Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 7

Featured Replies

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=9340cb5699a2f28ebe7264b06fdd98f5 Червеят Madonna кои още не го ловят ?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 64,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато рабо

• https://www.virustotal.com/analisis/6557f23c63efa393bc983a00818d3725687afd6086f057e7dcce37a4810addb3-1267108243 https://www.virustotal.com/analisis/739eb9a701761cc572d77d2ad9d6a034b6e7a2aa70e9da103f9a

• И къде по-точно!?Това ли тук http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=9&t=1401&sid=f4eb6c0e294172d133689ca2304875b1 Там намирам още особено умни заглавия като "Kaspersky Internet Security 2010

Публикувани изображения

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=9340cb5699a2f28ebe7264b06fdd98f5 Червеят Madonna кои още не го ловят ?

КИС 2010 го хваща!

1392098m.jpg

anylv7.png

Мадона или Мона Лиза няма значение Комодо не прощава :yanim:

Този нов Аваст 5 почва доста да ми харесва!

1392619m.jpg

Тук как сме?

1.

asammary.com/upload/	
1392638h.jpg 2.
asammary.com/upload/cache/PDF.php?st=Internet%20Explorer%206.0
1392654k.jpg 3.
search-network-plus.com/
1392670b.jpg 4.
search-network-plus.com/cache/PDF.php?st=Internet%20Explorer%206.0
1392687F.jpg 5.
virus-total.in/go/security_tool_setup.exe
1392698Y.jpg 6.
gogle-analiz.com/uk2/index.php
1392709s.jpg 7.
gogle-analiz.com/uk2/stats.php
1392713E.jpg 8.
gogle-analiz.com/uk2/load.php?spl=pdf_2012
1392716G.jpg 9.
updateinfo22.com/bru/grek4.exe
1392725q.jpg 10.
google-statistics-uk.com/Y5v20t6Fdw7t3uT.bin

1392750N.jpg

-----------------------------------------

Не е зле Аваст-чето, не е зле! Определено почва да ми харесва като програма!

Резултат: 10 от 20, т.е. 50% за чистак нови вируси, мисля, че не е никак лошо...е може и повече разбира се!

https://www.virustotal.com/analisis/b7b4577e9164163bc89bd8e834c1119528dc567b7057ba43711a502dbc0ddf06-1267209050 AVAST 4 май още не го лови, а известността на червея бързо нарастна.

Това за N-ти път доказва, че резултат от ВТ не трябва да се взема за напълно меродаван!

6854ex.jpg ....

Касперски- 8/10, Аваст- 10/ 10! :rolleyes:

Това разбира се е закачка, защото на други 10 адреса, съотношението може да е друго! :rolleyes:

От 10 само 2

28tx53o.png

нода ги хвана всичките 10 което ме зарадва защотото го смених с платен аваст за платен нод и виждам че не било напразно :lol6:))))))

Тук как сме?

1.

asammary.com/upload/	
1392638h.jpg 2.
asammary.com/upload/cache/PDF.php?st=Internet%20Explorer%206.0
1392654k.jpg 3.
search-network-plus.com/
1392670b.jpg 4.
search-network-plus.com/cache/PDF.php?st=Internet%20Explorer%206.0
1392687F.jpg 5.
virus-total.in/go/security_tool_setup.exe
1392698Y.jpg 6.
gogle-analiz.com/uk2/index.php
1392709s.jpg 7.
gogle-analiz.com/uk2/stats.php
1392713E.jpg 8.
gogle-analiz.com/uk2/load.php?spl=pdf_2012
1392716G.jpg 9.
updateinfo22.com/bru/grek4.exe
1392725q.jpg 10.
google-statistics-uk.com/Y5v20t6Fdw7t3uT.bin

1392750N.jpg

-----------------------------------------

Не е зле Аваст-чето, не е зле! Определено почва да ми харесва като програма!

Резултат: 10 от 20, т.е. 50% за чистак нови вируси, мисля, че не е никак лошо...е може и повече разбира се!

Това за N-ти път доказва, че резултат от ВТ не трябва да се взема за напълно меродаван!

Така.Опитах да тествам комодо 4, но от десетте url-а ми се отварят едва 4.Свалих 2 pdf-а и един .bin file.Не виждам как точно могат да ми навредят.Моля за пояснение.Нямам инсталирана java, нито adobe reader.Единственото .exe, което успях да сваля, беше хванато от D+ >>> 994e2bba52e4e37e.jpg

Така.Опитах да тествам комодо 4, но от десетте url-а ми се отварят едва 4.Свалих 2 pdf-а и един .bin file.Не виждам как точно могат да ми навредят.Моля за пояснение.Нямам инсталирана java, нито adobe reader.Единственото .exe, което успях да сваля, беше хванато от D+ >>> 994e2bba52e4e37e.jpg

Честита преинсталация :) Щом нямаш инсталиран акробар рийдър,няма как да ти навредят тези pdf файлове,дори да ги отвориш с Foxit.

Относно bin файла той също неможе да ти навреди,това е файл за настройки на някоя програма,а java какво общо има в случая не разбрах?

Извинявай, но на кое викаш- "хващане от D+"? Това, което си дал, като снимка, е едно съвсем стандартно съобщение на "Дефанса+" при опит за инсталация на нещо си... Таки съобщения, от този род, излизат при инсталацията на много нормални програми? Това съобщение, определено не считам за "хващане"!

