run => въведи compmgmt.msc и натисни OK.

В дървото на конзолата щракни върху Disk Management.

1245236T.jpg

Там пак ли не се вижда ?

Остава и с някое Linux Live CD да пробваш.

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

Start =>Run => въведи compmgmt.msc и натисни OK.

В дървото на конзолата щракни върху Disk Management.

Там пак ли не се вижда ?

Остава и с някое Linux Live CD да пробваш.

аз не случаино ти писах да ползваш акронис

защото тои ще я види как е разделена и кои ти е примари активния дял защото по принцип флашката може да се раздели но уин ще ти покаже само активния примари дял като устроиство и ако тая програма просто сменя активния дял ще се пробваме да ги разменим като преди това за да не згафим ще и направим една снимка с акронис на един имидж фаил на всичките сектори а не само на записаните

а що се отнася до линукс тои партишана с информацията ако е скрит няма как да ти излезе и там но това е само при условие че е разделена защото има един вариант и да е на контеинер информацията а контеинера е скрит фаил и вътре е кодирана но да се надяваме че е разделена и е на скрития дял некодирана макар че това е глупаво решение за съхранение на информация от чужди ръце

• Автор

Акронис ми показва само disk 1-трите дяла.Вече няколко часа опитвам.Ако беше на български... Деинсталирах и инсталирах отново програмата-все тая.Еверест показва явния дял(изтрил съм в него всичко което ми позволи).Не знам как ще копираме като не позволява да се види.

Колкото до Lock.exe-мисля,че точно това прави(разменя активните дялове).

Пак почвам да губя надежда :)

Акронис ми показва само disk 1-трите дяла.Вече няколко часа опитвам.Ако беше на български... Деинсталирах и инсталирах отново програмата-все тая.Еверест показва явния дял(изтрил съм в него всичко което ми позволи).Не знам как ще копираме като не позволява да се види.

Колкото до Lock.exe-мисля,че точно това прави(разменя активните дялове).

Пак почвам да губя надежда :)

невъзможно е уин да ти показва флашката като устроиство и след това да стартираш акронис и да не я вижда

да не би да трябва да скролнеш екрана по надолу

Не ти трябват програми от сорта на Акроникс, най-вероятно флашката ти е PQI и те си имат програма за форматиране и разделяне. Програма съм тия сложил като прикачен файл. Форматирай с нея и си готов.

FORMAT v30112(7).zip

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

Не знам защо се разминават,но не ми харесва

ами определено не я вижда ... Шах

добре де при това положение в момента работиш без проблем с нея така ли имам в предвид с дяла които се вижда ?

А в диск менажера на хр там каво е положението как я разпознава и какъв по размер дял разпознава

а какъв е неиния софтуер дето спомена за разделяне

Не ти трябват програми от сорта на Акроникс, най-вероятно флашката ти е PQI и те си имат програма за форматиране и разделяне. Програма съм тия сложил като прикачен файл. Форматирай с нея и си готов.

Ами аз мислех че задачата по темата е как да изкараме вече скритата информация за която предполагаме че е на флашката а не как да я форматираме и да я ползваме като нова

Ами аз мислех че задачата по темата е как да изкараме вече скритата информация за която предполагаме че е на флашката а не как да я форматираме и да я ползваме като нова

• Автор

Това е упътванет с обяснение за двете програми,само че е на английски.

Не искам да губя информацията в скрития дял,иначе до сега да съм форматирал.Диск менажера показва дяла както в моя компютър.Има ли идея защо акронис не я показва?Едва ли аз съм единствен с този проблем,но не намерих решение в мрежата.Най-полезното което открих е http://www.flashboot.ru (по-точно http://www.flashboot.ru/forum/index.php?topic=1670.msg6806#msg6806 ),но за съжаление е на руски,а аз и там не се ориентирам много добре.

FORMAT Utility_ User Manual.pdf

Това е упътванет с обяснение за двете програми,само че е на английски.

Не искам да губя информацията в скрития дял,иначе до сега да съм форматирал.Диск менажера показва дяла както в моя компютър.Има ли идея защо акронис не я показва?Едва ли аз съм единствен с този проблем,но не намерих решение в мрежата.Най-полезното което открих е http://www.flashboot.ru (по-точно http://www.flashboot.ru/forum/index.php?topic=1670.msg6806#msg6806 ),но за съжаление е на руски,а аз и там не се ориентирам много добре.

положението е следното

взимаш друга флашка и правиш същата процедура

разделяш я и копираш екзето което се появява с видимия дял на харда после слагаш твоита флашка и го копираш на нея

• Автор

Тази идея ми добадна и ще я пробвам(само че не веднага).Ако се получи-бирата ще е от мен.Ако не стане ще се призная за победен и ще форматирам.

Благодарности получаваш и в двата случая.

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

А някой да има нова идея? Тази с дублирането на друга флашка не проработи. Иска ми се да намерим решение..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.