Извинявай, но на кое викаш- "хващане от D+"? Това, което си дал, като снимка, е едно съвсем стандартно съобщение на "Дефанса+" при опит за инсталация на нещо си... Таки съобщения, от този род, излизат при инсталацията на много нормални програми? Това съобщение, определено не считам за "хващане"!

Никак стандартно не е.

Това е евристично засичане на malware поведение,подобно съобщение при инсталация на легитимни програми не излиза.

Никак стандартно не е.

Това е евристично засичане на malware поведение,подобно съобщение при инсталация на легитимни програми не излиза.

Абе съобщение е ама не е категорично....не "звучи" като такова...може да го подминеш без да му обърнеш внимание! Би трябвало да се отдели в отделен прозорец, или този целият да е червен или по някакъв друг начин...така както е в момента, чисто визуално, не се отличава от други подобни съобщения на "дефанса". има само червена лента горе (каквато има и при другите съобщения) и потребителя много лесно може да го "прескочи"! А и ако прочетеш внимателно, то пише, че е засечено "възможно малваре поведение", но не звучи категорично!

А и ако прочетеш внимателно, то пише, че е засечено "възможно малваре поведение", но не звучи категорично!

Евристично засичане 100% достоверно ли е? Много добре виждам и чета какво пише,не случайно ти подчертах "евристично".Това не е "стандартно" съобщение,както си го написал по- горе.

Абе съобщение е ама не е категорично....не "звучи" като такова...може да го подминеш без да му обърнеш внимание!

''possible malware behavior'' да го подмина, без да му обърна внимание?Че за какво ми е D+, ако не им обръщам внимание на подобни съобщения?

''possible malware behavior'' да го подмина, без да му обърна внимание?Че за какво ми е D+, ако не им обръщам внимание на подобни съобщения?

ТИ може и да не го подминеш, но друг може и да го! Не е това, което аз бих искал да виждам! И преди бях писал и сега ще повторя: за мен Комодо, като антивирус, не става за основна програма! Той си има други силни страни (като стена и хипс), но за основен антивирус, на мен не ми харесва! Виж, за антивирус от "втория ешалон" е перфектен, т.е. за допълнително, подсигурително, проверъчно сканиране. За това е идеален, още повече, че не влиза в конфликт с други АВ. Докато не му направят (ако изобщо имат намерение) реален уеб скенер, такъв какъвто имат другите водещи програми, аз лично не бих заложил на Комодо като основна АВ програма!

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=99f3514d7cfbd735da06f54bad616d2a А тук няма ли да пробват някои хора например с Microsoft,Trend Micro,ESET - е, май и още пропускащи има.

ТИ може и да не го подминеш, но друг може и да го! Не е това, което аз бих искал да виждам! И преди бях писал и сега ще повторя: за мен Комодо, като антивирус, не става за основна програма! Той си има други силни страни (като стена и хипс), но за основен антивирус, на мен не ми харесва! Виж, за антивирус от "втория ешалон" е перфектен, т.е. за допълнително, подсигурително, проверъчно сканиране. За това е идеален, още повече, че не влиза в конфликт с други АВ. Докато не му направят (ако изобщо имат намерение) реален уеб скенер, такъв какъвто имат другите водещи програми, аз лично не бих заложил на Комодо като основна АВ програма!

Значи NIS 2010 не е сред водещите след като няма уеб скенер.

Сбъркал си професията си,започни да пишеш защитен софтуер,никога не е късно :hush: успех

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=99f3514d7cfbd735da06f54bad616d2a

21jps9d.jpg

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=99f3514d7cfbd735da06f54bad616d2a А тук няма ли да пробват някои хора например с Microsoft,Trend Micro,ESET - е, май и още пропускащи има.

NIS 2010

Статистика сканирования:

Продолжительность сканирования: 9 с.

Параметры сканирования:

Целевые объекты: C:\Documents and Settings\nikssi\My Documents\Downloads\Compressed\Win32.WinRar.zip

Счетчики:

Всего просканированных объектов: 2

- Файлы и каталоги: 2

- Записи реестра: 0

- Процессы и объекты автозагрузки: 0

- Объекты сети и веб-браузера: 0

- Прочее: 0

- Надежные файлы: 0

- Пропущенные файлы: 0

Всего найденных угроз: 1

Всего исправленных объектов: 1

Всего объектов, требующих внимания: 0

Обработанные угрозы:

Hacktool

Тип: Сжатый

Угроза: Высокий (Высокий Скрытность, Высокий Удаление, Высокий Быстродействие, Высокий Конфиденциальность)

Категории: Вирус

Состояние: Полностью устранена

-----------

1 файл

[exploit.win32.winrar.b] внутри [c:\documents and settings\nikssi\my documents\downloads\compressed\win32.winrar.zip] - Удалено

Необработанные угрозы:

Необработанные угрозы отсутствуют

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Значи NIS 2010 не е сред водещите след като няма уеб скенер.

1. Говорихме за Комодо, а не за Нортон

2. Аз подчертавам, че на мен не ми харесва антивирус да няма уеб скенер....на друг може и да му допада..на мен обаче- НЕ!

3. Липсата на уеб скенер при Нортон, се компенсира от т.н. "облак", докато при Комодо и това го няма!

Комодо си е идеален спомагателен антивирус, но без уеб скенер.....тц....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.